Путин: Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 г.?

Той е преизбран със 76,67% от гласовете за нов мандат
Обновена: 19 мар 2018 11:24 | 19 мар 2018 09:15, Елка Василева
212
Путин: Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 г.?
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин отвърна със смях на журналистически въпрос дали ще се стреми към още един президентски мандат след 2024 г., предаде Ройтерс.

След като вчера беше преизбран за шестгодишен президентски мандат от 2018 до 2024 г., той каза, че му се струва смешен въпросът дали ще се състезава за още един мандат през 2024 г.

Още по темата

"Нека пресметнем. Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 години?", отвърна той на репортера, който му зададе въпроса.

Междувременно стана известно, че Владимир Путин печели 76,67 на сто от гласовете на вчерашните президентски избори. Това сочат резултати от обработката на 99.80 на сто от протоколите на избирателните комисии, съобщи Франс прес, като цитира руската Централна избирателна комисия.

С такъв резултат Путин подобрява рекорда си от предишните избори през 2012 г. и се представя по-добре отколкото прогнозираха социологическите анкети от последните седмици, отбелязва агенцията.

Избирателната активност е достигнала 67,4 на сто, по данни на ЦИК. На предишните избори тя беше 65%, пише БТА.

Владимир Путин заяви също така, че узнал от медиите за отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания и че Русия няма такива отрови, предаде ТАСС.

"Що се отнася до тази трагедия, узнах за нея от средствата за масова информация и първото, което идва наум, е, че ако това е било бойно отровно вещество, разбира се, хората биха умрели на място, това е очевиден факт и трябва да се разбере. Русия няма такива средства, ние унищожихме всички наши химически оръжия под контрола на международни наблюдатели", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Той отхвърли като нелепи британските обвинения за намеса на Русия в отравянето на бившия руски шпионин и заяви, че Русия е готова да сътрудничи на британските власти в разследването на случая, предаде Асошиейтед прес. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано до 200 да останеш. Господ здраве да ти дава. Друг няма кой да доразсипе руската кочинаа. Ти си човека!
132
6
 
15
 
! Отговори
гого преди 6 години
абе всичките правещи се на остроумни по адрес Русия Путин не схващате ли че сте жалки и на никой не му дреме за вашите напъни, че дори и паричките ви резнаха на половина....Една шепа безделници в Бг ще определяте съдбата на 160 милиона граждани на Русия..
131
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пра дядовците ни са побеждавали русия .... не е като да нямаме опит .
130
11
 
23
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 6 години
Браво на руснаците Велик народ , горда нация - не се огъна пред саботажи , хули , агресия- заслужават си такъв достоен президент З лобейте , русофоби , ПУТИН е велик държавник , а вие сте жалки и трагични
129
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 135 натовските Армий са в Африн бая як бой хвърлиха на *** .... е имаше там разни рашковци ама обегаха ....
128
8
 
11
 
! Отговори
Нато-Отан преди 6 години
Айде сороси и евроатлантици записвайте се за доброволна военна служба и тренинг за налагане на демокрацията в Русия, че само вие ще тръгнете друг *** едва ли.
127
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финландия ще граничи с България.. волжка ...а тя с Китай
126
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
гн путин няма ли да има санитарен полуден за тръбите с газ за европа
125
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всички русофобски тролчета: като плюете и се репчите толкова на Русия може да грабнете по една пушка и да се упражнявате в налагане демокрацията в Сирия, докато ви повикат на поход срещу Русия.
124
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаги соц страните... икономиката на австро унгария..дето хранеше *** ссср . едни руски роми останахте ко ще ядете руските мужиците е въпроса като за нищо не ставате ... за рускините ясно те и сега това ядът ...
123
11
 
3
 
! Отговори
Да преди 6 години
А при Путин ли ще видим обща граница между Финландия и Китай?
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мен... с това което получавам тук 16 рускини за по час с това което получаваш ти мен в раша съштите наташки но само 9 за час ФАКТ
121
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Морски 109Слава на Русия и на руския народ!.абе как така - в уж български сайт, уж си българин, пък възхваляващ чуждо лице, от чужда държава.абе ти българин ли си? нямаш ли грам самоуважение и достойнство ? как може да са ти толкова слаби ангелите?
120
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сибир ке пожълте е до граниицата на Украйна .баба Ванга 1974
119
5
 
3
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Въпрос не е колко получаваш а какво може да купиш с това което получаваш
118
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Място то на русия е на опашката на цивилизацията .Ще и се припомни по трудния за руснаците начин
117
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко точно са русофилите, и колко родолюбците се вижда много ясно по време на избори. Русофилските партии не печелят, значи няма как да са мнозинство! България е в ЕС и НАТО, въпроса е приключен!
116
8
 
16
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Честито на Путин. Сега ще сме свидетели на постепенното разпадане на света и обединяването му около Русия. Справка - предсказанията на Баба Ванга за някакъв си неизвестен през 1974 си Владимир. България винаги вземала страната на губещите. Сега настаняват американските танкисти по морето, при условие че американската икономика е най-задлъжнялата в света
115
3
 
16
 
! Отговори
Мен преди 6 години
От руснаците които познавам са доволни от Путин поне сега има ред и държавата не се разпада няма граждански войни
114
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на соца имаше лаф " хвали селото, живей в града". Актуализиран към днешните събития звучи, "хвали Путин, живей на Запад" . Безумно лицемерие с лош край.