Казусът "Скрипал" носи ползи на Тереза Мей

С външни ефекти компенсира вътрешната политическа загуба
19 мар 2018 22:26, Екип на Bloomberg
41
Казусът "Скрипал" носи ползи на Тереза Мей
Снимка: Reuters

Може да очакваме изостряне на отношенията както между Русия и САЩ, така и между Русия и Европа. Това каза Симеон Николов от Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  по отношение на казуса "Скрипал".

„Тъй като обаче независимо от гръмките, остри закани от страна на Тереза Мей и някои западни страни, не се стигна до повече от искането за санкции и бойкот, считам, че има шанс нещата да се успокоят. Да, отношенията ще останат доста напрегнати, но няма да се стигне до крайности“.

Според него този казус носи ползи за Тереза Мей:

„Тя е в много неудобно положение сега във Великобритания. Ако в момента се преведе референдум, повече от половината ще гласуват за оставане в ЕС, т.е политически тя е нестабилна. Този случай ѝ позволява да укрепи малко своето положение и да бъде колкото се може по-гръмогласна и с външни ефекти да компенсира вътрешната политическа загуба“.

Николов посочи, че тя има полза от санкциите срещу Русия. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Kioranalelve преди 4 години
Сегодня много женщин обращаются к докторам: терапевтам, невропатологам, урологам, логопедам. Безумно много молодых людей предпочитают в наши дни лечиться у докторов, у которых есть практический опыт. Если вам нужен эндокринолог, но вы не знаете, куда обратиться, лучше обращаться в медицинскую клинику Линия Жизни. В медицинской клинике вы можете пройти комплексное обследование и [url=https://lifeline18.ru/ultrazvukovaya-diagnostika]трансабдоминальное узи малого таза у женщин[/url] . Если у вас есть хронические заболевания, вы можете проконсультироваться у талантливых специалистов. Если в
39
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 6 години
Ами те затова разиграха този цирк!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Англия на местопроизшествието имало някакъв си Джими Найт, 30 годишен, пиян, който крещял обидни лозунги против Путин и полицията го е прибрала в затвора. Тая новина защо не се пише тук? Интересното е че пияният е нарушил кордона пък не е отровен. Адвокатът му казва, клиентът ми така и не можа да обясни защо е крещял против Путин и Русия, той никога не е срещал руснаци през живота си. Пияни сър! Както във вица. линк https://websleuths/forums/showthread.php?367437-UK-Sergei-66-amp-Yulia-Skripal-33-poisoned-Salisbury-4-March-2018/page5
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се разследва едно престъпление, се построяват версии, като се има предвид кой има полза от него. Явно Мей има полза, така че тя е една от версиите, нейните служби да са извъртяли тоя цирк. Чакаме доказателства от независимо разследване.
36
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До ? Никога нищо няма да се докаже със сигурност. Остава си само пропагандната кампания. Всеки може да вярва в това, което му харесва повече.
35
0
 
10
 
! Отговори
виц преди 6 години
- Холмс, как мислите кой е виновен за отравянето на Скрипал?- Лично Путин!- ??????- Елементарно Уотсън. Ако го нямаше Путин, нямаше за какво да тровят Скрипал.
34
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
педофилският скандал трябва да свали правителството тереза мей не може да сесправи с брекзит и разчита на интригата с отровения предател ми6 го отровиха зада не тежи на бюджета му няма снимки няма доказателства само празни приказкиза де-били
33
0
 
12
 
! Отговори
До? преди 6 години
На първият въпрос отговора е не, на втория също е не. Те в Наглия и сега добре знаят, че Русия няма нищо общо. Пък за нашите- но комент.
32
0
 
10
 
! Отговори
? преди 6 години
иНТЕРЕСНО ,а ако се окаже че Русия няма общо с този Скрипал(95% е верятноста) дали Мей ще се извини и признае за грешката си ? А и нашите пишман специалисти марионетки на Запдаа -те ще си признаят ли че са сгрешили ?
31
0
 
10
 
! Отговори
ама... преди 6 години
гледах по телевизията - 6 души, екипирани със скафандри търсят отровата, а до тях 3 полицаи само със светлоотразителни жилетки си говорят спокойно - ха познай кой режисира този театър
30
0
 
13
 
! Отговори
nina преди 6 години
Преди време писах, че Русия няма полза преди изборите да предизвиква международни скандали. Такава има само Тереза Мей - да отклони вниманието от себе си. И, ако има честни политици /оксиморон/, това ще се установи.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според последните договорги ЕС ще дои Великобритания до края на 2020 г.Наследникът на старата чанта ще трябва да плати общо над 100 милиаярда евро.
28
0
 
14
 
! Отговори
тереза НЕмей преди 6 години
Тереза не е Маргарет Тачър и никога няма да бъде .
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СКОРО ЩЕ Я ГЛЕДАМЕ КАК ИЗЛИЗА ОТ ДАУНИНГ СТРИЙТ С УВИСНАЛА ФИЗИОНОМИЯ.
26
0
 
13
 
! Отговори
Хитрата сврака преди 6 години
Каквото си надробиш това ще сърбаш! (руснаците могат да услужат само с подправките)
25
0
 
35
 
! Отговори
Че преди 6 години
В момента тече невероятен отлив на руски милиарди от албиона. Това + около 100-те приблизително милиарда необходими за БРЕКЗИТ е най-голямата полза за Мей. Скоро ще я изметат...
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете Мей, сравнете я с Караянчева и Цецка Дранговска. Бати кукумявките! Предизвикват отвръщение, погнуса, омраза, вместо да увеличават симпатизантите на партиите им, ефекта е обратен. Има и още такива, за които е ясно, тишината в спалните им се отразява на всичко.
23
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Камерън толкова простотии направиха заради вътрешни борби в партията си, че каквито и циркове да използват срива ще е доста голям. И те като в България всичките им интереси са сведени до пари и все се налива от пусто в празно. ***, надути и изключително прости, независимо от образованието им. Единствено от колониите им могат да им съперничат на бездарността и способността да прехвърлят на някой друг отговорност.
22
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните се питат далиако ги свикат за военнаслужба трябва да се отзоват.И голяма част смятат чене си струва. А има и много коитооткрито поддържат Путин .
21
1
 
40
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Тази Тереза лай, както преди Росен Плевенлиев. Едно е да говориш предположения със собствени пристрастия и друго да обеждаваш хората в самата истина. Сама се излага.