Съюзници на Путин го поздравиха, Западът е по-резервиран

Честитките дойдоха от Китай, Иран, Сирия, Венецуела, Беларус
19 мар 2018 20:10, Елка Василева
82
Съюзници на Путин го поздравиха, Западът е по-резервиран
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Съюзници на руския президент Владимир Путин го поздравиха за преизбирането му вчера за четвърти мандат, докато западните страни за по-резервирани в реакциите си, отбелязва Франс прес.

Според Франс прес китайският президент Си Цзинпин е бил първият чуждестранен лидер, поздравил Путин. Си, който също бе преизбран за президент преди броени дни, заяви, че Китай е готов да работи с Русия за насърчаването на мира по света и за напредъка на руско-китайските отношения.

Президентът на Иран Хасан Рохани поздрави Путин за неговата решителна победа и изрази увереност, че по време на новия му мандат отношенията между двете страни ще се развият още повече.

Президентът на Сирия Башар Асад също поздрави Путин и каза, че огромната подкрепа, която той е получил на изборите, "е резултат от добросъвестното изпълнение на неговите задължения и от това, че служи искрено на интересите на Русия", предаде ТАСС.

Още по темата

Президентът на Венецуела Николас Мадуро също поздрави Путин за преизбирането му, както и "славния руски народ" за проявата на гражданско поведение. Той каза, че Русия и Венецуела са братски страни, които "трябва да се противопоставят на честите маневри на империализма", предаде Франс прес.

Путин получи поздравления и от президента на Боливия, на Беларус, Узбекистан, Азербайджан и Казахстан.

Крайнодясната френска партия Национален фронт приветства големия изборен успех на Путин, който потвърждава, според нея, стабилността в Русия и волята на руския народ да се продължи напред със започнатите реформи. "Трябва да престанем да гледаме на Русия като на противник и да подновим диалога с един необходим съюзник във войната срещу тероризма", се казва в изявление на партията.

От Германия Путин получи поздравления от президента Франк-Валтер Щайнмайер, който го призова да използва повода на преизбирането си, за да работи за нормализиране на отношенията с Берлин и със Западна Европа, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на канцлера Ангела Меркел - Щефен Зайберт каза, че тя ще прати поздравителна телеграма до Путин, в която ще става дума за предизвикателствата пред германско-руските отношения, предаде Франс прес.

Британският премиер Тереза Мей каза, че страната й ще коментира изборите в Русия, след като се запознае с оценката на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, предаде Ройтерс.

Японският премиер Шиндзо Абе поздрави Путин в телефонен разговор и двамата лидери се договориха да развиват руско-японските отношения, предаде ТАСС. В телефонния разговор те обсъдиха и проблема за мирния договор и въпроса за осъществяване на съвместна икономическа дейност на южните Курилски острови. По телефона двамата лидери са обменили и мнения по въпроса с отравянето на Сергей Скрипал, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на министерството на външните работи на Япония.

Шведската външна министърка Маргот Валстрьом каза днес, че руските избори за били манипулирани в полза на настоящия президент Путин, предаде ДПА. "И преди съм казвала, че в много аспекти това е един манипулиран вот и изходът от него беше очакван", каза министърката и посочи като сериозен проблем, че опозицията в Русия не е способна да работи свободно и че руските медии са контролирани.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните държави поздравиха Путин, Дивият Запад беше малко по-резервиран.
9
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западът е по-резервиранИ какво от това, ще замаскират ли новината: "Педофилски скандал във Великобритания: Премиер изнасилвал деца на личната си яхта, след това ги удавял"
8
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Путин не носи пола и не ходи на високи токчета като евро-джендърските лидери как да го поздравят извратеняците от ЕС. На президента на Ирландия жена му е мъж а Макрон спи със баба си А Меркел е лезбийка садо-мазо.
7
2
 
61
 
! Отговори
Дали преди 6 години
така наречения Запад е поздравил Путин няма кой знае какво значение. Виж, това че лидер на една супер сила е бил първи,говори много!
6
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика с политици като Путин, Медведев и Лавров!Крим е руски, завинаги, необратимо и безвъзвратно!Западните държави да приемат фактите и да започнат диалог с Русия като с велика сила, без да се влияят от провокациите на Лондон!
5
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първото съобщение от президента Путин след преизбирането му е че се налага спешно съкръщаване на военния бюджет поради сериозен преразход.
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иван Костов също ще поздрави Путин за окончателната победа над комунистите в Русия .
3
5
 
59
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Светът е със Путин, а не със мумията Тереза Мей, която намира трупове отровени със Новичок и само след 3 знае със какво са отровени и кой ги е отровил въпреки, че на острова не знаят какво е Новичок как и как изглежда. БГ също обича Путин, а не англо-саксонските мумии.
2
20
 
40
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Маргарет Валстрьом единствена не си е изкривила душата. Иначе на нормалните държави Фашиска *** им е през оная работа.
1
6
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западът за пореден път доказа, че е като малко дете. Не може да превъзмогне егото си и ината, за да поздрави един лидер за изборната му победа.