Доказателството: Пейката, на която откриха Скрипал

Съоръжението бе демонтирано от британската полиция
24 мар 2018 10:00, Петя Славова
210
Доказателството: Пейката, на която откриха Скрипал
Снимка: Reuters

Британската полиция демонтира пейката пред търговския център "Молтингс" в Солсбъри, на която бяха открити в безсъзнание бившият разузнавач Сергей Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия. Пейката ще бъде съхранявана като "потенциално веществено доказателство за престъплението", пише британският вестник "Гардиън", като се позова на Скотланд ярд.

Още по темата

По данни на изданието полицейски служители, облечени в защитно облекло, първо направили снимки на пейката, а след това я демонтирали. След това те я натоварили в бял бус и я откарали. Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко изпрати писмо до британския полицай Ник Бейли, също пострадал след отравянето на Скрипал в Солсбъри, в което го уверява, че Русия няма нищо общо със случилото се, предаде ТАСС.

В него дипломатът допълва, че е изпитал облекчение, когато научил, че Бейли вече е изписан от болницата и се е прибрал при семейството си. Яковенко му изказва и благодарност за това, че е проявил смелост при предприетите от него действия след нападението, пише БТА.

По данни на британските власти Бейли е бил първият полицай, пристигнал на пейката в Солсбъри, на която бяха открити в безсъзнание Скрипал и дъщеря му, и е пострадал при контакт с отровното вещество. След това беше настанен в болница, а в четвъртък главният лекар на окръжната болница в Солсбъри Кара Чарлз-Баркс съобщи, че той е изписан и че състоянието му се е подобрило, но не даде подробности. Самият полицай разпространи обръщение към медиите, в което написа, че е възможно животът му вече никога да не е същият. Той не поясни какво има предвид, но помоли журналистите да уважат правото му на лична неприкосновеност и личен живот и подчерта, че няма да дава интервюта.

Говорителка на Държавния департамент на САЩ заяви за кореспондент на ТАСС, че Вашингтон все още обмисля няколко варианта за мерки срещу Москва заради отравянето на Скрипал и дъщеря му. Коментирайки информация на Си Ен Ен за възможно експулсиране на руски дипломати, тя каза, че към момента не може да съобщи нищо за мерки срещу Русия. "Но когато предприемем мерки, задължително ще ви уведомим", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
7
 
35
 
! Отговори
Чочко преди 6 години
Не им стигна куража да се Изправят с Кимчито и решиха да провалят на Путин изборите-ама не познават славянската психика
150
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пейката била изработена в Русия , това било основното доказателство че руснаците са отровили Скрипал!
149
0
 
13
 
! Отговори
Чочко преди 6 години
Не ми дава да напиша вид шапка с уши и шлем от корк
148
5
 
52
 
! Отговори
Гилгамеш преди 6 години
Атаките срещу Русия не са от вчера и няма да свършат утре. Истината е, че Русия е огромна страна с огромен потенциал, която винаги е била трън в гз на империалистите. Има ли я Русия, има и надежда за света.
147
1
 
22
 
! Отговори
Чочко преди 6 години
Пейката каза в съдилището-май не носеха *** а моркови шлемове
146
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много евтин кьорфишек, разкриващ из дъно подлостта на англите. Никой не се интересува от някой, който отдавна е казал, каквото има да казва. Другият вариант е наистина да са били руските тайни служби, които просто са изиграли бедните ингилизи, та сега реват като вдовици, което ми се струва крайно невероятно. Русия няма никаква изгода от лоши отношения с Англия, пък и с когото и да било. Та, така... Циркът продължава със същите к*рви, по друг сценарий.
145
0
 
17
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Кой забърка Брекзита? Заради имигрантите от Сирия ли беше ?Страни като Полша,Унгария ,Австрия и др. въпреки, че са с по -скромни сили не приеха бежанци и си останаха в ЕС!Спиране на Брекзит и нов референдум защото на предния гласуваха само противниците и пак бяха едва 51% !
144
1
 
25
 
! Отговори
Аре обратно преди 6 години
След Брекзит не знам защо да страдаме от санкции заради страна ,която мрази ЕС и не иска да има нищо общо с ЕС и политиката на ЕС ????
143
2
 
28
 
! Отговори
Чочко преди 6 години
Голямо доказателство е тази пейка-но кът няма друго...
142
2
 
34
 
! Отговори
Маикиавели. преди 6 години
Руснаците убиват предатели и са в правото си ,но го правят с катастрофи ,инфаркти и "битово-бандитски убийства".Да използваш плотоний,боен газ и други екзотични отрови с "печат Сделано в Кремлин" е не типично и нелогично след 1990г....
141
1
 
26
 
! Отговори
Схема преди 6 години
Всички предатели ги избиха и избиват бавно и мъчително.Почват от децата през година до цялото семейство и накрая и самия предател.Но на никой не им пука за смърта на предателите .Само ги използват за политически интриги .
140
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тия ингилизи да престанат да ни вземат за канарчета !
139
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отровата е разработена по времето на СССР -така че да не забравяме че по това време освен Русия още 14 републики са били в този съюз .Та много е вероятно това да е провокация от страна на Украйна -която не би се спряла пред нищо за да натопи Русия. За това и британците не дават проби от веществото за външна експертиза -за да не стане ясно ,че това е сурогат близък по съставки ,но не и синтезиран в руска лаборатория - понеже съставките му не са тайна за никое разузнаване ,но технологията е важна
138
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 153Няма логика ,но върви го обяснявай на въздухарите които се връзват на евтината пропаганда .Отдавна изстискан агент за който никой пет пари не дава -отровен с вещество което уж носи само и единствено почерка на КГБ и Москва ?? Блажени са вярващите .В КГБ-то явно работят пълни профани щом са тръгнали да ликвидират някакъв петорязряден и никому непотребен двоен агент по такъв уличаващ ги начин ? Ако искаха щяха да му пуснат един куршум ,а то газове ,отрови и после неприятности
137
3
 
36
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Защитни облекла?Пълен цирк!А останалите полицаи,защо нямаха защитни облекла?Аа,отровнти вещества са умни,и не поразяват масово и наред,а такива умни боеприпаси произвеждат само на запад,ха-хааааааааааа.
136
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен паспорта на Путин и служебната му карта от КГБ, на пейката са открити: детска порнография, пликче от московския ГУМ с марихуана и надпис "марихуана" на кирилица, а също и портрет на Хитлер.
135
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е логиката, агент, който живее 10 години В Великобритания, руски агент, издал тайна на англичаните, сега изведнъж след 10 години. да искат да го трепат, та той каквото е имал е издал отдавана, няма логика, аз разбирам преди да издаде или поне определено време, дни, месец след това, но 10 години, той каквото имал е казал, каква е логиката?
134
2
 
33
 
! Отговори
Доказателство!!! преди 6 години
На пейката е открит паспорта на Путин!!! Още повече той с джобно ножче е издялал буквите КГБ!!!.. Противогаза и химическите си ги е хвърли до кошчето в зоологическа градина!
133
29
 
4
 
! Отговори
goso преди 6 години
До Кра ва рите налиПишеш глупости!Малаизииският самолет е свален от руска ракета Бук изстреляна от район под контрол на про-руските бунтовници, подкрепяни от Русия и снабдявани с руско оръжие и конкретният Бук. Самото сваляне е най-вероятно по грешка или поради некопмпетентност на екипажа/разчета на бук-а. Това е абсолютно доказано от следствието в Холандия.Допускам че конкретно Путин съжалява за това конкретно, а най-вероятно разчена на Бук е убит за да не напише книга след време
132
30
 
2
 
! Отговори
До 150 преди 6 години
Не Русия, а Путин.Така праща послание, че може да убие всеки негов противник когато и където поиска.Ако беше катастрофа щеше да има съмнение дали е убит или загинал при нещастен случай. А сега всеки е наясно.Естествено няма за цел да плаши чуждите държави, а руснаци, които му се противопоставят.