Путин в Кемерово: Та това не са били бойни действия!

Говорим за демографията и губим толкова хора и то защо?
27 мар 2018 10:10, Елка Василева
82
Путин в Кемерово: Та това не са били бойни действия!

Руският президент Владимир Путин пристигна в сибирския град Кемерово, където в неделя в голям пожар в търговски център загинаха 64 души, предаде ДПА.

Путин положи цветя близо до стена при търговския център "Зимна вишна" в Кемерово. На това място местните жители също полагат цветя, свещи и играчки в спонтанен израз на почит пред загиналите.

Много деца са били сред шестдесет и четиримата загинали в пожара в неделя.

Още по темата

Президентът Путин разкритикува мерките за сигурност в търговския център.

"Случилото се не са бойни действия или неочаквана експлозия на метан в миньорска шахта. Хората са дошли да си починат, деца в това число. Говорим за демографията и губим толкова хора и то защо? Заради престъпна небрежност, заради разпуснатост", каза той, цитиран от ТАСС.

Петнадесет души остават в болница след пожара.

Големият брой загинали се обяснява с пренебрегване на мерките за сигурност. Аварийните изходи са били затворени, а охранител очевидно е изключил противопожарната аларма по време на смъртоносния пожар.

Властите задържаха няколко души за разпит, включително и наемателя на помещението, където се счита, че е започнал пожарът, а също така и ръководителя на компанията, която управлява търговския център.

От днес до 29 март в Кемеровска област е обявен траур. Днешният ден е траурен и в Приморския край.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
мир на душите им преди 6 години
на нета има записи оставени на телефоните, как деца плачат, как деца трудно дишат как кашлят и как плачат за майките и бащите си....и като си представи човек как всяко едно от тях е умирало бавно и много мъчително едни такива тежки мъки стискат човек за гърлото, а когато прочете за престъпната небрежност на проектантите, охранта и собственниците и се стигне до фобиятя към децата защото са от Сибир
61
0
 
5
 
! Отговори
До във 47 преди 6 години
Мишленце, а ти чувал ли си господин премиерът как говори за българите?
60
1
 
1
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 6 години
До Факт!67като тоя на стамболийски
59
1
 
2
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 6 години
англииски може да е бил кибрита?
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския микрокомпютър - най-големия компютър на света.
57
7
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Щото сте изостанали за това говорите ми за ракети та вие нямате технология мол да нпаравите какъв запад ще конкурирате като колосите Франция САЩ Швейцария и тн.Та вие сте една изостанала държава.Провал!
56
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме му на *** за умрелите нещастници...
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Путин и потоп
54
11
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 57 преди 6 години
....запомни веднаж за винаги, че "рубладжии" няма - понятието измислиха тези, които действително проституират, вземайки за драсканиците си грешни пари от сорросоидиотските НПО-та. Всеки, който пише добро за Русия, го пише по убеждение!Русия е братска страна, народът й е братски народ и мнозина от нас им дължим огромна благодарност. Тези, които натрапват дебилското внушение, че да си русофил значи, чеобичаш чуждата страна повече от своята, са абсолютни негодници с примитивно мислене!
53
7
 
9
 
! Отговори
До Rumen преди 6 години
Елементарният мързел ти пречи да се информираш по въпросите, които уж те интересуват. Да те попитам какви марки американски телевизори знаеш? Щото аз не знам, а съм живял там. Сигурно има - страна с развити технологии, ама телевизорите - японски и корейски. Така и руснаците - имат свои, евтини и съвсем не лоши, но купуват Samsung, LG, Phillips, Sony, Hitachi. На Ю.Корея продават Т-90, ракетни двигатели, ракетни Know-How. Търговия, чадо! И компютри имат, и суперкомпютри, и лаптопи, и процесори.
52
7
 
13
 
! Отговори
Indje ot Trakia преди 6 години
До 58Тези,дето говорят за ракети и концлагери,не знаят какво е това война. Докато почти във всяко руско семейство има пострадал от Великата отечествена война.С цената на огромни усилия и мобилизация Русия е винаги е отрязявала западната фашистка агресия. Велика страна, велик народ!Затова хората си ценят държавата и армията. Новото поколение пази паметта на дедите си,консолидирано е около Путин, единодушно,че предателствата на Елцин вече няма да се повторят.А българите още подг.зоват на ***
51
5
 
18
 
! Отговори
Indje ot Trakia преди 6 години
Моите съболезнования за братския руски народ. Загинаха много невинни люде.
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48Статистиката сочи бавен, но стабилен растеж на населението на Русия. Расте и средната възраст. А иначе положението наистина е тревожно и Путин говори открито за това. В следващия му мандат приоритет ще бъде повишаването на стандарта на живота на народа. Надявам се, това да не са само добри намерения. В "оборонката" Русия достигна впечатляващо предимство в почти всички области, така че ще има повече средства за повдигане на качеството на живота на обикновените хора!
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие не сте добре бе хора. Как може за всичко което стане някъде да говорите за оръжия, за ракети....Опомнете се! Защо не ходите по улиците да протестирате за всеки загинал на пътя българин? Какви ракети и концлагери ви гонят? Нямате ли си родина че сте тръгнали на другите кусури да намирате?? 2000 души всяка година загиват у нас! Малко ли ви е??
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до до румен,абе *** МОСТОВЕТЕ И РАКЕТИТЕ ЩЕ ВЪРНАТ ЛИ ДЕЦАТА И ОСТАНАЛИТЕ МЪРТВИ НА БЛИЗКИТЕ ИМ БЕ ,или за това ти плащат *** да пишеш глупости!!ЗАТВОРЕНИ АВАРИЙНИ ИЗХОДИ,ЗАКЛЮЧЕНИ КИНОСАЛОНИ,БЕЗХАБЕРИЕ ЗА ХОРАТА В БЕДА,ОХРАНА СПИРАЩА БЯГАЩИТЕ,ТОВА КОМЕНТИРАЙ РУБЛАДЖИО!!На болшевиките мостовете са ви по-важни от човешкия живот но сме вече 21 век т,,ъпчев.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До RumenДа знаеш, случайно, американските ракети с какви двигатели са? А това "джудже" каква космическа програма изпълнява? А какъв мост строи в момента към Крим!? Това, сигурно не ти влиза в хонорарите. Това не е угодно на ***, които ти плащат.
46
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мумията избива руснаците, както зад граница, така и в руския Гулаг !Пак санкциите ли са виновни !
45
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност жертвите са 355+ руснаците в Кемерово са излезли на протест защо се обявяват само 64 човека, а другите къде са? Казват, че телата на другите са извозени някъде без отговор къде.
44
8
 
9
 
! Отговори
Rumen преди 6 години
Типично по руски--затварят изходите да не избягата хората без да си платят. Пренебрегват всякакви мерки...А относно Русия тук пишат разни глупости... ами това е дЖУДЖЕ..БАНАНАНОВА ДЪРЖАВА... някой да знае какво освен бомби правят руснаците.. Москава е пълна със западни коли/ не с ЛАДИ??/. лятят на граждански самолети БОИНГ и ЕЪРБЪС. Нкяой да е чул за руски компютрри....а софтуер.. коли?? марка руски телевизори.. ЦИРК.. това е държава само с нефт и газ.. арабска държава с бомби..ДАЛЕЧ СА
43
6
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 49 преди 6 години
Куче без ориз, много се надявате на този Китай, че ще реши въпросите с ненавистната ви Русия! Няма да стане! Обяснявам - китайците не обичат много студеното. Основен враг са им САЩ - лани за малко да избухне война заради наглото държание наамериканската флота при о-вите Пенхуледао и изкуствените платформи, които китайците направиха с много труд.Зад гърба на Китай стои ядрената мощ на Русия! И още - има огромен и богат Казахстан, разни бивши републики, Монголия (1.5 млн кв км на 3 млн ж), богата