Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!

Все още не виждаме фактите, заяви Сергей Лавров
23 мар 2018 22:22, Елка Василева
190
Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Лондон, че тласка съюзниците си към конфронтация с Москва, след като Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия заради аферата "Скрипал", предаде Франс прес.

Британските власти се стремят трескаво да накарат съюзниците си да вземат мерки, целящи конфронтация с Москва след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, каза Лавров, цитиран от руската агенция РИА Новости, по време на посещение във виетнамската столица Ханой.

Още по темата

Всяка страна трябва сама да взема решение за службата на дипломатите си в Русия въз основа на собственото си разбиране за достойнство. Разследването (на случая Скрипал) още не е завършило, а Великобритания се опитва да застави партньорите си да предприемат конфронтационни стъпки, каза министърът, цитиран от ТАСС.

Европейските партньори на Обединеното кралство го подкрепиха единодушно вчера в Брюксел, като заявиха, че е "много вероятно" Москва да стои зад отравянето на Скрипал и решиха да отзоват посланика на ЕС в Москва.

Освен тази мярка някои европейски лидери обмислят да експулсират руски дипломати или да отзоват посланика си, каза за АФП висш европейски представител.

"Все още не виждаме факти, а липсата им ни кара да мислим, че всичко това е само една провокация", каза Лавров, обвинявайки Лондон, че е поел курс към максимално задълбочаване на кризата с Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
10
 
38
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
За разлика от управляващите в РБ България, народа е за дружба с Русия!
90
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли доказателства ? Това е любимата на фраза на външния Гнидов!
89
48
 
23
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Руския хаганат не може да бъде приятел с никоя държава защото в извратеното съзнание на всички диктатори които са го управлявали и го управляват сега, съществува нагласата че думата на хаганата трябва да се приема без условия. Как да се обясни на варварите в Кремъл че на земята има и свободно мислене, демокрация, хуманност, състрадателност. Нама как.
88
9
 
40
 
! Отговори
Напротив преди 6 години
Мома англичанка пита: "Кой ми *** в гащичките?" Отговорът го знаете. Обаче я ги питайте българите, как живеят на островчето. Поляците бързо забравиха, че са по-зле от *** на Албиона.
87
11
 
58
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Русия откри ли британско химическо оръжия в ГУТА, ОТКРИ.Русия спря поредната британска терористична атака над цивилно население СПРЯ.Ей, това е истината. Повтарям Британските днжендъри са бесни, защото РУсия откри британско химическо оръжие в ГУТА. Русия спря поредният геноцид над мирно население.Британия излезе от ЕС, е, и ЕС не иска Великобритания. Кой иска терорист в къщата си.Коя Британия, че да определя политиката на държави от ЕС? Да си седи на островчето и да съчинява ***-оди!
86
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време комунистите се ровеха в личната кореспонденция ,отваряха писма и ,ако нещо намереха което не е с правилната партийна линия,човека е обвиняван,като неблагонадежден за обществото и даже в затвор може ,да бъде пратен!Нещата в случия с Ерменков са същите,предполагам ,че вече ДАНС са получили разрешение да бъде подслушван и в тесен семеен кръг !
85
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 137 Напротив ,ти си лицемер!Отсъждаш ,че ЕС е невинен ,а за всичко е виновна Русия,без никакви доказателства!Кой демократичен съд ,ще отсъди , в полза на ЕС,само защото е ЕС!
84
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
запомнете това име - ЕРМАКОВ !!!!тук нищо не се пише за него и за това какво каза и как го каза , но запомнете.Владимир Ермаков !!!
83
5
 
43
 
! Отговори
Националист преди 6 години
Британското правителство бомбардира София през Втората световна война, те винаги са били срещу българите, заставали са зад гърците и турците, но не и зад нас. Руският народ с живота си изкова нашето освобождение. О неразумни соросоиден ***, никой не те кара да казваш колко е велик Путин или колко е *** Мей или обратното. Просто си пусни мозъка или си пий хапчетата, бъди българин, а не марионетка.
82
27
 
9
 
! Отговори
не сме лицемери преди 6 години
Всички ние ,които хвалим и обичаме ЕС , не сме лицемери и затова живеем в страните от ЕС ! А всички ,които живеят в страните от ЕС ,а хвалят и обичат Русия , са лицемери ! Щом толкова обичате и хвалите Русия , тя е само на 2 часа път със самолет , а и билетите не са много скъпи !
81
18
 
9
 
! Отговори
като си о*ере пътеки преди 6 години
Тази кръстоска между Горски човек от Суматра и руская комсомолка не се умори да лъже. Хем знае че няма кой да му повярва.
80
12
 
10
 
! Отговори
патриот преди 6 години
До антисоросоид,странна раса сте безродниците случещи за рубли.Родени през задния изход ...докарвате го на цвят и мириз..ха.ха
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 129 да живее ЕСМного ти плямпа устата. Животът е пълен с изненади. Всичко може да се случи.....
78
10
 
13
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
До 126 патриотАбе пак ли трябва да ти повтарям да не се пишеш патриот ? Никога со ро сои ден джендар неможе да бъде български патриот. Джендарите нямате право на дума, можете само да искажете желанието си как да бъдете изпратени в отвъдното
77
5
 
11
 
! Отговори
18.09.2017г преди 6 години
Борисов за Русия - ако има война, ще се бием за НАТО
76
19
 
11
 
! Отговори
да живее ЕС преди 6 години
Много хубаво решение на ЕС , браво ! Сега трябва да изчакаме ответен отговор на Русия и тя да отзове своите посланици от ЕС ! Пък ако не ги отзове , трябва ние да ги изгоним !Веднъж за винаги трябва да прекратим всякакви контакти с тези диваци ! Ние си имаме ЕС , а те да си създават Евразия и да си контактуват и търгуват по между си !
75
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради миризливите англичани няма да нападам братушките.
74
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Какви комплекси избиваш чрез хейтърство, мисли позитивно, мисли като Левски, не бъди предател!
73
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато чуждопоклонниците се привеждат рассията иска още.Видяхме как смъмриха пРецедента че не се е навел достатъчно.Безкрайна е лакомията на рассията и колкото и да се навеждате все няма да се наситят.
72
20
 
6
 
! Отговори
браво на ЕС преди 6 години
Браво ,че са отзовали посланика на ЕС в Русия !Не трябва да имаме взимане-даване с дивашки страни !Дано и Русия да отзове всички свои посланици пръснати в страните от ЕС !Всяка жаба трябва да си знае гьола ! Ние не трябва да общуваме с диваци !