От Русия: Англичаните трябва да бъдат наказани истински

Руски издания за мерките на Запада срещу Москва заради "Скрипал"
Обновена: 27 мар 2018 09:45 | 27 мар 2018 09:30, Елка Василева
714
От Русия: Англичаните трябва да бъдат наказани истински
Снимка: архив, Reuters

Случаят с отровените в Солсбъри бивш руски военен разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия изостри още повече отношенията между Русия и Запада, изтъкват централните медии в Руската федерация.

Лондон вече изгони 23 руски дипломати в отговор на отравянето, извършено според британските власти с нервнопаралитично вещество, разработено в Съветския съюз. Вчера 21 държави почти синхронно заявиха, че в знак на солидарност с кралството ще експулсират общо 113 руски дипломати, напомня "Ведомости". "Известия" нарича това "русофобски флашмоб".

Една трета от страните в ЕС обаче не взеха мерки против Русия, посочва "РБК". "Редица страни, сред които Турция, Австрия, България и Мексико, отказаха да се присъединят към провокацията, организирана от властите на Великобритания и на САЩ", пише "Взгляд".

Още по темата

"Това трябваше да се очаква, особено от балтийските страни, Полша и България" - "англосаксонците настроиха европейските страни срещу Русия", но "официално ЕС не може да принуди членките си да подкрепят британското решение", коментира изгонването на руски дипломати бившият им колега Василий Корчмар за московския медиен холдинг "Национална служба за новини".

Според българското външно министерство София не планира засега подобна мярка, уточнява онлайн изданието "Народни новини" наред с други вестници.

Отговорът на Русия ще бъде симетричен във всеки отделен случай и най-малкото временно може да наруши дейността "дори на основните механизми за взаимодействие (. . .) с цял блок от държави", цитира "Комерсант" пост на политолога Фьодор Лукянов в "Телеграм". Експертът вижда тук началото на "многостранна дипломатическа война".

Разследването на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), анализираща отровния газ, едва ли ще осигури доказателства, "които да накарат една или друга страна в конфликта радикално да промени позицията си", смята наблюдателят Борис Макаренко. Целият Запад категорично разглежда инцидента със Сергей Скрипал като агресивен акт или най-малкото като недопустими действия на територията на държава от НАТО, и кризата набира обороти, констатира пред вестника той.

Москва веднага предупреди, че е готова на огледални мерки, а Вашингтон - че може да предприеме нови стъпки срещу Руската федерация, отбелязва "Комерсант".

Руски дипломати не препоръчват на Москва да дава огледален отговор, пише "Независимая газета".

"Това е необмислена, емоционална реакция. Какво предизвика решението за изгонване? Стремеж да бъдат въвлечени редица страни в конфликт с нас. Ако се поддадем на подобно нещо и се въвлечем в конфликт на изкуствена основа, това ще затрудни отношенията ни с още повече страни", обяснява Андрей Бакланов, зам.-председател на Асоциацията на руските дипломати.

По думите му "вместо огледален отговор трябва да бъдат наказани истински (. . .) англичаните", по чието внушение се предприема западната инициатива.

Според експерти на "РБК", цитирани от Би Би Си, руските уверения за ответни мерки ще развъртят още повече спиралата на кризата.

Двустранните отношения между Русия и Великобритания са в задънена улица и предстои нова ескалация, казва британският аналитик Ричард Сакуа. А Фьодор Лукянов очаква далеч по-твърди икономически санкции срещу Русия - според него между Москва и Запада започва истинска студена война.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
9
 
4
 
! Отговори
Късно е Баце преди 6 години
Новата "желязна завеса" вече падна, за радост всички тук този път сме от правилната страна на Цивилизования свят.
411
2
 
7
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Нещо правителството много се е снишило.Когато беше атентата в Бургас, тогава едно недоразумение наричано министър на вътрешните работи,известно с прозвището Цецо Физкултурата,формулира /подадаха му/ фразата "обосновано предположение" ,че атентата е дело на "Хисбула",и всички започнаха да го размахват като скъсан байрак,сега кротко мълчат.Сега същото се наблюдава,само ,че имаме този път има "сериозни основания",демек няма НИЩО.Но както се казва ние пак сме в играта, и ние пак сме на пангара
410
1
 
9
 
! Отговори
Баце Петров преди 6 години
Айде тогава кажи нещо за физическия извършител. Защо при толкова камери и технологии за проследяване никой не обелва и дума за него. Директно разкриха поръчителя. Хитро,а?
409
1
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 526 528БОВ що е то?БОЙНО (ВОЕННО) ОТРОВНО ВЕЩЕСТВОНа какви параметри трябва да отговаряТоксичностМин време за наличие на терен без вятър-..- с вятър-..- градски условияДали е водоратворимоДали се изпарява като е разтворено във водадали е токсично от поразеното тяло преди и след летален изход за колко време се саморазпада при еди каква си температураКолко време и как се съхраняваКолко струваЕдин от тези параметри да не устройва Военните - Веществото отива в Архива
408
8
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Анонимен 528ВИе какво искате формулата на Новичокк, снимка с автограф на физическия извършител, докато поставя отровата с пълните му самопризнания ли ?!И ако може Тереза Мей да ви ги прати лично с куриер навярно?!ГРУ може да си имат садисти и психопати за тази работа, но пълни *** със сигурност не държат на щат.
407
5
 
6
 
! Отговори
Една жена каза преди 6 години
В същност Скрипал не е Скрипал, а подменен с руски агент. Англичаните са се усетили и са го убили, за прикриване на слединте уж с новичок
406
5
 
6
 
! Отговори
белия сиган преди 6 години
Направо да късаме отношенията с русия и да гоним руснаците оттука, че да има апартаменти за наште римлянчета.
405
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 526Ано УМНИ1. Полоний е МНОГО МНОГО СКЪП в ПРОИЗВОДСТВО в един тон Уранова(обогатена) руда има 0,2 гр2. Полоний има много малък срок на полуразпад 138 дни тоест ако имаш 2 грама след 138 дни имаш 1 грам3. Значи произвеждаш 2 грама полоний и имаш един месец да го доставиш до целта като Полония е 11 пъти по-радиоактивен от Урана - на скенер СВЕТИ като МАЯК като Морски ФАРРазбирате ли прекалено е просто е ПРЕКАЛЕНО
404
4
 
16
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До реципрочнонагли ми изглеждат англичаните ...който без всякакви доказателства насъскаха цяла европа срещу Русия .... накрая пак ще излезе че били само "бяло прахче " ...а не бойно отровно вещество !? Типично по англо-саксонски !!пропагнада и измама това са основните оръжия на запада !И работи засега !
403
2
 
13
 
! Отговори
msc преди 6 години
До АнонименТи гледай да не се сблъскаме с това''плюшено мече'' .С него са се сблъсквали доста империи ,някой от които ги няма вече точно в резултат от сблъсъка.Трагедията на всички ни е ,че не сме в състояние да се учим от грешките си както го правят примерно много по добре животните.......
402
3
 
11
 
! Отговори
Навигатор преди 6 години
Краварите май май ще ядът бой през Май...............западни ***.
401
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия да накаже Великобритания и всички които я последваха като си изтегли всичките шпиони от тях обратно в Русия. Това ще бъде празник за цялото човечество. Руснаците и русофилите не принадлежат към човечеството, те принадлежат към бандитите и разбойниците.
400
3
 
4
 
! Отговори
До 533 преди 6 години
А може би,точно такава бележка са намерили,а почерка е бил на Путин ;)
399
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 514И Тръбопроводите през Украйна и Тръбопроводите Северен Поток са с една и съща начална и Крайна Точка нали така? Определено влизат в Европейската Газопреносна мрежа където Реверс и прочие движения на обеми ГАЗ са отдавна РЕГЛАМЕНТИРАНИ
398
21
 
6
 
! Отговори
не бе майорски преди 6 години
Руснаците просто станаха много нагли и се взеха за недосегаеми, но сега малко ще им поразвалят рахатлъка.
397
6
 
26
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Само едно се чудя ...всички ли найстина мислите че Руснаците ако искат да убият някой ще го направят така че всички да могат да ги проследят !!!! ????За толкова кухи *** взимате служителите ФСБ !Само дето не са оставили бележка ..."Made in Russia" на мястото на убийството !Елементарно е, че това е провокация на Англия и САЩ ...и то за някакви си бивши агенти за които на никой не му пука !
396
7
 
25
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Няма как да се отрече,че англичаните са царе на демарша.Преди години ликвидираха нашия роден Георги Марков, а след това кротко ни го харзулнаха на нас.Години по-късно майсторски ликвидираха Принцеса Даяна и тихо заметоха следите,тогава просто пропуснаха да обвинят Русия,ама ,че загуба .Това ,че почерпиха Литвиненко с малко Полоний ,не го споменавам,но сега играят втората серия на същия филм.На всички е ясно,че е постановка,но малко демонизиране на Русия няма да навредиПрочети ощ
395
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби 505Аз и полоний не бих ползвал, но фактите говорят, че ГРУ си го ползват.Убийството на Иван Кивелиди на 1 август 1995 в Москва е извършено точно с БОВ.Прецедент вече има, което означава, че подозренията са основателни.
394
13
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Това с реципрочните мерки между Русия и Запада сме го виждали - нали така загина СССР и социалистическия блок.
393
2
 
15
 
! Отговори
ВИЦ преди 6 години
До последния Момент МВнР и Борисов не знаеха че трябва да изгонят Руските Дипломати , след като получиха СМС от Оператор вече знаят .