ЕС прие избора на Путин, но без гласовете от Крим

Европа не признава за руски полуостова и Севастопол
Обновена: 19 мар 2018 23:07 | 19 мар 2018 22:33, Екип на Dnes.bg
69
ЕС прие избора на Путин, но без гласовете от Крим
Снимка: архив, Ройтерс

Владимир Путин не получи днес честитки за преизбирането си от лидерите на евроинституциите, но въпреки това ЕС даде знак, че ще признае вота на руснаците, подаден в неделя.

Според изявление на говорител на дипломатическата служба на ЕС президентските избори в Русия са били проведени открито и при добра организация. ЕС обаче няма да зачете гласовете, подадени в Крим и Севастопол, тъй като не смята, че те са част от Русия.

Още по темата
“ЕС не признава незаконната анексия на Крим и Севастопол от Русия и затова не признава и провеждането на избори на Кримския полуостров”, заяви говорителят, който подчерта, че европейски дипломати и наблюдатели не са били изпратени да следят законността на вота извън признатите граници на Руската федерация.

Според предварителния доклад на наблюдателите от ОССЕ президентските избори са проведени без реална конкуренция на настоящия държавен глава и с оказване на натиск срещу неговите критици. Ограничаване на свободите на изразяване и събиране са били факт по време на предизборната кампания, както и пречките за регистрация на кандидати.

Наблюдателите посочват, че "обилното и безкритично отразяване на кампанията" на Путин от медиите е довело до неравнопоставеност между него и останалите кандидати. Кампанията е била фокусирана основно върху избирателната активност.

Днес министрите на външните работи от ЕС потвърдиха, че няма да признаят Крим за руски. В неделя се навършиха 4 години от отнемането на полуострова от руски военни части от Украйна.

"ЕС подкрепя суверинитета и териториалната цялост на Украйна и е за цялостно изпълнение на Минските споразумения", заяви първият дипломат на ЕС Федерика Могерини.

Последните са условие за прекратяване на санкциите, които ЕС наложи на Русия през 2014 г.

Днес външните министри от ЕС закусваха в Брюксел с украинския си колега Павло Климкин и обсъдиха реформите в страната. Климкин предложил на Лондон да изпрати в Киев част от изгонените от Москва заради шпионския скандал дипломати, за да удари по самолюбието на Путин.

ЕС иска от Киев повече усърдие в антикорупционните реформи и укрепване на независимостта на неправителствения сектор.

По-рано днес ЕС заклейми атаката срещу бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му и настоя Кремъл да предостави информацията по химическия агент "Новичок" на Организацията за забрана на химическите оръжия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога тия в *** наречена ЕС си мислят ,че в Русия някой им обръща внимание.
38
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тия от ЕС не разбраха ли,че тая стратегия да уморят руснаците от смях не работи.
37
0
 
36
 
! Отговори
Парадокс преди 6 години
Запада в усилието си да се противопостави на Русия, все повече заприличва на източния блок...
36
40
 
1
 
! Отговори
исторически процес преди 6 години
През 1993 хората гласуваха с над 90% за разпадането на Затвора на Народите.През 2023 хората ще гласуват отново за разпадането на Затвора на Народите - Русия.
35
2
 
40
 
! Отговори
сащ преди 6 години
приемаме вота на тръмп но без гласовете на щата мексико тексас и флорида взети с война!
34
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога преди не съм предполагал че този ЕС е Детска Градина! И то за деца с занижени способности! Както предрече Ванга така и стана!
33
3
 
44
 
! Отговори
БО ЛИ МА ФА РА преди 6 години
Хич не му е на оная работа, Владимир Путин е велик, а някакви жабки крякат в краката му! Най много да ядосат мечката и да ги настъпи,, без да иска". Само да им кажа на джендърите, КРИМ е РУСКИ и никога няма да бъде подарен на БАНДЕРОЛИТЕ, ТОЧКА!
32
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС да си гледа разградения двор не е далеч времето когато президента на Русия ще се избира с гласове и от Украйна просто хората ще изберат да са отново част от Русия.
31
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ Я СИ Е,ВЕТЕ МАМАТА ТРЕ,ТОПОЛОВА СКАПАНИ СОРО,СОИДНИ МИЖИТУРКИ И ЕВРОГ,ЕЙОВЕ! АРЕ ЧИБА! ГЛЕДАЙТЕ СИ ЧАЛ,МАРИТЕ И ДЖЕНДЪРИТЕ, СКАПАНЯЦИ ГНУСНИ!!!
30
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврог,ейския съюз да си гледа приема на чалмари и пропагандата на джендърството а да не се занимава с Русия, за да не яде бахура! *Незаконно* присъединения към Русия Крим масово е гласувал за Путин! От това по-голямо доказателство какво мислят и чувстват хората от Крим едва ли има! Айде гледайте си работата скапаняци *** и *** ***!
29
48
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Абсолютно адекватна позиция на ЕС.
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Их (ЕС) никто и не спрашивает, пусть идут в жопу
27
1
 
59
 
! Отговори
айде холъм преди 6 години
90% от Крим са за Путин и това ясно се видя на изборите! Нещо да каже за това гейския съюз?
26
6
 
38
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Колко хубаво щеше да е, сега на Крим да имаше американска военна база!
25
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за блокираните избирателни участъци в Украйна нещо от ЕС да кажат ?
24
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой на запад не ще да поздрави Путин за победата в изборите. Завиждат защото тях ги избират с по 20% а него със 76%.
23
3
 
64
 
! Отговори
Българин преди 6 години
А някой да каже, че 90 процента от Крим гласува за Путин? Това показва ясно волята на хората живеещи там. Не е ли в крайна сметка това най-важното. Да може човек да решава към каква общност иска да принадлежи. В Крим живеят руснаци.
22
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим БЕШЕ подарен на Украйна в качеството и на съюзна република в СССР,по един незаконен начин от един съветски диктатор,Хрушчов,без да е имало някакъв законен акт от страна на законодателния орган на СССР,Върховния съвет на съюза.Така,че русофобчетата да спрат да плямпат.До този момент,Крим НИКОГА не е бил територия на държава наречена Украйна,нито пък на Киевска рус,за чиито правоприемник се смята.Спрете най-после,неграмотници!
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе нали въпроса с Крим беше затворен ?
20
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим гласува за Путин, европейците не признават избора. На украинските избори никой в Крим няма да гласува за Порошенко, европейците ще признаят избора на Крим.