Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!

Все още не виждаме фактите, заяви Сергей Лавров
23 мар 2018 22:22, Елка Василева
190
Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Лондон, че тласка съюзниците си към конфронтация с Москва, след като Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия заради аферата "Скрипал", предаде Франс прес.

Британските власти се стремят трескаво да накарат съюзниците си да вземат мерки, целящи конфронтация с Москва след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, каза Лавров, цитиран от руската агенция РИА Новости, по време на посещение във виетнамската столица Ханой.

Още по темата

Всяка страна трябва сама да взема решение за службата на дипломатите си в Русия въз основа на собственото си разбиране за достойнство. Разследването (на случая Скрипал) още не е завършило, а Великобритания се опитва да застави партньорите си да предприемат конфронтационни стъпки, каза министърът, цитиран от ТАСС.

Европейските партньори на Обединеното кралство го подкрепиха единодушно вчера в Брюксел, като заявиха, че е "много вероятно" Москва да стои зад отравянето на Скрипал и решиха да отзоват посланика на ЕС в Москва.

Освен тази мярка някои европейски лидери обмислят да експулсират руски дипломати или да отзоват посланика си, каза за АФП висш европейски представител.

"Все още не виждаме факти, а липсата им ни кара да мислим, че всичко това е само една провокация", каза Лавров, обвинявайки Лондон, че е поел курс към максимално задълбочаване на кризата с Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
7
 
! Отговори
Редно е не само преди 6 години
Дипломатите , но и всички руснаци да бъдат екстрадирани от ЕвропаОсвен войни, отрови и газ нищо друго не идва от Северна Азия.
50
6
 
8
 
! Отговори
Евродебилите преди 6 години
Се събудиха и осъзнаха че раССия е враг а човешката Цивилизация. Предния път така се мотаеха с и с Хитлер...
49
8
 
7
 
! Отговори
Хи хи преди 6 години
Тъжната кобила на *** ще и стане още по-тъжно и то много скоро!САЩ готвят още санкции заради изборите там, а сега ЕС ще разкара удари Блядистанци с нови санкции.А някои наивници си мислеха че санкциите срещу *** ще отпаднатДа, ама не :)
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е циливизован свят , второ е къде е бил първия маймун. Прави разлика.
47
7
 
20
 
! Отговори
Много смешно преди 6 години
когато някой каже че западът е цивилизованият свят. Всъщност човешката цивилизация тръгва от там където сега е Сирия, Иран и Ирак и няма нищо общо със запада. Между другото арабите са учили франсетата какво е това баня, колкото и да не ви се вярва. Това са неща обаче които т.нар. цивилизован свят няма да ви каже естествено. Западът откакто съществува е много по варварски отколкото останалият свят. Няма войни започнати от никой друг край на света избили повече народ от цивилният запад.
46
7
 
19
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Само в ЕС е възможно да се произнасят присъди без никакви доказателства. Само защото някой политик си мисли, че е така.Само в ЕС хората са заставени сляпо да вярват на медийната пропаганда и да не могат да оспорват нищо от казаното.
45
4
 
18
 
! Отговори
innocent until prove преди 6 години
Невинен докато не е доказан виновен, това е принципният подход към криминални случаи в съдебната практика на САЩ. Защо обаче в политиката е точно обратното? Защо САЩ и техните партньори признават някой за виновен преди дори да има разследване по случая? Дори те не искат и немогат да отговорят на този въпрос, но това не пречи пропагандната машина да работи междувременно. Повече от година тръбяха за руската намеса в техните избори но само преди няколко дни признаха че не е истина извинения няма
44
4
 
25
 
! Отговори
Баба Яга Мей преди 6 години
Тереза Яга Мей е крайно опасна за мира в света ,тази психясала бабичка ще ни доведе до ядрен апокалипсис,дано се удави в собствените си *** и ор.и.на заедно с всички кукусороси !
43
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1 Руските служби под командването на "първия",най-напред старателно изготвят план за прикриване на всички доказателства и след това пристъпват към ликвидирането на "врага".Руските тайни служби избиха цялата рода на Скрипал,сега и той самият бере душа.Русия строи зад стотици убийства по света,на неудобни,на службите й хора,сред които и българинът Георги Марков.
42
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Английското театрУ е като джаза - почват с импровизация и чакат нЕкой да се надуЙ тромпета. Съшиха една история и сега е доукрасяват с пишман химици. Какво мислят за александъ Шулгин, творил години за американското общество? Това си е американската мечта - свестен продукт за много купувачи...
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофобите пак се пънат,като *** връз кална буца.
40
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненормалниците в Кремъл тласкат Русия към изолация.Един ден,Русия ще остане сама срещу целия свят.За съжаление,има шепа хора у нас,сред които и млади,за които агресивна Русия е техният идол,но живеят на запад и се ползват от достиженията на демокрацията-все деца на комунистите живяли на държавната хранилка.
39
8
 
28
 
! Отговори
Май лъже преди 6 години
Тереса Май лъже за Скрипал. Както Обама лъжеше, че не подслушва Меркел. Както Хитлер лъжеше за нападението над Полша. Както Кенеди лъжеше за Куба. Както Линдън Джонсън лъжеше за Виетнам. Както Никсън лъжеше за Уотъргейт. Както Форд лъжеше за Камбоджа. Както Картър лъжеше за Иран. Както Рейгън лъжеше за Пиночет. Както Клинтън лъжеше за стажантката. Както Бушовците лъжеха за Саддам. Както Блеър лъжеше за Ирак. Както баба Ангела лъже за бежанците.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не веднага. Трябва да издържи поне три удара със стратегическо оръжие. Япония издържа два. Британците са по-корави.
37
4
 
18
 
! Отговори
само един шанс преди 6 години
Тереза Мей има само един шанс. Да обяви война на Русия и веднага да се предаде.
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, този път германците няма да се хванат на номера на Великобритания. После пак англичаните и американците да бият германците за това, че руснаците са ги победили. Както сега САЩ бият ислямистите, които се провалиха в свалянето на Асад и завлядяването на Сирия.
35
2
 
18
 
! Отговори
копие преди 6 години
Той и Хитлер санкционира Ленинград, държа града в желязна обсада три години, но накрая си тегли куршума. Самосанкционира се, така да се каже.
34
4
 
20
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 6 години
Ако Тереса Май се чувства преследвана от руснаци и се хвърли от покрива, ще се хвърлят ли от покрива всички шефове от ЕС? В знак на европейска солидарност?
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най хубавото на световната война е че можеш да отидеш на позитано 20 и да си направиш тъпан от кожата на Иво Христов и *** от Нинова ."Или чаша за пиене от кратуната на Бойко.
32
4
 
6
 
! Отговори
хасан преди 6 години
Другаря Лавров заедно с Путин ще поведат всички мюсулмани в света срещу Европейците и САЩ.Лавров и Алах ще ни помогнат срещу белите които се опитват да ни демократизират.