Украинец "надул" броя на жертвите в Кемерово до 300

Звънял в моргите, представяйки се за служител на руско министерство
28 мар 2018 15:15, Елка Василева
90
Украинец "надул" броя на жертвите в Кемерово до 300
Снимка: Reuters

Следственият комитет на Русия образува дело срещу украинец, който е разпространявал невярна информация за броя на жертвите при пожара в търговски център в Кемерово, съобщи ведомството.

Още по темата

По данни на следствието Никита Кувиков, известен в мрежата като Евгений Волнов, "публично е разпространявал недостоверни сведения за броя жертви при пожара в Кемерово, въвеждайки в заблуждение роднините на загиналите и пострадалите".

Посочва се, че по този начин Кувиков "се е опитвал да дестабилизира ситуацията". Планира се да бъде поискан задочен арест на мъжа, както и той да бъде обявен за издирване.

В YouTube канала на Волнов се появи запис от 25 март, в който се чува как той се обажда в моргите в Кемероно, представяйки се за служител на руското министерство на извънредните ситуации, и се интересува колко "свободни места" са останали.

Разбирайки, че в първата морга са готови да приемат не повече от 100 загинали, той заявява, че скоро при тях ще докарат "над 300 трупа". Служителите са шокирани и му отговарят, че по техни данни жертвите са от 60 до 70 души.

Пожарът в търговския център "Зимна вишна" в Кемерово избухна в неделя. Загинаха 64 души, от тях 41 деца. Задържани са вече няколко души, припомня РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
19
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Брей, че украинци! Кви работи правят само, а? Пък и американците - облицовали изгорелия МОЛ с евтина пожароопасна пластмаса! Пък и англичаните са едни... само чакат децата да отидат на кино и щрак вратите!!! Германците се преобличат като пожарникари и се преструват че правят проверки. А пък пантерата Пинко направо я виждам как се промъква и драсва клечката! Въобще всички се чудят как да направят кал на ботоксното КГБ дждуже! Само да се знаеше кой открадна *** на супер-атомната-ракета!
56
3
 
24
 
! Отговори
Нормален човек преди 6 години
До йъоъВсички Православни Народи - са Братя!
55
4
 
21
 
! Отговори
Димитър Ив преди 6 години
Виждате ли каква стока са украинците?Трябва да го убият тоя *** по най бавния и мъчителен начин
54
6
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
ФСБ може да си изфбрикува каквито си иска обждния постфактум...Украинецът не ви е проблем, дори да е имало такъв и дори да е звънял.Пхахаха, не е проблем, че са изгорели 40 деца, а че някакъв бил звънял в моргата. И троловете веднага - колко са подмолни украинците...
53
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЖАЛКО , ЧЕ НЕ Е ОБЯВИЛ ЧЕ ЖЕРТВИТЕ НА ПУТИНОФИЛОВИЯ РЕЖИМ В ГНУСИЯ СА 30 МИЛИОНА И 300 ХИЛЯДИ :DБРАВО НА УКРАИНЕЦА!!!!
52
3
 
23
 
! Отговори
Wishful thinking преди 6 години
Украинецът, за който става дума в материала, е представил желаното от него за действително. Същото се отнася за медиите, разпространили тази дезинформация.
51
2
 
20
 
! Отговори
йъоъ преди 6 години
Нали украинците доскоро ви бяха славянски братя, бе лицемери гнусни.
50
0
 
26
 
! Отговори
Нормален човек преди 6 години
Злорадство над човешката трагедия е най-големият грях!!! Циничните и злобни ще получат заслуженото от Висшия.
49
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхте ли колко са подмолни украинците. Обаждат се по телефоните представят се за Путин и събират информация срещу най-честния човек на нашето време ръководител на най-честния народ и най-честната държава. Ей за това не обичав украинските фашисти а само руските.Моля днес бг да не публикува повече информация предназначена за руското народонаселение в сайта си. Олеквате много по този начин.
48
6
 
34
 
! Отговори
Беларус преди 6 години
Кажи му украинец и не го обиждай повече. Ние сме преобладащо матреал. Но тези са ни утеха, че не сме най-зле.
47
27
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог руснаците наказа заради убийствата на украински и сирийски майки и деца!Жалко за невинните жертви
46
12
 
19
 
! Отговори
пърлена македонска н преди 6 години
ох баня,ох кеф..ха.ха
45
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек който се гаври по този начин със смърта на деца и оказва психически тормоз на техни родители и роднини за мен не е човек! Човещината означава да изкажеш съболезнования или да си замълчиш тактично а не да се гавриш със смърта на деца от каквато и да народност. Такъв индивид заслужава ........До това води западната политика тотално промиване на мозъци, пълна деградация на личността и промяна на ценностната система! За такива като този мястото им е извън обществото!
44
3
 
19
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До *** кефаПожарът е започнал от СЕРВИЗА на комплекса. Нали се сещате навсякъде има остатъци от масло по пода. Реже се с флекс, ползва се електрожен и дори някой е хвърлил угарка от цигара на пода ...Наистина трябва да го пратят този КЕФ да гаси пожари за да разбере какъв КЕФ е
43
1
 
28
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Такива като теб трябва да бъдат изпращани да гасят пожари, за да не се смеят отстрани.
42
16
 
20
 
! Отговори
бахти кефа преди 6 години
Нов огнен ад в Русия! Гори огромен магазин на "Хюндай" в Петербург..ха.ха.ха
41
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и Украйна са във война , за какъв морал говорите ?
40
2
 
39
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Не е смешно!Тъжно е, когато подобна човешка трагедия се използва от някои "индивиди" (трудно е да наречеш такива - хора) за лични или политически цели!Бездушие, безразличие, насилие, агресия, злорадство и цинъзъм - това е ежедневието ни
39
2
 
32
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Без целта да ми е да създавам интриги между медии в БГ, ще ми е интересно дали тази новина, която ДНЕС БГ поместиха ще бъда публикувана от :- Икономедия на Прокопиев- Клуб З- Медияпул- както и "най-четения блог в Б-я с 22 милиона посещения" - сайтчето с дизайн от преди измислянето на Увиндоус -на Иво Инджев
38
5
 
21
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 37Пожарът е започнал от Сервизния център на Ролф Лахта - нали се сещате на всякъде остатъци от масло, една не изгасена цигара ...