От Русия питат: Защо Радев благодари на португалците за 3 март?

Кой чия история се опитва да пренаписва?
Обновена: 20 мар 2018 14:45 | 20 мар 2018 13:00, Елка Василева
708
От Русия питат: Защо Радев благодари на португалците за 3 март?
Румен Радев и руският патриарх Кирил. Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Българският президент Румен Радев бил благодарил на германци, французи, португалци за освобождението на страната ни от турско робство. Това твърди Владимир Бичков в материал, публикуван в РИА Новости под заглавие: "Гневът на Русия, британското предателство и "Стоте дни" на Бонапарт".

Думите на Радев са определени като една "от последните антируски политически акции".

"Президентът на България Румен Радев благодари на страни от ЕС за помощта им при освобождението на страната от петвековното османско иго, станало на 3 март 1878 г. в резултат на разгрома на турските войски от руската армия. "Ние няма да забравим тази помощ, която ни оказаха германци, французи, португалци, холандци, финландци, латвийци, литовци и естонци. Този празник е не само за България, но и за целия ЕС и НАТО", бил заявил Радев според публикацията.

Още по темата

"Какви финландци, прибалтийци?! Те дори не са имали тогава своя независима държавност. А как са се оказали португалците в този списък – за мен е неразбираемо", пише авторът.

По думите му тази "изцепка" на Радев щеше да е просто куриоз, ако нямаше едно "но". Продължава целенасоченото пренаписване на историята, продължава информационната война срещу Русия", заключава авторът.

На нас, българите ни е кристално ясно, че Румен Радев не е благодарил на никакви германци, французи, португалци, холандци за освобождението ни от османско иго. Кому е нужно тогава измислянето и слагането на думи в устата му?

Колкото до пренаписването на историята, би било добре да си припомним само как говорителката на руското външно министерство Мария Захарова се опита преди няма и половин година да убеди някого, че "предотвратяването на депортирането на евреите от България и спасяването по този начин на 50 000 души от неминуема гибел били станало благодарение на съветските воини". И ако това не е опит за пренаписване на историята - не българският народ, църква, парламентаристи, общественици са спасили 48 000 български евреи, а армията на СССР.

Преди това пък руският президент Владимир Путин заяви на среща с македонския държавен глава Георге Иванов, че кирилицата била дошла в Русия от македонските земи.

Върви ни на нас, българите, да се опитват да пренаписват историята ни – до сравнително неотдавна от Македония се опитваха да изкривяват миналото ни. Дали пък сега Русия не се е захванала с това?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
519
10
 
6
 
! Отговори
до 550 от славянин преди 6 години
Значи хем руснаците не са ви освободили на 3-ти март от 5-те века ''културно съжителство'' с турците, хем празнувате 3-ти март като ден на освобождението ви!? Такава шизофрения само диагностицираните с тежката диагноза могат да имат!
518
6
 
4
 
! Отговори
до 550 от славянин преди 6 години
''ЕС при всичките си кусури е обединение от много държави и там интересите няма как да бъдат централизирани и имперски както в съюз с Русия!''Затова ли сте на дъното на *** и сте най-прецаканите мизерници в ес!?
517
13
 
10
 
! Отговори
Макавей преди 6 години
Шести американски флот ни освободи през 1878г.от Руско 500 годишно робство.Така биха пренаписали историята индивиди,като ***,Соломон или престъпника Костов.
516
7
 
4
 
! Отговори
до 550 от славянин преди 6 години
В такъв случай защо празнувате 3-ти март като освобождение от турско робство бе, диагностициран!?
515
7
 
7
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Евростат: БЪЛГАРИЯ УДАРИ ДЪНОТО НА МИЗЕРИЯТА И продължава да Пропада!Именно това показва последният рейтинг на Purchasing Power Europa за покупателната способност в 29-те страни. Най-богати и тук са жителите на Лихтенщайн, Швейцария, Ирландия, а най-бедни България, Молдова и Украйна.28.02.2018Както се казва: пред фактите и най-наглия и *** ''велик'' българин е редно да замълчи! От срам и унижение!
514
9
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 6 години
Русия не освобождава България, а се опитва да я превърне в Руска губерния! Но Съединенинието, срещу което се обявява руския император, им проваля сметките!!! И ако сега някой каже, че Русия ни мисли доброто, е напълно ЛУУУУД!ЕС при всичките си кусури е обединение от много държави и там интересите няма как да бъдат централизирани и имперски както в съюз с Русия!
513
5
 
9
 
! Отговори
Радев да се учи преди 6 години
Ами на Радев трябва да му е обица на ухото.Всъщност, този празник 3 Март предполага същите изцепки догодина и най-добре да се отмени. Ще има скърцане, но като е от ряз ще поскърцат и това е.Русия просто има нужда от враг и исторически ние винаги сме били мишена.
512
10
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Факт е, че ако руснаците не са имали интерес да ни окупират, сега щяхме да се гъзурчим и да удряме чела в джамиите, защото сами нищо нямаше да направим.
511
9
 
4
 
! Отговори
до 544 от славянин преди 6 години
Вие освен история друго нямате, а то и историята ви една такава ''величестквена'' - половината от нея сте преживели в явно робство, останалата половина във скрито!
510
6
 
2
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Жителите в евронужника още ли ли се пенявят в посока на Русия!? Мястото на глистите е единствено в нужниците - турски, руски, евро.гйски и прочее!
509
4
 
6
 
! Отговори
ДонДон преди 6 години
"Върви ни на нас, българите, да се опитват да пренаписват историята ни"Така е.Хие си имаме история, за разлика от останалите наши производни "нации" пренаписват нашата, за да се почустват по-значими.
508
1
 
3
 
! Отговори
До Богомил преди 6 години
джЕндЕр, пиши за маникюри, педикюри, дантелено бельо и тем подобни теми, от които разбираш, щото историята не ти се отдава! Тъмна Индия е за теб!
507
5
 
4
 
! Отговори
До 539 преди 6 години
Пишеш глупости и лъжи! Зад избитите в Германия и Япония прибави няколко нули, Перко! А 300 000 от Народния съд!?! Поне 30 имена можеш ли да посочиш, Перко... И до един са "невинни" осъдените престъпници от Народния съд! Особено убийците на деца и жени!
506
7
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 6 години
Световни шампиони по пренаписване на историята са гърците и руснаците. Не им отстъпват и много други нации. За съжаление, винаги във наша вреда. Но руската наглост е безпределна. Откраднаха от нас даже и името "славяни" и предявиха претенции към всички "славянски" земи и историята им. Присвоиха си старата ни книжнина, обявявайки я за славянска и руска. Обявиха старобългарския език за църковнославянски, с други думи славянски и следователно руски, според "панславянската" им имперска доктрина.
505
12
 
11
 
! Отговори
След ВСВ преди 6 години
Разстреляни заради войната:Германия - 15 душиЯпония - 9 душиА Народния съд изби 300 000 души !Това е комуниззма.
504
3
 
7
 
! Отговори
братя Данчови преди 6 години
Преди има-няма 100 години братя Данчови издават една компактна енциклопедия. Там кратко и ясно е казано следното:"Руско управление в България - виж 'окупация' ".
503
7
 
5
 
! Отговори
Азимов преди 6 години
"Насилието е последното убежище на некомпетентния"Като гледам какъв бяс предизвиква в редица руснаци историческата истина се чудя да плача ли, да се смея ли... Жалка работа, ceлска кoмплeкcарщина. Генoцидът на Джугашвили май е бил ефективен. Язък за братушките, какъв потенциал са имали само преди да ги сполети комунизЪма...
502
10
 
7
 
! Отговори
До 515 преди 6 години
В какви "комуналки" живеят руснаците... Що мислиш, че днес живеят в същото, в което баба ти през 60-те, като е дошла в градЪ!? Далече си от истината! Както и от факта, че пътищата им няма как да са по-зле от боковите кратери в "европейска" България!
501
11
 
9
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
Вие на треторазрядни сайтчета и медийки ли опряхте за да настройвате хората против Русия ? Все едно някой в Русия да цитира вас за взаимноотношенията ни. Хората не са *** да ви се връзват на жълтите антибългарски драсканици, само се хабите и придизвиквате омраза към която към никой не сме чувствали. Ще ви дойде времето повярвайте, всичко ще си платите
500
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тея освобождения и робства бе тикви, 21-ви век сме.