12-годишен нарочно предизвикал пожара в Кемерово?

Главният свидетел в разследването за видяното от него
28 мар 2018 07:56, Елка Василева
83
 12-годишен нарочно предизвикал пожара в Кемерово?
Снимка: Reuters

Главният свидетел в разследването на пожара в търговския център в Кемерово назовава подпалвача в интервю за вестник "Московский комсомолец".

Вестникът разговаря с работещия в детския център като фотограф-аниматор Евгений. Той е главен свидетел в разследването, тъй като е видял кой е извършил подпалването.

Още по темата

Евгений казва, че подпалвачът е 12-годишно момче, което е предизвикало нарочно пожара, като и по-рано през деня то се е опитало да запали атракциона.

"В този ден той се опита да подпали атракциона, но не успя да завърши започнатото, спряха го. А малко по-късно той все пак доведе намисленото от него до край. При това сам едва не се задуши в дима. Аз веднага го забелязах, спасих го. А след това разказах всичко на следователите", обяснява Евгений.

Според директора на търговския център Надежда Судденок пожарът е причинен от "група" деца, които са обирали посетителите и са целели паника.

По стечение на обстоятелствата в момента на пожара Евгений и децата са играели игра, в която са се използвали противогази.

"Когато започна пожарът, аз си сложих противогаз и започнах да изнасям децата от горящото помещение. Някои от децата също си слагаха противогази. В крайна сметка помогнах на 20 деца да излязат", разказва мъжът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
Точно описание преди 6 години
на виновника прави служителка от този търговски център, включително и етноса му.Въпросът е, защо са били допускани отново и отново да влизат там, след като е установено, че обиждат посетителите, обират ги, нарочно създават неприятности. Поведение, типично за подрастващите от една определена етническа група. И у нас ежедневно виждаме такива.За разлика от нашите страхливи управляващи, руснаците не си поплюват. Защо служителите в търговския център са проявили търпимост спрямо тези?!
64
0
 
0
 
! Отговори
1984 преди 6 години
Войната между сърби и албанци тръгна от едно обикновено изнасилване и доста ЦРУ натъкмяне на напрежението. Нищо чудно още такива "инциденти" да се случат, но няма да са организирани от ЦРУ а от МИ тата. Защото Русия и Сащ днес са съюзници и го играят привидни врагове, затова си изгониха всички шпиони, а Германия само 4, щото държат техните артисти да останат в Русия.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е умишлено това е тер акт. Да разпитат малкия Херострат да нси каже откъде му е внушено това деяние.
62
0
 
3
 
! Отговори
Хммм преди 6 години
Това с противогазите е малко научна фантастика, противогаза филтрира, но не пази от CO2. Всеки служил в армията го знае, при ППЗ наряд, никога не се навлиза в пожар с противогаз, защото се задушаваш за секунди... Пожарникарите влизат с маски и кислордни бутилки, не с противогази, ако не сте забелязали дори и по филмите...
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобно деяние може да извърши единствено държавата, която пусна не една а две атомни бомби, върху предимно цивилни, от практически победена Япония...
60
2
 
3
 
! Отговори
Tony t преди 6 години
Мизерията до там води ! Жалко за децата . ЛЕКА ИМ ПРЬСТ .
59
4
 
1
 
! Отговори
Удобно набеден преди 6 години
А защо например някой пиян мужик да не си е хвърлил небрежно незагасения фас?
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Ами когато всички са срещу теб. Всеки ден по едно ПВО до границата, всеки ден виновен за нещо и какво . Всички в Росия се готвят за война . Това го готви САЩ и ЕС за да срутят икономически Русия . Да може и да стане , но от ЕС няма да има и помен , джендарите за първи , а острова просто ще потъне това е
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не помня на 11 септември правителството на ФАЩ да е подавало оставка за това че е позволило атака която уби хиляди. Не само че не ги наказаха, ами и им разрешиха да почнат редица войни, които доведоха светът до кoчината, която е днес...Ама не, губернатора е виновен. И съответно Путин че е позволил такъв губернатор...
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГрешиш господин атлантически.Може да се случи пожар, може да се случи системите за сигурност да не сработят, може да се случи авариен изход да е заключен, може да се случи електрическата система да откаже.Но когато 5-те неща се случат едновременно, вероятността това да стане случайно е неимоверно ниска. Да речем, че вероятността за всяко едно нещо е 10%. Вероятността и петте да се случат е 0.001%. И точно в деня, в който ФАЩ и пешките им гонят "руски вещици"... сигурно...
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се знае каква е причината. Навсякъде може да се случи подобно нещо с много жертви. Но сега е важно Путин да покаже има ли в тая страна закони и санкции за престъпни тупани като губернатора. Иначе статуквото не помръдва. На губернатора трябва дя му се разкаже играта както и на другите отговорни негодници. Щом има престъпна безотговорност трябва да има и жестоко наказание. Бог да прости невинните.
54
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умишлен палежУмишлено спряна аварийна системаУмишлено спряна противопожарна системаУмишлено спряно осветлениеУмишлено заключени или блокирани аварийни изходиНе защитавам никой, но ако ще обвинявам някой, предпочитам това да този който е виновен, не този, който виновния има интерес да бъде обвиняван. Случаят очевидно е умишлен терористичен акт, целящ максимално количество убити деца. И идва в комплект с гонене на "руски вещици"... някой като че ли изпраща грозно послание.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Децата са изгорели живи"Вероятно са се задушили преди да изгорят. Една идея по-ужасна смърт... но все пак смърт.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт!"Извод Русия никога няма да настигне Запада"Аме, само трябва да почнат да продават огнестрелни оръжия в кварталните бакалии без никакви разрешителни или проверки, и веднага ще застигнат ФАЩ, - ще могат да се стрелят като напредничав народ!
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата са изгорели живи а този *** губернатор ли е п омияр ли е седнал да обяснява че митинга е опозиционен и има за цел дестабилизация на властта.Не знам как тези хора не го разкъсаха на парчета ? - и пак му е малко.А пък тука някои се майтапят ! - тези не са човеци а някакви просто няма дума която да ги опише.
50
1
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До ЖоИзвод Русия никога няма да настигне Запада.Втори извод запада също нема да дръпне повече щото се напълни с африканци!
49
4
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименВажното е ракети да има и алкохол!Къде що водош руснак бега на запад!
48
1
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименЗа пушечно месо Русия няма технологиите да води война!
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски православни ценности - обучавай децата за войници...
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този инцидент е продукт на политическата система в Русия основана на корупция и безхаберие. Не Путин, а системата "Путин" е виновен в случая.