От Русия питат: Защо Радев благодари на португалците за 3 март?

Кой чия история се опитва да пренаписва?
Обновена: 20 мар 2018 14:45 | 20 мар 2018 13:00, Елка Василева
708
От Русия питат: Защо Радев благодари на португалците за 3 март?
Румен Радев и руският патриарх Кирил. Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Българският президент Румен Радев бил благодарил на германци, французи, португалци за освобождението на страната ни от турско робство. Това твърди Владимир Бичков в материал, публикуван в РИА Новости под заглавие: "Гневът на Русия, британското предателство и "Стоте дни" на Бонапарт".

Думите на Радев са определени като една "от последните антируски политически акции".

"Президентът на България Румен Радев благодари на страни от ЕС за помощта им при освобождението на страната от петвековното османско иго, станало на 3 март 1878 г. в резултат на разгрома на турските войски от руската армия. "Ние няма да забравим тази помощ, която ни оказаха германци, французи, португалци, холандци, финландци, латвийци, литовци и естонци. Този празник е не само за България, но и за целия ЕС и НАТО", бил заявил Радев според публикацията.

Още по темата

"Какви финландци, прибалтийци?! Те дори не са имали тогава своя независима държавност. А как са се оказали португалците в този списък – за мен е неразбираемо", пише авторът.

По думите му тази "изцепка" на Радев щеше да е просто куриоз, ако нямаше едно "но". Продължава целенасоченото пренаписване на историята, продължава информационната война срещу Русия", заключава авторът.

На нас, българите ни е кристално ясно, че Румен Радев не е благодарил на никакви германци, французи, португалци, холандци за освобождението ни от османско иго. Кому е нужно тогава измислянето и слагането на думи в устата му?

Колкото до пренаписването на историята, би било добре да си припомним само как говорителката на руското външно министерство Мария Захарова се опита преди няма и половин година да убеди някого, че "предотвратяването на депортирането на евреите от България и спасяването по този начин на 50 000 души от неминуема гибел били станало благодарение на съветските воини". И ако това не е опит за пренаписване на историята - не българският народ, църква, парламентаристи, общественици са спасили 48 000 български евреи, а армията на СССР.

Преди това пък руският президент Владимир Путин заяви на среща с македонския държавен глава Георге Иванов, че кирилицата била дошла в Русия от македонските земи.

Върви ни на нас, българите, да се опитват да пренаписват историята ни – до сравнително неотдавна от Македония се опитваха да изкривяват миналото ни. Дали пък сега Русия не се е захванала с това?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
499
7
 
22
 
! Отговори
Чeнгe II разряд преди 6 години
"Какви финландци, прибалтийци?! Те дори не са имали тогава своя независима държавност."По тая логика - КАКВИ БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ?! Те дори не са имали тогава своя държава. И са били под руско командване. Значи и нашите опълченци са руснаци, а?Ей, оляха се мужиците - само им дай трибуна и им гледай сеира...
498
1
 
13
 
! Отговори
Пуфин преди 6 години
Водки всегда мало....
497
13
 
4
 
! Отговори
ник преди 6 години
За тия с помачорско съзнание и *** уклон е нормално да считат, че Русия не ги е освободила,а поробила
496
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия тотално изпращяха
495
6
 
2
 
! Отговори
Боци преди 6 години
Пак е разпоредил,сите боцовци да нахълтат в сайтовете да спаяват положението,че когато има зор,се крие като хам..стер в талаш. Изпълзява,когато мине бурята,за да не го отвее заедно с талаша.После геройски се изпъчва и лицемерно поздравява...Всички боцовци са на пост. Напрееед,в атака срещу русофилитеее....
494
5
 
16
 
! Отговори
24/7 преди 6 години
Хахаха...не съм очаквал, че братушките са били такива компексари..
493
12
 
25
 
! Отговори
Руский преди 6 години
Тъпите руснаци си измислят думи,само за да покажат колко сме неблагодарни! Руската пропаганда умишлено държи под страх руснаци и русофили,че всички са срещу тях,търсят си винаги враг и така като стадо ги управляват путинчо и олигарсите му!
492
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Империята на злото " - тези думи са изпълнени със съдържание .Виси им камъка на шията и търсят симпатизанти - да потъват заедно .
491
6
 
24
 
! Отговори
... преди 6 години
Пълно е в коментарите на всички статии с руски ***...на които целта е да подкопават морала,самочувствието на Българина и да насочват вниманието му в посока,която им е изгодна.Това са хора,които работят това..и за това им се плаща със сигурност....нищо че пишат на Български.
490
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Тръмп и долу Шорош. Както и е в действителност.
489
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин & КГБ нямат заслуги за Освобождението ни, а напротив - те са убийците и поробителите на освободителите ни !Апропо, кремълските ченгета затова са толкова жлъчни, когато ИСТИНАТА възтържествува и когато вече са безсилни да я манипулират, въпреки многобройните руски ***.
488
14
 
12
 
! Отговори
To6 преди 6 години
Стига глупости, българския и руския народ много добре знаят кой е освободил България от турско робство.
487
3
 
26
 
! Отговори
1 преди 6 години
другаря Владимир Бичков да си купи един по-големичък размер вибратор,да си го монтира отзад и да си начеше шовинистичната краста.С безумно тъпия си комунизъм съсипаха хубавата ни държава и затриха най-големите добродетели на народ ни.Съсипаха цяла източна Европа,през 1990 г. тъй-наречения соц.лагер беше на десетилетия зад другите европейци.Роби,които от всичко най-силно мразят свободата и свободолюбивите хора.Ние сме свободна държава,свободен народ,като не им харесва да грабват вибратора.
486
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин & КГБ нямат заслуги за Освобождението ни, а напротив - те са убийците и поробителите на освободителите ни !
485
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинПогледни си първо расията и после коментирай нас, виж че 2/3 от рашките още живеят в комуналки с по една баня на етаж, че пътищата са ви в по плачевно състояние дори и от африканските държави, арабите поне имаха акъл и с петродоларите си опасаха страните с аутобани, а Вие опукахте 50 млрд $ в Сочи за групови тоалетни
484
16
 
1
 
! Отговори
до 510 от славянин преди 6 години
Хубаво е, че признаваш че винаги сте ползвани за нужник - турски, руски, европейск, което е съвсем нормално, вие за друга употреба не ставате!
483
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германските вестници ясно и без заобикалки написаха, че сме задникът на Европа.
482
19
 
4
 
! Отговори
славянин преди 6 години
По времето на управлението на демократите Кобургготи от 1887-*** до 1943-та - две национални катастрофи; по времето на управлението на атлантическата либерастия - трета и окончателна национална катастрофа, след която ''великите'' българи ще бъдат веднъж завинаги и окончателно залиичени от лицето на България!
481
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с десет соросотрола ви чака пак разгром на изборите един процент на психодясното. Даже няма да ви разобличавам лъжливите измислици по история, които са ви съчинили в някой бордей на ШОРОШ. Тръмп резна кранчето и изпускате въздуха.
480
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 508Още по-унизително е да те ползват за руски нyжник !