Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война

"Има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия"
Обновена: 29 мар 2018 10:43 | 28 мар 2018 16:30, Елка Василева
224
Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война
Снимка: архив, Reuters

Съгласуваното експулсиране на руски дипломати от Запада заради нападението с нервнопаралитично вещество във Великобритания може да доведе до положение на Студена война, предупреди руският посланик в Австралия, цитиран от ДПА.

Най-малко 24 страни и НАТО гонят общо над 140 руски дипломати в отговор на отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри. Великобритания твърди, че нападението е било заповядано от Москва и че е било извършено с разработено от Русия нервнопаралитично вещество, припомня агенцията.

Още по темата

Пред журналисти руският посланик в Канбера Григорий Логвинов днес каза, че има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия и той е започнал, когато страната е станала по-независима след 90-те години на миналия век.

"Ако Западът продължи да следва този курс, се опасявам, че може да се окажем в ситуацията на Студена война", предупреди Логвинов.

Посланикът каза, че двамата служители на разузнаването, които Австралия вчера обяви, че ще изгони, са "напълно законни дипломати от кариерата".

Той постави под въпрос и случилото се с баща и дъщеря Скрипал, които са в болница в критично състояние.

Кой е виждал Скрипал след тяхното, както се твърди, отравяне? Видял ли е някой какъвто и да било медицински доклад, подкрепящ политическите изявления, че те са отровени с предполагаемо нервнопаралитично вещество?, запита Логвинов и подчерта, че Русия няма причина да се интересува от двойния агент.

"Скрипал беше осъден, излежа присъдата си и беше освободен. Той повече не е интересен за Русия", добави той.

Посланикът каза, че руският президент Владимир Путин чака препоръки как да отвърне на масовото експулсиране на руски дипломати.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски посланик: Гоненията на дипломати води до приземяване на фукливата Русия на земята.
153
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските твърдения че нямат причастност към атаката с руско БОВ в Солсбъри не предизвиква и най-малка доза доверие предвид лъжливото поведение на Русия през последните години. Как можеш да седовериш на хора които лъжат че са нападнати от Грузия, че са сегрегирани от Украйна, че в Украйна има фашизъм, че Асад не е диктатор, че в Сирия воюват срещу ИД, че при нападението на американската база имат 5 жертви, че в Кемерово има 64 жертви че някакъв украинец ги направил 364, че Путин бил легитимен ит.н
152
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския посланик е бил на доста боярищник, както обикновено.
151
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски посланик: Гоненията на дипломати води до захвърляне на магучая на гробището на историята.
150
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По големи овце от тези които гласуват три пъти подред за евроатлантически суджук едва ли има.
149
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Нормален човекДо АнонименЗапада бърка много за Русия, когато я притискат, народа се сплотява, независимо дали харесва властта-------Типично поведение за стадо овце...
148
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия става все по-силна. Западът все повече увяхва и скоро ще почнат някои "проспериращи" страни да гушват букета, признаците за това са очевадни.
147
2
 
7
 
! Отговори
пЕШО ТАНКИСТА преди 6 години
На кой изобщо му пука?Въпреки че т.н. афера Скрипал е повече от смешна- няма как вдишали вещество 10 пъти по силно от Зарин да са още живи,ако наистина са живи?Това си активно мероприятие за стягане на редицете на НАТО и е за вътрешна употреба.Руснаците не му обръщат внимание щот сляпо вярват на дядя Вова- 76%.Цялата работа е да върви т.н. хибридна война на която доста ж.урналя и политици правят кинти и от двете страни а и тука.Таско,Коритаров и други мушмуроци.Ядрена война няма да има скоро май
146
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е най-мизерната и най-нещастната стран в Европа и по мизерна от много бедстващи страни в Азия, а българите са най-нещастния народ.
145
4
 
11
 
! Отговори
България е велика преди 6 години
България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала и азбуката и християнската вяра и така е направила от безпросветното руско племе - народ.
144
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, но Крим е руски. И Вовата още 6 години ще ви клати много здраво. Айде пийнета сега една студена водичка.
143
1
 
7
 
! Отговори
до Анонимен 152 преди 6 години
Сибирските "диваци" те очакват.
142
5
 
15
 
! Отговори
Нормален човек преди 6 години
До АнонименЗапада бърка много за Русия, когато я притискат, народа се сплотява, независимо дали харесва властта.
141
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха Думите на някой защо са толкова силни и непостижими.. Всеки може да каже нещо другиму .. нека има доказателства.Всичко което се случва се движи отвъд океана ;)
140
2
 
12
 
! Отговори
до 158 преди 6 години
Нереалистични мечти. В паника изглежда си ти, а не Русия
139
11
 
7
 
! Отговори
Русия вече е в ... преди 6 години
истерична паника! Всички инвестиции и високотехнологични производства от Западна Европа, САЩ и Япония ще бъдат в най-скоро време закрити! Такъв процес вече започна в Китай! Тезе държави ще изпаднат в невиждана икономическа криза! Западна Европа, САЩ и Япония вече отчитат като много голяма грешка инвестирането на огромни ресурси от тяхна страна там! Светът няма да бъде управляван от комунисти и лъжедемократи, каквито са китайците и руснаците!
138
4
 
7
 
! Отговори
до Анонимен 155 преди 6 години
Ще спечелим изборите, ГЕРБ ще си отиде, а ти какво ще правиш с твоето русофобство?
137
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Скрипал беше осъден, излежа присъдата си и беше освободен. Той повече не е интересен за Русия------------Половин Европа се вдигнала в защита на не много почтен европеец-руснак! Алеле! С какво се е препитавал Скрипал и семейство в Британия след като е бил излежавал присъдата си в Русия? Не е ли потънал в дългове ?
136
3
 
3
 
! Отговори
до Анонимен 149 преди 6 години
Трябва да изпратим Анонимния русофоб посланник в Москва. Ще бъде забавно да видим за какво става и за какво не става.
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен153 Е и?Руснаците ще изпратят нови,които не са агенти,но ако ги лоцират,че са,ще ги върнат и тях.