Четирима вън, да дойдат нови четирима!

Берлин уточни: Москва може да замени изгонените си дипломати
28 мар 2018 21:15, Красимир Ангелов
18
Четирима вън, да дойдат нови четирима!
Снимка: БТА

Москва може да замени четиримата си дипломати, които ще бъдат експулсирани от Германия заради аферата "Скрипа", предаде Франс прес, като се позова на германското външно министерство.

Още по темата
"Това, което направихме, беше да обявим дипломатите за персони нон грата въз основа на чл. 9 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения", обясни говорител на министерството на редовна пресконференция.

"Това няма никакво отражение върху размера на руската дипломатическа мисия", добави той, потвърждавайки, че Москва може да изпрати нови четирима дипломати на тяхно място.

Четиримата, които трябва да напуснат страната, са били избрани въз основа на информация, която не може да бъде разкрита, но "вече уточнихме, че критерият е свързан с разузнавателни данни", припомни говорителят.

Общо 26 страни, включително САЩ и 18 страни от ЕС, обявиха експулсирането на общо над 120 руски дипломати след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри. Лондон обвини Москва за случилото се.

НАТО също взе аналогични мерки, присъединявайки се към действията на Запада - нещо, което е без прецедент дори от времето на Студената война. В случая с НАТО и със САЩ ще бъде намалена числеността на руската дипломатическа мисия. Вашингтон обяви и затварянето на руското консулство в Сиатъл, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, Английо, защо ли днес бездушен *** те управлява? Иван Вазов
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРМАНИЯ ГОНИ ДИПЛОМАТИ, НО ПРИЕМА НОВИ. ОСВЕН ТОВА ВЕЧЕ ОКОНЧАТЕЛНО СЕ УЗАКОНИ СЕВЕРЕН ПОТОК 2 и на поляците и укрите им се пукнахфа хемороидите.
11
7
 
16
 
! Отговори
Уникално преди 6 години
Германия заби звучна плесница на САЩ!
10
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мей също е решила да приеме Путин и Медведев да заменят баща и дъщеря Скрипал.Могат да използват и пейката за селфи !
9
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким отиде да си купи още ракети от Китай и на евромеките им припари под краката хахахаха.
8
26
 
7
 
! Отговори
Чапаев преди 6 години
Ами да, на мястото на изгонените да дойдат други четирима шпиони - защото Русия нормални дипломати няма.
7
31
 
6
 
! Отговори
Рукавишников преди 6 години
До тримата руски анонимници. Ами май има доказателства и то сериозни - Тереза Мей ги е предоставила на редица страни и не случайно толкова много държави изгониха руски дипломати. Разбира се, тези доказателства засега са секретни и ги имат само тайните служби, но явно е достатъчно.
6
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да е пълен цирка, няма ,да е зле Путин с някой от изгонените дипломати да прави рокади с други дипломати на Русия в европейските столици!Примерно ,да назначи 7-8 от Лондон в Брюксел ,тези от Брюксел в Амстердам и.т.н.!
5
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лондон обвинява Москва" НА ОСНОВАТА НА КАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЛОНДОН ОБВИНЯВА МОСКВА ? ? ? ? Преди време Лондон и Тони БЛЕЪР обвиниха ИРАК за химическите оръжия който УЖ притежавали. После десетки страни начело с ЛОНДОН и САЩ започнаха една ЖЕСТОКА и НЕСПРАВЕДЛИВА ВОЙНА. ВАРВАРСТВОТО НА ЛОНДОН Е ИЗВЕСТНО
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В СЛУЧАЯ сКРИПАЛ ЗАПОДОЗРЕНИ МОГАТ ДА СА ДОСТА СТРАНИ. Русия може да ликвидира предателя показно, за да сплаши другите шпиончета да знаят, че като предават доста голям риск носят.Англия за да замаже скандалите с изгорялата сграда Кембридж аналитика и изнасилванията.Тръмп - за да се направи на артист пред ЦРУ, че води антируска политика, а това може да е договорено и на срещата с Путин на която нямаше стенограма. Украинците, ако са откраднали Новичок в разградения двор СССР и да влошат отноше
3
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лондон обвинява Москва" НА ОСНОВАТА НА КАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЛОНДОН ОБЯСНЯВА МОСКВА ? ? ? ? Преди време Лондон и Тони БЛЕЪР обвиниха ИРАК за химическите оръжия който УЖ притежавали. После десетки страни начело с ЛОНДОН и САЩ започнаха една ЖЕСТОКА и НЕСПРАВЕДЛИВА ВОЙНА. ВАРВАРСТВОТО НА ЛОНДОН Е ИЗВЕСТНО
2
7
 
33
 
! Отговори
Край преди 6 години
България не е суверенна страна. И Германия не е - ама не занм дали това да ни успокоява. Германия хем се чуди как да угоди на САЩ хем да не обявавява студена война на Русия. Като нас. *** тях ще ги натискат повече.
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Путин дали ще иска да ви прати вие му убивате щпионите със Новичок, пратете си дипломати в Бангладеш дрогари немци много ви здраве.