Кремъл обеща своевременен отговор за "Дипломат гейт"

Москва пак обяснява: Не е замесена в инцидента в Солсбъри
28 мар 2018 18:00, Елка Василева
60
Кремъл обеща своевременен отговор за "Дипломат гейт"
Снимка: архив, Reuters

Кремъл обеща своевременно да отговори на действията на ред страни, експулсирали руски дипломати, предаде ТАСС.

Отговор ще бъде даден "своевременно. Всичко ще бъде направено така, че да отговаря на интересите на Руската федерация", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на президента Владимир Путин.

Запитан дали ще бъдат помрачени занапред отношенията на Русия и страните, изгонили руски дипломати, Песков подчерта: "Русия остава отворена за взаимодействие с всички страни. Русия не може да го прави без взаимност и е готова да го прави на основата на взаимната изгода, в случая - там, където това отговаря на интересите ни, и при взаимно зачитане на интересите".

"Там, където ще съвпадат тези основни елементи, ще продължи развитието на отношенията. Русия е готова за това", добави той.

Още по темата

Представената от Лондон презентация от шест слайда, уж доказваща, че Русия е замесена в т. нар. случай Скрипал, не издържа критика. Тя не съдържа "що-годе адекватни или разбираеми доказателства или обяснения за позицията на официален Лондон", заяви говорителят на Кремъл.

Презентацията, демонстрирана на брифинг в британското посолство в Москва, включва главно информация, разпространена вече от медиите, посочва ТАСС. В нея се твърди, че веществото, с което са отровени неотдавна в Солсбъри бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, може да е било произведено само в Русия. Изброяват се и всички обвинения на Великобритания към Русия - присъединяването на Крим, катастрофата на малайзийския "Боинг", намесата в президентските избори в САЩ и опитът за държавен преврат в Черна гора. Разказва се и за мерките, които Лондон е предприел и смята да предприеме спрямо Русия, пояснява агенцията.

"Дори сред страните, които се солидаризираха с Великобритания, има държави, които все още смятат, че аргументите, представени от Лондон, са слаби и недостатъчни за подобни сериозни обвинения срещу Москва", заяви Песков.

Москва ще продължи упорито да обяснява позицията си, че Русия не е замесена в инцидента в Солсбъри, увери говорителят на Кремъл. Песков изрази надежда, че страните, експулсирали руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания, "все пак ще сметнат за необходимо да се замислят доколко може да се смята за достоверна информацията, представена като доказателство" за предполагаемата връзка на Русия със станалото.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ АРЕСТУВАХА ПЕЙКАТА, ОБАЧЕ ТАМ ИМАШЕ ЕДИН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТЪЛБ И ЕДНО ДЪРВО - ТЯХ ЗАЩО ГИ ОСТАВИХА НА СВОБОДА?
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е нова студена война, а добре познататъа стара. Просто продължение. И същата тая война продължава от няколко столетия.
31
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Това е новата студена война. И ето че американският посланик вече иска солидарност от нас. Няма да стане. Ако Бойко се поддаде на тоя натиск, ще му се стъжни живота.
30
2
 
3
 
! Отговори
:):) преди 6 години
Запада почва да играе на руска рулетка, помислете си все пак, от една трета св война ядрена, кой повече има да губи, самите вие казвате благинките и хубавия живот са на запад. Е той ще изчезне при ефна ядрена зима....Пробвайте да притиснете котка в тесен ъгъл. Ще отстъпва до момента в който самоубийствено ще скочи и ще ви издере очите...
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Водолей:Ти четеш ли изобщо това на което отговаряш с пропагандни клишета. Прочети го още веднъж: ""Едно ембарго от страна на нато и до една година ще приключи държавата Русия". И какво ще е това ембарго според теб? Какво е това, което запада го има, а Русия го няма, или не може да го получи отдругаде?"Едно ембарго според тоя г'лупак дето го е писал щяло да приключи Русия. Нещо да кажеш за това?
28
0
 
2
 
! Отговори
до водолейчо преди 6 години
пич, ясно но е че ще се чуят, девили има на всякъде и от трагедията дивидент ще правят. Пък и от 160 милиона руснаци сигурно има 30 които бе го долюбват, сякаш наш ББ 6 милиона го харесват има няма милион и 600х.
27
7
 
3
 
! Отговори
Водолей преди 6 години
До Огнян. Ами демокрация няма Рашъ, ей това няма - и не случайно в Кемерево вече се чуха, макар и плахи, призиви за оставка на Путййо само 10 дни след избирането МУ от целия "вдъхновен" руски народ.
26
7
 
2
 
! Отговори
рубашка преди 6 години
*** наглите руснаци, последното от тях е, Великобритания да представи доказателства, че тя не е замесена. Значи Тереза да доказва, че няма брат.
25
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 23:Доказателста за всички руски престъпления са в Кремъл.Запада обвини Русия за инвазията на руски зелени човечета в Крим, но Кремъл отричаше, докато Путин не сметана, че ползата за него ще е по-голяма, ако се похвали пред руснаците.Какви доказателства можеше да представи Запада...едно зелено човече !???И пак щяха да отричат, че не е техен !
24
3
 
14
 
! Отговори
до отворкото Боби преди 6 години
приказката за лъжливото овчарче е точно копие на ситуацията
23
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 12НЕ СЕ ПРАВИ НА УМЕНСлед като Унуфриии Обвиниш някой в някакво деяние - той/тя е замесен/а в случаяТой/Тя може да отрече или потвърдиАко Той/Тя е ОТРЕКЪЛ/ЛА ПРИЧАСТНОСТ ТИ ОСТАВА САМО ЕДНО УНУФРИИИИ - ДА ДОКАЖЕШ ОБВИНЕНИЕТО СИ !!!
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21:По катастрофическите въпроси се обръщай към Нинова и Народния съд !Тук си на грешен адрес.
21
5
 
4
 
! Отговори
6по преди 6 години
Има за вас значение колко гладуващи има в бг няма браво сега ще взимат пенсион по 40 и ще е богати вече и то акоимаш пенсия 321
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЕСков поискал от Мей парче чyгyн от пейката на която са седяли Скрипал и ако не е сделан в СССР, значи е провокация на Сорос & Со !
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЕСков поискал от Мей парче *** от пейката на която са седяли Скрипал и ако не е сделан в СССР, значи е провокация на Сорос & Со !
18
12
 
17
 
! Отговори
2 преди 6 години
Как не ви е срам днес траур в русия мн деца загинаха вие за някакъв скрипал него трябваше да ебият отдавна и слешате баба яга мей
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VAN GEOVETE OT RUSIA
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13 е добре възпитан представител на русофилите а 11 дава много умни съвети.
15
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5:КРИМ Е РУСКИ !.............Е, ти си взе хапчето...да не си лягаш вече ?
14
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ушанките от друго освен от санкции до дупка не разбират, а джуджето си ги краде както си иска, вече не си знае и той милиардите в чужди сметки, фирми и имоти, а обикновените *** ще са първите, които ще го отнесат ако обяви нова операция в чужбина... мислех, че по-*** народ от нашия няма - но уви! фесовете и ушанките ги гърбят доста повече и въпреки това продължават да търпят