Кремъл обеща своевременен отговор за "Дипломат гейт"

Москва пак обяснява: Не е замесена в инцидента в Солсбъри
28 мар 2018 18:00, Елка Василева
60
Кремъл обеща своевременен отговор за "Дипломат гейт"
Снимка: архив, Reuters

Кремъл обеща своевременно да отговори на действията на ред страни, експулсирали руски дипломати, предаде ТАСС.

Отговор ще бъде даден "своевременно. Всичко ще бъде направено така, че да отговаря на интересите на Руската федерация", заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на президента Владимир Путин.

Запитан дали ще бъдат помрачени занапред отношенията на Русия и страните, изгонили руски дипломати, Песков подчерта: "Русия остава отворена за взаимодействие с всички страни. Русия не може да го прави без взаимност и е готова да го прави на основата на взаимната изгода, в случая - там, където това отговаря на интересите ни, и при взаимно зачитане на интересите".

"Там, където ще съвпадат тези основни елементи, ще продължи развитието на отношенията. Русия е готова за това", добави той.

Още по темата

Представената от Лондон презентация от шест слайда, уж доказваща, че Русия е замесена в т. нар. случай Скрипал, не издържа критика. Тя не съдържа "що-годе адекватни или разбираеми доказателства или обяснения за позицията на официален Лондон", заяви говорителят на Кремъл.

Презентацията, демонстрирана на брифинг в британското посолство в Москва, включва главно информация, разпространена вече от медиите, посочва ТАСС. В нея се твърди, че веществото, с което са отровени неотдавна в Солсбъри бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, може да е било произведено само в Русия. Изброяват се и всички обвинения на Великобритания към Русия - присъединяването на Крим, катастрофата на малайзийския "Боинг", намесата в президентските избори в САЩ и опитът за държавен преврат в Черна гора. Разказва се и за мерките, които Лондон е предприел и смята да предприеме спрямо Русия, пояснява агенцията.

"Дори сред страните, които се солидаризираха с Великобритания, има държави, които все още смятат, че аргументите, представени от Лондон, са слаби и недостатъчни за подобни сериозни обвинения срещу Москва", заяви Песков.

Москва ще продължи упорито да обяснява позицията си, че Русия не е замесена в инцидента в Солсбъри, увери говорителят на Кремъл. Песков изрази надежда, че страните, експулсирали руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания, "все пак ще сметнат за необходимо да се замислят доколко може да се смята за достоверна информацията, представена като доказателство" за предполагаемата връзка на Русия със станалото.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
14
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 8: "Едно ембарго от страна на нато и до една година ще приключи държавата Русия". И какво ще е това ембарго според теб? Какво е това, което запада го има, а Русия го няма, или не може да го получи отдругаде?
12
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От ПЕСков разбираме, че Русия не отрича да е замесена, а ще обяснява, че не е замесена !!!
11
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво ги чакате и галите бе, я ставайте и ги запуквайте цяла европа. Боя изгражда и възпитава
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mnogo pravilno vraschtsite i vie eu diplomatite koi kakvoto povikalo tova se obadilo
9
13
 
21
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
Ставай страна огромная,Ставай на смертний бой......
8
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
410 долара е заплатата в Русия с 20 милиона гладуващи. Едно ембарго от страна на нато и до една година ще приключи държавата Русия
7
18
 
7
 
! Отговори
до Анонимен 4 преди 6 години
"Ответната" реакция не е твърда, а глупава!
6
9
 
17
 
! Отговори
олег преди 6 години
Русия мина много граници буквално и преносно! Друг е въпросът, че Мей е твърде далече от адекватен отговор. Удари финансово, иначе си като нашите!
5
18
 
21
 
! Отговори
80- ГОДИШНА преди 6 години
КРИМ Е РУСКИ
4
31
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по реакцията на ушанките личи, че не са очаквали такава мащабна и твърда ответна реакция, време беше някой да им намекне че не могат да си правят каквото решат, където решат, но трябва доста по-силен намек, защото очевидно те от намеци не разбират-- страничен ефект от препиването с водка-- оглупяваш
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея май не знаят баснята за лъжливото овчарче.
2
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дария 1А ти защо се занимаваш с Русия? Писна ми от тази *** и нейните "обожатели".
1
25
 
38
 
! Отговори
Дария преди 6 години
РУСИЯ трябва да си търси правата а не да я унижават по тоя начин.И на олимпиадата в Пьончанг като неутрален РУСИЯ участва без да е виновна за каквото и да е било.Престанете да тормозите тая държава РУСИЯ престанете вече да унижавате руският народ стига толкова вече няма ли с какво друго да се занимавате та само РУСИЯ се занимавате?