Путин: Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 г.?

Той е преизбран със 76,67% от гласовете за нов мандат
Обновена: 19 мар 2018 11:24 | 19 мар 2018 09:15, Елка Василева
212
Путин: Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 г.?
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин отвърна със смях на журналистически въпрос дали ще се стреми към още един президентски мандат след 2024 г., предаде Ройтерс.

След като вчера беше преизбран за шестгодишен президентски мандат от 2018 до 2024 г., той каза, че му се струва смешен въпросът дали ще се състезава за още един мандат през 2024 г.

Още по темата

"Нека пресметнем. Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 години?", отвърна той на репортера, който му зададе въпроса.

Междувременно стана известно, че Владимир Путин печели 76,67 на сто от гласовете на вчерашните президентски избори. Това сочат резултати от обработката на 99.80 на сто от протоколите на избирателните комисии, съобщи Франс прес, като цитира руската Централна избирателна комисия.

С такъв резултат Путин подобрява рекорда си от предишните избори през 2012 г. и се представя по-добре отколкото прогнозираха социологическите анкети от последните седмици, отбелязва агенцията.

Избирателната активност е достигнала 67,4 на сто, по данни на ЦИК. На предишните избори тя беше 65%, пише БТА.

Владимир Путин заяви също така, че узнал от медиите за отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания и че Русия няма такива отрови, предаде ТАСС.

"Що се отнася до тази трагедия, узнах за нея от средствата за масова информация и първото, което идва наум, е, че ако това е било бойно отровно вещество, разбира се, хората биха умрели на място, това е очевиден факт и трябва да се разбере. Русия няма такива средства, ние унищожихме всички наши химически оръжия под контрола на международни наблюдатели", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Той отхвърли като нелепи британските обвинения за намеса на Русия в отравянето на бившия руски шпионин и заяви, че Русия е готова да сътрудничи на британските власти в разследването на случая, предаде Асошиейтед прес. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каспаров беше прав на времето когато каза че Путин ще умре в Кремъл.
92
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим беше звучен шамар, в Сирия също ги зашлеви Вовата, и със сигурност ще има още много шамари за арогантните западняци!
91
16
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Поне десет пъти в руската история е имало такива като Путин и всеки път им се е струвало, че световното господство е на една ръка разстояние. Редовно някой най-велик планира да си мие ботушите кога в Дарданелите, кога в Индийския океан, кога на Ламанша. Накрая нещата приключват с Кримска или Руско-японска война или Афган...
90
9
 
16
 
! Отговори
158 преди 6 години
А дано! Господ здраве да му дава. Един от малкото разумни политици днес.
89
11
 
3
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Този на снимката кой от многото двойници на Путин е ?
88
5
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Няма значение с колко е спечелил. При цифри малко над 50% обвиненията са, че "не е достатъчно легитимен". При резултати над 70% обвиненията са, че във Владимир Путин се наблюдават "авторитарни черти".
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин: Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 г.?------Мислим, ако живееш до 100.
86
3
 
8
 
! Отговори
:):) преди 6 години
До :-)Има всякакви според професор Иво Христов, всичко са готови да си помислят.
85
5
 
25
 
! Отговори
Бънди преди 6 години
Ако харесвам Путин, да ходя в Русия? Защо? Не може ли да стоя в България? Всички, които харесват Путин или просто му симпатизират, да изчезват? Голяма демокрация, няма що.
84
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а никой не казва, че избирателната активност е ... рекордно ниска - само 63%, при "планирана" над 70%.от тези 63% гласували, сигурно поне половината са гласували под натиск от - уволнение, репресии, изгонване от института и т.н. и т.н...реално най-много около 1/3 от всички избиратели реално и с желание го подкрепят!
83
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че имаше С Д С в България, иначе и при нас комунистите да имат вечни мандати и трудовите колективи да ги преизбират.Колкото до случая с отровените, това е практика от създаването на СССР , политическите противници избягали на запад да се убиват. А кой уби Борис Немцов, най - големия демократ на Русия и противник на Путин????????????????????
82
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета коментарите и мед ми капе на сърцето. Процентите с които е избран Путин се доближава до положителните коментари. Въпреки гербаджиите и техните слуги купени "журналисти". Като си помисля, че не всички хора са пред компютрите, одобрението на нас българите към Путин и Русия е около 80%. Все още има надежда. Народът ни не е толкова глупав и има верен ориентир. Само се моля да не се налага Русия да ни спасява пак, защото управниците много я огорчиха. "А Москва не вярва на сълзи".
81
7
 
12
 
! Отговори
:-) преди 6 години
"Путин: Мислите ли, че ще остана на власт, докато стана на 100 г.?"Ами помислихме си го.
80
23
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Не е за чудене на алкохолиците им трябва диктатор.Всички влюбени в Тоя и държавата му да се изнасят при него ,а не да лаят във форумите.Лъжливи нахални крадливи комунисти.Кога ще млъкнете най-накрая.махайте се в сибир и не се връщайте.
79
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите поздравиха ли човека, нищо не пишете, поне от елементарна култура. За бабичката ше се утрепат да се мазнят, а тук едно поздравително писмо или няма?
78
6
 
17
 
! Отговори
PD преди 6 години
С такава подкрепа, с каквото и да се захване да прави, ще го постигне. От тук насетне, да треперят лъжците, мошениците и манипулаторите. Те никога няма да имат такава подкрепа, и с никакви пари, медии, и медиатори няма да я получат.
77
16
 
7
 
! Отговори
за съжаление преди 6 години
И руснаците и ние сме за съжаление. Защо---вижте си джоба, улиците, свободата на мнение.
76
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе то и вежливи зелени човечета нямаше пък после ги наградихте че и паметник им дигнахте. И за Катин отричахте 70 години *** си признахте накрая
75
6
 
29
 
! Отговори
Бънди преди 6 години
Голям дерт са ви руснаците. Искат си Путин, избират го. А на бабата четвъртия мандат? А баща и син Буш по два? А семейство Клинтън, които са във властта от 30 години? Си, който също е вечен? А нашия, дето е от 15 години във властта? Ама голям дерт са ви руснаците!
74
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха-ха-ха......КАКТО ВИЖДАТЕ, НА НАРОДА НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАТВОРИТЕ ОЧИТЕ И УШИТЕ! Колкото и да го лъжете, ИСТИНАТА, леко-полеко си проправя път и НАКРАЯ, ПО РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ ВИЖДА КОЙ-КАКВО-КАК!!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ВОВА, МАЧКАЙ ПОДРЕД!!!