48 жертви, издирват още 16 души след огнения ад в Кемерово

Кинозали са се срутили от четвъртия на третия етаж
26 мар 2018 08:40, Елка Василева
12
48 жертви, издирват още 16 души след огнения ад в Кемерово
Снимка: БТА

Броят на жертвите в търговския център в руския град Кемерово достигна 48 души, съобщи ТАСС, като се позова на оперативния щаб за ликвидиране на извънредната ситуация.

"На мястото на пожара в района на кинозала са открити телата на още 11 загинали. Така е потвърдена смъртта на 48 души", каза говорител на щаба.

Още по темата

От там съобщиха, че се издирват още 16 души. "Те може да се намират в кинозалите, които са се срутили от четвъртия на третия етаж", обясни говорителят.

Смъртта на 48-те души беше потвърдена и от Министерството на извънредните ситуации. Заместник-министърът Владлен Аксьонов обясни, че при обследването на сградата е установено запазването на още две допълнителни огнища на тлеене в отделни помещения. Две от трите кинозали са се срутили от четвъртия на третия етаж, обясни Аксьонов. Намерените тела още не са идентифицирани.

Четирима души са задържани и разпитани, включително арендаторът на помещението, в което се предполага, че е възникнал пожарът, както и управителят на компанията, обслужваща търговския център, съобщи говорителката на следствения комитет Светлана Петренко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: РусияпожарКемерово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Това е резултат от съветското строителство- сградите калпави,ел.инсталациите слаби,всичко претупано и всичко направено за отбиване на номера.
11
0
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Било е нещо ужасно...Много мъка има на този свят ! Нека почиват в мир ! Горките деца и техните роднини! Нищо вече няма да е същото за близките им.
10
8
 
9
 
! Отговори
русофил преди 6 години
Очевидно запада е виновен за пожара, а Путин е невинен.
9
4
 
16
 
! Отговори
ммм преди 6 години
Не пишете глупости. Още не се знаят причините. Пак го удряте на политика. Как ще коментирате новината от 15.03.2018. Мост се срути във Флорида. Съобщава АП. Инцидентът става дни след откриването на съоръжението.
8
7
 
22
 
! Отговори
123 преди 6 години
Жалко за хората, като знаем обаче как всичко в русия е почти като у нас. У нас поне пожарните експерти гледат да си свършат работата. Та да си вържат гащите. Беззаконието до това води, така като гледам, уж всичко е било наред, пък сградата паднала и хората умрели. После някои ще ми я дават тая държава за пример. Пример за какво, за пълна щета ли?!
7
0
 
18
 
! Отговори
д преди 6 години
В България между другото, поне правилата по пожарна безопасност при новите (или ремонтираните)строежи с обществено ползване като цяло се спазват, такива са ми наблюденията в различни общини. Дори обектът да е взет по втория начин, като цяло пожарникарите идват на обекта, гледат и каквото кажат се изпълнява. Не толкова добре стои въпросът със санирането, строителите често забравят противопожарните ивици от вата по фасадите , или ги дюбелират не с метални, а с пластмасови дюбели.
6
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите са виновни...и Америка !
5
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако беше в България, коментарите щяха да са "това само в Бг го има", "скаппана държава" и т.н.....ето, че в Русия горят хора, в Маями скоро падна чисто нов мост.....светът е такъв, не държавата ни!!!!
4
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сирия загинаха десетки пъти повече руснаци, но Кремъл мълчи !Бог да прости невинните жертви на руския Гулаг !
3
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еха, каква хранилка за русофобите.Так держать, товарищ. Какво значи тук някаква си личност, бабы народят, по-лошото е, че се изложихме, нали така?
2
5
 
32
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Корупцията до такива трагични събития води!
1
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еха, каква хранилка за русофобите.