Доказателството: Пейката, на която откриха Скрипал

Съоръжението бе демонтирано от британската полиция
24 мар 2018 10:00, Петя Славова
210
Доказателството: Пейката, на която откриха Скрипал
Снимка: Reuters

Британската полиция демонтира пейката пред търговския център "Молтингс" в Солсбъри, на която бяха открити в безсъзнание бившият разузнавач Сергей Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия. Пейката ще бъде съхранявана като "потенциално веществено доказателство за престъплението", пише британският вестник "Гардиън", като се позова на Скотланд ярд.

Още по темата

По данни на изданието полицейски служители, облечени в защитно облекло, първо направили снимки на пейката, а след това я демонтирали. След това те я натоварили в бял бус и я откарали. Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко изпрати писмо до британския полицай Ник Бейли, също пострадал след отравянето на Скрипал в Солсбъри, в което го уверява, че Русия няма нищо общо със случилото се, предаде ТАСС.

В него дипломатът допълва, че е изпитал облекчение, когато научил, че Бейли вече е изписан от болницата и се е прибрал при семейството си. Яковенко му изказва и благодарност за това, че е проявил смелост при предприетите от него действия след нападението, пише БТА.

По данни на британските власти Бейли е бил първият полицай, пристигнал на пейката в Солсбъри, на която бяха открити в безсъзнание Скрипал и дъщеря му, и е пострадал при контакт с отровното вещество. След това беше настанен в болница, а в четвъртък главният лекар на окръжната болница в Солсбъри Кара Чарлз-Баркс съобщи, че той е изписан и че състоянието му се е подобрило, но не даде подробности. Самият полицай разпространи обръщение към медиите, в което написа, че е възможно животът му вече никога да не е същият. Той не поясни какво има предвид, но помоли журналистите да уважат правото му на лична неприкосновеност и личен живот и подчерта, че няма да дава интервюта.

Говорителка на Държавния департамент на САЩ заяви за кореспондент на ТАСС, че Вашингтон все още обмисля няколко варианта за мерки срещу Москва заради отравянето на Скрипал и дъщеря му. Коментирайки информация на Си Ен Ен за възможно експулсиране на руски дипломати, тя каза, че към момента не може да съобщи нищо за мерки срещу Русия. "Но когато предприемем мерки, задължително ще ви уведомим", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пейката не зная за какво е доказателство,но този ,който е работел в КГБ знае много добре ,че като е предател е осъден на смърт....съвсем нормално ,предателите се убиват ,и не трябва да е тайно ,а явно.....Аз ако бях Путин !не бих го криел,предаваш родината си -Смърт....Мръсниците трябва да получават заслуженото си....Предатъля ,днес а с едни ,утре с други....-затова Смърт
110
0
 
37
 
! Отговори
Хора! преди 6 години
Не иронизирайте англичаните - та това е пейка!!! Цяла пейка, не някакво си парче и крак от пейка!!!!Какво по-силно доказателство за съпричастността на Русия от една цяла пейка, питам аз?!?Моля ви да млъкнете незабавно. За да не вземе да й стане нещо на пейката. Цялата пейка!
109
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните пак не са разбрали.Просто английските хотели са пълни с дървеници и женицата си е взела инсектицид от дома.Нез майтап и аз ползвам "Катате" за растителна защита.
108
0
 
42
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Няма проблем, че пейката е стояла при дъжд и сняг. Ще бъде реставрирана в оригиналния си вид с НПгаз и с инициалите на Путин и личната му карта.
107
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните са толкова зле икономически, че са склонни да заработват на парче политически шантаж.Дано на Старата Госпожа да и платят някое пени.
106
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната не е празник.Русия не е Ирак!
105
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тази пейка, която е стояла там някъде си, на открито и вятър я е вял е сняг или дъжд я е вялял е голямо доказателство. А и може някой нещо да е метнал по нея, точно два часа след като са я демонтирали.
104
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да ме убеди за вина на Путин. Не сьм нито фил нито фоб но някой мьти водата. Спомнете си как им повярвахме за южен поток.
103
31
 
7
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Мм, да. Примкато около врата на късия се затяга.
102
5
 
45
 
! Отговори
Педи Раз Два...три преди 6 години
Америка и Англия винаги са създавали война .Обаче винаги е била на дълече от къщите им .Северна Корея ,Китай,Русия ,Беларус ,Турция ,Бразилия ,Куба ,Аржентина могат данаправят ад под небето в Америка и Лондон . Не се съмнявайте в тях .ЕС не зачита правата на Русия и нейните съюзници .Кавалите искат *** и евровизия с педерастващо поколение .
101
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 112: Този някои се знае от цял свят - империята на злото !Виж Историята, как е заграбила 1/6 от света !
100
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахааааа-значи според англичаните отравянето е станало така: Скрипал и дъщеря му си седят на пейката , до тях се приближава някой облечен в костюм за пълна химическа защита ,напръсква ги с нещо и спокойно облечен като извън земен отива до най-близката лаборатория ,в която да обработят защитния му костюм ,да го съблече и да седне пред тв да гледа какви глупости говори Тереза в британския парламент.Леле ,леле
99
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой търси повод за война! Повод! Защото причините за Световна война са много! Гореща или студена, войната е неизбежна!
98
50
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След разпадането на Ислямска държава, Русия остана едноличен световен терорист, който използва оръжия за масово унищожение на мирни хора !
97
8
 
45
 
! Отговори
Ах Русия ! преди 6 години
Русия е виновна за избора на американски президент . Русия е виновна че унищожи талибаните в Сирия и изби хиляди терористи .Русия е виновна че има ЕС понеже ЕС сезанимава само като контра на Русия . Та ако няма Русия от ЕС остават без работа .Няма да има с какво да ни пълнат главите . Ако няма талибани терористи Америка оставабез работа произвеждат оръжия в огромни количесва . Нужна им е война !
96
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В книгата на Гинес има ли категория за най-голям дипломатически гаф?
95
5
 
31
 
! Отговори
минувач преди 6 години
Аман от либералчетата в България!Не разбрахте ли че сте малцинство, а!
94
42
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България има нужда от газ, а не от Русия, докато Русия има повече нужда от такива държави като България, чрез чиято подръжка да легитимира престъпленията си пред СВЕТА!
93
4
 
15
 
! Отговори
СССР и НРБ преди 6 години
Нека ЕС се разпадне това е шанса на Англия и Америка .Франция да възтанови културно икономическите си отношения с Русия .ВЕЧНА ДРУЖБА !!!
92
5
 
23
 
! Отговори
кубанская столица преди 6 години
Това всичко е за Россия като ухапване на комара. Всички русские се усмихват: сега посолства обратно, ала сутринта възвращам по-повече добри отношения. Вярва ми, никой от руснаци ПЪК НЕ МИСЛИ, къде е Мей от Британия, къде е ЕС и по-вече къде е т.н. председател на ЕС Брисов (кой е?). Пълностю игнорираме