Путин в Кемерово: Та това не са били бойни действия!

Говорим за демографията и губим толкова хора и то защо?
27 мар 2018 10:10, Елка Василева
82
Путин в Кемерово: Та това не са били бойни действия!

Руският президент Владимир Путин пристигна в сибирския град Кемерово, където в неделя в голям пожар в търговски център загинаха 64 души, предаде ДПА.

Путин положи цветя близо до стена при търговския център "Зимна вишна" в Кемерово. На това място местните жители също полагат цветя, свещи и играчки в спонтанен израз на почит пред загиналите.

Много деца са били сред шестдесет и четиримата загинали в пожара в неделя.

Още по темата

Президентът Путин разкритикува мерките за сигурност в търговския център.

"Случилото се не са бойни действия или неочаквана експлозия на метан в миньорска шахта. Хората са дошли да си починат, деца в това число. Говорим за демографията и губим толкова хора и то защо? Заради престъпна небрежност, заради разпуснатост", каза той, цитиран от ТАСС.

Петнадесет души остават в болница след пожара.

Големият брой загинали се обяснява с пренебрегване на мерките за сигурност. Аварийните изходи са били затворени, а охранител очевидно е изключил противопожарната аларма по време на смъртоносния пожар.

Властите задържаха няколко души за разпит, включително и наемателя на помещението, където се счита, че е започнал пожарът, а също така и ръководителя на компанията, която управлява търговския център.

От днес до 29 март в Кемеровска област е обявен траур. Днешният ден е траурен и в Приморския край.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
15
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
До Анонимен''Чета безумни заглавия, като "Путин разкри причините за пожара", "Путин ще накаже виновните за пожара"... и се питам: В тази държава нямат ли си следствие, нямат ли си закони? Защо всичко им върши Путин?'' А сега ако разменим Путин с Бойко Борисов ? Приличаме ли на държава от ЕС ?
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета безумни заглавия, като "Путин разкри причините за пожара", "Путин ще накаже виновните за пожара"... и се питам: В тази държава нямат ли си следствие, нямат ли си закони? Защо всичко им върши Путин?
20
6
 
12
 
! Отговори
СНИМКАТА Е КОЛАЖ преди 6 години
Искам да потвърдя, че снимката е колаж! Задайте си въпроса защо, отговорете си и много неща ще ви станат ясни за Русия.
19
4
 
9
 
! Отговори
ВВ Путин 27.03.18 преди 6 години
Не ми се плаче а ми се реве с глас ......
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвременното строителство е некачествено. Всичко се прави набързо, като се пести от материали и разходи за работна сила. Резултатът най-често е сграда, която несъответства на нормите за безопасност. Това е валидно не само за България и Русия, но и за запада. Сам си виждал как се строи в Испания и не е нищо по-различно.
17
0
 
10
 
! Отговори
не си в час преди 6 години
До НРБ За щастие границите вече са отворени. И в евразия да влезем всеки може да отиде където си иска,на запад обикновенно, да ти кажа ако не си разбрал.
16
4
 
12
 
! Отговори
ей преди 6 години
До мазепаВ такива моменти е по добре да се замълчи,стига пропаганда и глупости.
15
1
 
17
 
! Отговори
лошо преди 6 години
По последни данни са загинали 41 деца,това е огромна катастрофа и мъка.
14
12
 
18
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Голям митинг в Кемерово, жителите твърдят, че Путин не е идвал в града, а въпросната снимка е монтаж. Подиграват му се за предизборните анимации. Местната власт не им усигурява микрофон за митинга.
13
12
 
8
 
! Отговори
Разумен преди 6 години
***, една кирлива държава имаме тук и всичко е бардак. Русия е 160 пъти по-голяма от България. Ти даваш ли си изобщо сметка???
12
7
 
20
 
! Отговори
амин преди 6 години
Искрени съболезнования на братския Руски народ за тази трагедия.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е голяма трагедия и ужасна смърт.Но статистиката с тези молове е много мрачна. Миналата година в Техеран загинаха 20 пожарникари при подобен пожар.През 2013 в Рига при колапс на мол- 54, в Дака, Бангладеш 1134, в Сеул през 1995г- 502 души. Тези големи шопинг центрове изглежда не са съвсем беопасни места. Жалко за загиналите.
10
0
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Ужасно е когато загиват хора, особено деца.Мъка и съболезнования!Много, много жалко. Дано никога повече никъде това не се случи.
9
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин: Кой ми ака в гащите ?Лошия запад ПАК ми е акал в гащите !
8
6
 
6
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Сега и *** разбра,че олигархич на Русия не става за нищо.Нужен е червен сталински ред и тогава отново всичко ще бъде наред.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той хубаво ги соли(Заради престъпна небрежност, заради разпуснатост"), ама... нек`си.
6
15
 
13
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
Това е демонокрацията г-н Путин, виновни са санкциите на ЕС и сега тряба да се купуват китайски пожарогасители и ето защо частната собственост трябва да се забрани, за да не умират кончета и деца, искаме си СССР. Искаме референдум в цяла Европа за ЕС или за СССР. Глобализацията в Европа е незаконна без такъв референдум и е провал и прилича на авторитаризъм.
5
10
 
19
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До АнонименНе сороските ***, а руската власт се подиграва с руския народ, отнасяйки се с него като с ***.
4
2
 
19
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Това не е природно бедствие. Виновникът за трагедията в случая може да е само един - местната държавна власт. В мола са използвани евтини турски и китайски горими материали. Сегашния руски елит не се различава много от руската аристокрация, а помним как приключи тя своето време в Русия.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Гад.............и на такива като тебе ще се върне всичко, което направихте и правите на тази страна и този народ!