Кемерово не вярва никому! Каква е истината за пожара?

Хората не вярват, че жертвите са 64, говорят за стотици овъглени
28 мар 2018 09:45,
90
Кемерово не вярва никому! Каква е истината за пожара?
Кадър: YouTube

В Русия днес е обявен национален траур и централните издания коментират последиците от пожара, взел в неделя 64 жертви в търговски център в град Кемерово. При посещение в сибирския областен център вчера президентът Владимир Путин обеща пред местни общественици "истина" по случая, пише "Комерсант".

Междувременно обаче на митинг пред местната администрация хората търсеха същата истина и не можеха да я открият, посочва кореспондент на вестника.

Още по темата

Събралите се протестирали срещу огласените официални данни за жертвите от пожара - цифрата "64" будела "ярост в тълпата", която "никога нямало да я приеме". Според слухове сред местните жители в пламъците са загинали стотици. Но "защо от гледище на здравия разум да се укрива мащабът на трагедията? Той бездруго е ужасяващ", пита се изданието.

"Трябва да съберем свой народен съд", който да прецени как работи по случая федералното следствие, предложил на митинга жител на Кемерово, цитиран от "Лента".

Според "Комсомолская правда" неназован служител от кметството на Кемерово нарекъл митинга "пълен цирк" и го сравнил с украинския Майдан, след който преди 4 години бе свален президентът Виктор Янукович.

Кемерово не вярва никому. Хората търсят не последния по веригата, който да опере пешкира, а истината, обобщава в репортаж от митинга "Новая газета".

На среща с местните власти президентът Путин говореше, както никога дотогава - с "глас уморен, дори сякаш безволен, този човек бе схванал, че вече нищо не може да се направи" за децата, които "се задушили и изгорели живи в този град", отбелязва "Комерсант".

"Трябва точно да се определи кой за какво е виновен. И щом го направим, а ще го направим със сигурност, ще се вземат съответните решения", уверил пред обществениците руският лидер.

"Московский комсомолец" цитира "главния свидетел" по делото за пожара - фотограф-аниматор от мола, който твърди, че е видял и "спасил" подпалвача, към 12-годишно момче, опитвало се и по-рано през деня да подпали съоръженията в детския кът.

Според директорката на търговския център Надежда Суддьонок, говорила в съда, пожарът е дело на тинейджъри джебчии, добавя "Московский комсомолец".

Срещу петимата задържани досега по делото за пожара вече са повдигнати обвинения и следствието продължава.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Почти съм сигурен че Джеймс Бонд запали мола ...част от шпионския трилър....
15
10
 
10
 
! Отговори
чукча преди 6 години
До ала ПутинДори малко въоръжени са руснаците-при тези хищни хиени дето се навъртат покрай границите им ако не си здраво въоръжен си е чисто самоубийство.
14
3
 
10
 
! Отговори
кАмсамолец преди 6 години
има ли комсомолска правда и честна пионерска, ще бъде така
13
6
 
17
 
! Отговори
ала Путин преди 6 години
На всеки , всичко е ясно...Само се замислям едно, да не ни докара до положение на война този тип. Всяка новина от Русия е свързана с ново оръжие, нова трагедия, заплахи и смърт. Нека путинофилите дори и да им плащат да се замилят над едно : Има ли Русия съсед ,с който да е в добри отношения? Има ли новина от Русия , която да не е свързана с война и смърт ? Има ли перспектива този нещастен народ с такава система на управление? Съжалявам руснаците и се моля за тях.
12
6
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
"...президентът Владимир Путин обеща пред местни общественици "истина" по случая.."Жужанка да каже истината за своето несметно богатство!! А по случая с Кемерово, досега трепеха чужди, сега взеха да трепят и свои! Тязи кремльовски олигарси срама нямат, народа им загива, те продължават да крадат. Актуалното богатство на бесърдечният убиец е нараснало на 100 МИЛИАРДА!
11
4
 
6
 
! Отговори
чукча преди 6 години
При стотици загинали трябва хиляди роднини да ги издирват което явно не е така.Жертвите са под сто както и бе обявено официално.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертвите надали са "стотици". Но е показателно колко вярват руснаците на собствената си власт.Което не е учудващо - при положение, че всичко винаги се е криело и засекретявало, в един момент никой не ти вярва.
9
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Жалко за загиналите!
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Аха, имало "свидетели", забелязали "лично" Тереза Мей, маскирана с противогаз, да се разхожда из приказния МОЛ.
7
5
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Е сега... 78% от населението са на страната на Путин, всичко е мед и масло в Русия, някой да не се съмнява случайно? :D
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно този сайт още много време ще тъпани че има стотици жертви.Голяма радост в редакцията-голямо нещо.
5
9
 
13
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Западния свят вече разбра за какво става дума, ред е и на самите руснаци от горчив опит да научат, че когато КГБ Джуджetо каже "Добър ден", трябва да гледат къде е Слънцето :)))
4
17
 
8
 
! Отговори
Хибридна война преди 6 години
Сега като се почне едно плюене по Путин,за това се побликуват подобни парцали,не за друго.
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има висока вероятност Великобритания да е виновна!
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората вече се успокоиха, вече се разбраха и имената на тия г-а-д-о-в-е, които фалшифицират "данните" и сеят паника................А ВИЕ ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ПЛЕЩИТЕ! ПОНЕ МАЛКО НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ........в памет на загиналите деца
1
12
 
18
 
! Отговори
Стига преди 6 години
Стига сте ровили в мъката на хората,подло е да се намесва политиката когато хората плачат и оплакват жертвите...