12-годишен нарочно предизвикал пожара в Кемерово?

Главният свидетел в разследването за видяното от него
28 мар 2018 07:56, Елка Василева
83
 12-годишен нарочно предизвикал пожара в Кемерово?
Снимка: Reuters

Главният свидетел в разследването на пожара в търговския център в Кемерово назовава подпалвача в интервю за вестник "Московский комсомолец".

Вестникът разговаря с работещия в детския център като фотограф-аниматор Евгений. Той е главен свидетел в разследването, тъй като е видял кой е извършил подпалването.

Още по темата

Евгений казва, че подпалвачът е 12-годишно момче, което е предизвикало нарочно пожара, като и по-рано през деня то се е опитало да запали атракциона.

"В този ден той се опита да подпали атракциона, но не успя да завърши започнатото, спряха го. А малко по-късно той все пак доведе намисленото от него до край. При това сам едва не се задуши в дима. Аз веднага го забелязах, спасих го. А след това разказах всичко на следователите", обяснява Евгений.

Според директора на търговския център Надежда Судденок пожарът е причинен от "група" деца, които са обирали посетителите и са целели паника.

По стечение на обстоятелствата в момента на пожара Евгений и децата са играели игра, в която са се използвали противогази.

"Когато започна пожарът, аз си сложих противогаз и започнах да изнасям децата от горящото помещение. Някои от децата също си слагаха противогази. В крайна сметка помогнах на 20 деца да излязат", разказва мъжът.
 


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Точно описание преди 8 месеца
на виновника прави служителка от този търговски център, включително и етноса му.
Въпросът е, защо са били допускани отново и отново да влизат там, след като е установено, че обиждат посетителите, обират ги, нарочно създават неприятности. Поведение, типично за подрастващите от една определена етническа група. И у нас ежедневно виждаме такива.
За разлика от нашите страхливи управляващи, руснаците не си поплюват. Защо служителите в търговския център са проявили търпимост спрямо тези?!
66
0
 
0
 
! Отговори
1984 преди 8 месеца
Войната между сърби и албанци тръгна от едно обикновено изнасилване и доста ЦРУ натъкмяне на напрежението. Нищо чудно още такива "инциденти" да се случат, но няма да са организирани от ЦРУ а от МИ тата. Защото Русия и Сащ днес са съюзници и го играят привидни врагове, затова си изгониха всички шпиони, а Германия само 4, щото държат техните артисти да останат в Русия.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако е умишлено това е тер акт. Да разпитат малкия Херострат да нси каже откъде му е внушено това деяние.
64
0
 
3
 
! Отговори
Хммм преди 8 месеца
Това с противогазите е малко научна фантастика, противогаза филтрира, но не пази от CO2. Всеки служил в армията го знае, при ППЗ наряд, никога не се навлиза в пожар с противогаз, защото се задушаваш за секунди... Пожарникарите влизат с маски и кислордни бутилки, не с противогази, ако не сте забелязали дори и по филмите...
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Подобно деяние може да извърши единствено държавата, която пусна не една а две атомни бомби, върху предимно цивилни, от практически победена Япония...
62
2
 
3
 
! Отговори
Tony t преди 8 месеца
Мизерията до там води ! Жалко за децата . ЛЕКА ИМ ПРЬСТ .
61
4
 
1
 
! Отговори
Удобно набеден преди 8 месеца
А защо например някой пиян мужик да не си е хвърлил небрежно незагасения фас?
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Ами когато всички са срещу теб. Всеки ден по едно ПВО до границата, всеки ден виновен за нещо и какво . Всички в Росия се готвят за война . Това го готви САЩ и ЕС за да срутят икономически Русия . Да може и да стане , но от ЕС няма да има и помен , джендарите за първи , а острова просто ще потъне това е
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не помня на 11 септември правителството на ФАЩ да е подавало оставка за това че е позволило атака която уби хиляди. Не само че не ги наказаха, ами и им разрешиха да почнат редица войни, които доведоха светът до кoчината, която е днес...

Ама не, губернатора е виновен. И съответно Путин че е позволил такъв губернатор...
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен

Грешиш господин атлантически.

Може да се случи пожар, може да се случи системите за сигурност да не сработят, може да се случи авариен изход да е заключен, може да се случи електрическата система да откаже.

Но когато 5-те неща се случат едновременно, вероятността това да стане случайно е неимоверно ниска. Да речем, че вероятността за всяко едно нещо е 10%. Вероятността и петте да се случат е 0.001%.

И точно в деня, в който ФАЩ и пешките им гонят "руски вещици"... сигурно...
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се знае каква е причината. Навсякъде може да се случи подобно нещо с много жертви. Но сега е важно Путин да покаже има ли в тая страна закони и санкции за престъпни тупани като губернатора. Иначе статуквото не помръдва. На губернатора трябва дя му се разкаже играта както и на другите отговорни негодници. Щом има престъпна безотговорност трябва да има и жестоко наказание. Бог да прости невинните.
56
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Умишлен палеж

Умишлено спряна аварийна система

Умишлено спряна противопожарна система

Умишлено спряно осветление

Умишлено заключени или блокирани аварийни изходи

Не защитавам никой, но ако ще обвинявам някой, предпочитам това да този който е виновен, не този, който виновния има интерес да бъде обвиняван.

Случаят очевидно е умишлен терористичен акт, целящ максимално количество убити деца. И идва в комплект с гонене на "руски вещици"... някой като че ли изпраща грозно послание.
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен

"Децата са изгорели живи"

Вероятно са се задушили преди да изгорят. Една идея по-ужасна смърт... но все пак смърт.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Факт!

"Извод Русия никога няма да настигне Запада"

Аме, само трябва да почнат да продават огнестрелни оръжия в кварталните бакалии без никакви разрешителни или проверки, и веднага ще застигнат ФАЩ, - ще могат да се стрелят като напредничав народ!
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Децата са изгорели живи а този тулуп губернатор ли е п омияр ли е седнал да обяснява че митинга е опозиционен и има за цел дестабилизация на властта.
Не знам как тези хора не го разкъсаха на парчета ? - и пак му е малко.
А пък тука някои се майтапят ! - тези не са човеци а някакви просто няма дума която да ги опише.
52
1
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 8 месеца
До Жо

Извод Русия никога няма да настигне Запада.Втори извод запада също нема да дръпне повече щото се напълни с африканци!
51
4
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 8 месеца
До Анонимен
Важното е ракети да има и алкохол!Къде що водош руснак бега на запад!
50
1
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 8 месеца
До Анонимен

За пушечно месо Русия няма технологиите да води война!
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руски православни ценности - обучавай децата за войници...
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този инцидент е продукт на политическата система в Русия основана на корупция и безхаберие. Не Путин, а системата "Путин" е виновен в случая.