Кемерово не вярва никому! Каква е истината за пожара?

Хората не вярват, че жертвите са 64, говорят за стотици овъглени
28 мар 2018 09:45,
90
Кемерово не вярва никому! Каква е истината за пожара?
Кадър: YouTube

В Русия днес е обявен национален траур и централните издания коментират последиците от пожара, взел в неделя 64 жертви в търговски център в град Кемерово. При посещение в сибирския областен център вчера президентът Владимир Путин обеща пред местни общественици "истина" по случая, пише "Комерсант".

Междувременно обаче на митинг пред местната администрация хората търсеха същата истина и не можеха да я открият, посочва кореспондент на вестника.

Още по темата

Събралите се протестирали срещу огласените официални данни за жертвите от пожара - цифрата "64" будела "ярост в тълпата", която "никога нямало да я приеме". Според слухове сред местните жители в пламъците са загинали стотици. Но "защо от гледище на здравия разум да се укрива мащабът на трагедията? Той бездруго е ужасяващ", пита се изданието.

"Трябва да съберем свой народен съд", който да прецени как работи по случая федералното следствие, предложил на митинга жител на Кемерово, цитиран от "Лента".

Според "Комсомолская правда" неназован служител от кметството на Кемерово нарекъл митинга "пълен цирк" и го сравнил с украинския Майдан, след който преди 4 години бе свален президентът Виктор Янукович.

Кемерово не вярва никому. Хората търсят не последния по веригата, който да опере пешкира, а истината, обобщава в репортаж от митинга "Новая газета".

На среща с местните власти президентът Путин говореше, както никога дотогава - с "глас уморен, дори сякаш безволен, този човек бе схванал, че вече нищо не може да се направи" за децата, които "се задушили и изгорели живи в този град", отбелязва "Комерсант".

"Трябва точно да се определи кой за какво е виновен. И щом го направим, а ще го направим със сигурност, ще се вземат съответните решения", уверил пред обществениците руският лидер.

"Московский комсомолец" цитира "главния свидетел" по делото за пожара - фотограф-аниматор от мола, който твърди, че е видял и "спасил" подпалвача, към 12-годишно момче, опитвало се и по-рано през деня да подпали съоръженията в детския кът.

Според директорката на търговския център Надежда Суддьонок, говорила в съда, пожарът е дело на тинейджъри джебчии, добавя "Московский комсомолец".

Срещу петимата задържани досега по делото за пожара вече са повдигнати обвинения и следствието продължава.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Хората са писали книги кой е виновен. Едни нехора, които утре имат Песах и редовно през март убиват деца, заради вярата си. Това е било и пак ще бъде. Корупцията те са я измислили и им помага, но не е основното. Огнището на детския етаж, заключените врати на киното и аварийните стълби, инструктираните "спасители" да пречат...всичко е от тях. Изводът е: през март - никакви молове. 2015-та пак горя в Казан, пак през март...
75
2
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
Има вероятност пожара да е терористичен акт.По публикувани подробности,това е не малко вероятно!Кой има изгода от размирици в Русия,малко след скълапеният случай Скрипал?Дали това,не са същите режисьори???
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожароозвестителната система е свързана с автоматичната пожарогасителна система. На тавана има струйници със стъклени капачки. От пожара те се пукат и започват да пръскат вода като мъгла. Като е изключена пожароизвестителната система няма кой да установи че има пожар и да включи помпите на пожарогасителната система. За това на видеото се вижда как пожара се разпространява моментално. Трябва да си голям *** да изключиш пожароизвестителната система. Руска им работа.
73
9
 
8
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
Всичко, което се случва на Русия и в Русия не е случайно и е дело на прозападни сили. Целта е дестабилизация на страната, свалянето на Путин и назначаването на марионетка, която да предостави на Запада ресурсите на Русия и да я раздроби по Юго сценарий. А причината за това е само една - Русия и Китай са единствените страни със собствено мнение, които се опълчват на заробващата глобална политика на Запада. В Китай обаче има явно по голям контрол на границите и такива "инциденти" са по малко.
72
2
 
3
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
До чукчаНе беше срещу чушки и домати ,въпреки че и те струват пари , а срещу цялото злато и уран добити от страната за 45 години , като навсякъде оставиха замърсена и опустошена природа
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умишлен палежУмишлено спряна аварийна системаУмишлено спряна противопожарна системаУмишлено спряно осветлениеУмишлено заключени или блокирани аварийни изходиНе защитавам никой, но ако ще обвинявам някой, предпочитам това да този който е виновен, не този, който виновния има интерес да бъде обвиняван.Случаят очевидно е умишлен терористичен акт, целящ максимално количество убити деца. И идва в комплект с гонене на "руски вещици"... някой като че ли изпраща грозно послание.
70
7
 
10
 
! Отговори
Васил преди 6 години
В СССР не може да се стачкува и да се провеждат митинги, защото са "пълен цирк" и на болшевишката администрация и се привиждат "Майдани". И все някой друг им е виновен. Отдавна там човешкият живот не струва пукната пара. А хората изгорели. Бог да ги прости.
69
3
 
3
 
! Отговори
Вова П преди 6 години
они сгорели.честно, що тропате още костите на децата? кемеровци казаха че броят на жертвите е завишен и тутакси по медиите тръгна герой на 17 години, спасявал децата от етаж който не е бил задимен и на който вече е нямало никой. това може да се случи в страна в която "разпиздяйство" и "и так сойдет" е национална доктрина. у нас не се случват ежечасно подобни неща, само по божията воля.
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога се очаква да обвинят Америка, за тяхната некадърност ?
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пуски терористиСърце, съвест и морал?Не са ти познати май
66
6
 
2
 
! Отговори
scott преди 6 години
Много е яко!Аз вервам, че имено кражба е причина за трагедиес.ПРИЧИНИ: ТАКТИКАТА Е БИЛА СЛЕДНАТА: 12 ГОДИШЕН ТИ ПОДПАЛВА ОПЕРАТИВНО ИНТЕРЕСЕН СЕКТОР. ОХРАНАТА ИЗКЛЮЧВА АЛАРМАТА ПРОТИВ ПОЖАР /ДА НЕ ДОЙДЙТ СЛУЖБИТЕ И ПОЖАРНИТЕ/, А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ БАНДАТА ГРАБИ ПАНИКЬОСАНИТЕ НАПУСКАЩИ И ИМ СВИВА ПАРИ И ВЕЩИ.Перфектно, вече отиграно и сигурно е правено мнооого пъти там. Е, кофти, малкото аматьорче се е престарало и запалило целиа мол. Лека спънка в тактитака. Другиа път по-добре....
65
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
Истината е, че ако беше направена както трябва противопожарната система, нямаше да има толкова жертви. Жалко, но и в Библията го пише: "...и децата ще плащат за грешките на предците си..." Май идва времето на Апокалипсиса. Като гледам каква тъпота и безхаберие са обгърнали целият свят. Просто няма какво друго да се случи.
64
33
 
3
 
! Отговори
пуски терористи преди 6 години
В Русия днес е обявен национален траур....Дано имат по-често такива празници..ха.ха
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То затова тумбарите още блябосват Майдана от всички страни,а на народеца гинат роднини заради бля-бля играта,която още не могат да разберат,а да се отгледа едно дете да порасне като роднина в галопиращи цени и ситуации,а възможноста да постигне добър резултат в родово отношение не само като финанси,а възпитание,образование и съпътстващи алтернативи не на всички се отдават и те имат право да си търсят правата,най-малкото за що гинат по нечия друга вина щом като ония блябосват и си прехвърлят вини
62
8
 
10
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
У джебчията са намерени снимка на Степан Бандера и долари с отпечатъците на Сорос
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожарът няма милост. По - страшен е и от терористичен акт. Особено, ако средствата за безопасност са сведени до минимум.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ти построи заводи, трудови лагери, ще разстреля този-онзи... Сигурно като мярка срещу колониалните ни амбиции.
59
10
 
10
 
! Отговори
Русия, джебчии? преди 6 години
Ама то в Русия имало и джебчии? Не единствено, а множествено число?Това не може да бъде! Сигурно е Западна пропаганда!
58
10
 
19
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Дъблин,ами то аз се опитвам това да им кажа че реално СССР беше колония на България преди 10 ноември 1989г.Кой иначе ще ти даде оръжие ще ти построи АЕЦ нефтопреработвателен завод и т.н. срещу чушки и домати....
57
10
 
4
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
До До чукча какво бяха до скоро България заедно с половин Европа, Виетнам, Венецуела и още една камара държави? Какво ако не руски колонии?...te biaha durzavi, koiti si imaha kolonia...,i to nai-goliamata va sveta...kazvase se USSR...Pitai basta si da ti raziasni koi obirase kaimaka v otnoseniata ni...