Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!

Все още не виждаме фактите, заяви Сергей Лавров
23 мар 2018 22:22, Елка Василева
190
Лондон тласка съюзниците си към конфронтация с Москва!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Лондон, че тласка съюзниците си към конфронтация с Москва, след като Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия заради аферата "Скрипал", предаде Франс прес.

Британските власти се стремят трескаво да накарат съюзниците си да вземат мерки, целящи конфронтация с Москва след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, каза Лавров, цитиран от руската агенция РИА Новости, по време на посещение във виетнамската столица Ханой.

Още по темата

Всяка страна трябва сама да взема решение за службата на дипломатите си в Русия въз основа на собственото си разбиране за достойнство. Разследването (на случая Скрипал) още не е завършило, а Великобритания се опитва да застави партньорите си да предприемат конфронтационни стъпки, каза министърът, цитиран от ТАСС.

Европейските партньори на Обединеното кралство го подкрепиха единодушно вчера в Брюксел, като заявиха, че е "много вероятно" Москва да стои зад отравянето на Скрипал и решиха да отзоват посланика на ЕС в Москва.

Освен тази мярка някои европейски лидери обмислят да експулсират руски дипломати или да отзоват посланика си, каза за АФП висш европейски представител.

"Все още не виждаме факти, а липсата им ни кара да мислим, че всичко това е само една провокация", каза Лавров, обвинявайки Лондон, че е поел курс към максимално задълбочаване на кризата с Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари