Отношенията обтегнати: Русия гони 60 американски дипломати

Закрива генералното консулство на САЩ в Санкт Петербур
29 мар 2018 22:41, Петя Славова
170
Отношенията обтегнати: Русия гони 60 американски дипломати
Снимка: БТА

Русия гони 60 американски дипломати и закрива генералното консулство на САЩ в Санкт Петербург, в отговор на решението на Вашингтон да изгони 60 руски дипломати и да закрие руското консулството в Сиатъл, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес.

Още по темата

Лавров добави, че същите реципрочни мерки ще бъдат взети спрямо всички останали страни, изгонили руски дипломати във връзка с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания, пише БТА.

Руското външно министерство уточни, че Москва е обявила за персона нон грата 58 служители на посолството на САЩ в Москва и двама на генералното консулство в Екатеринбург за "дейност, несъвместима с дипломатическия им статус".

Американските представители трябва напълно да освободят сградата на консулството в Санкт Петербург не по-късно от 31 март. Обявените за персона нон грата дипломати трябва да напуснат Русия до 5 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: сащРусиядипломати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЛЕКИ КОЛИ НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 76МНОГО ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ И МНОГО НАУКА, А САМИ СИ ЗАБРАНИХА ДА ПРДИЗВЕЖДАТ ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ, ЗАЩОТО САМО РАЗСИПВАТ МАТЕРИАЛА ЗА ЗАПОРОЖЦИ НАПРИМЕР , КОЛКО МАРКИ АВТОМОБИЛИ ПРОИЗВЕЖДАТ СЕГА-НАЙ ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА ВЪВ СВЕТА
150
0
 
2
 
! Отговори
николаев преди 6 години
само 60 ??? един почетен консул и то в сибир е достатъчен
149
0
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ДУПЕДАТ И ДИПЛоМоДАТ Е ЕДНО И СЪЩО ! СТРАННО ,ЧЕ НЯКОИ ХОРА ЖАЛЯТ "ДУПЕДИПЛОМДАТИТЕ" !!!" Д...." са хора ,които живеят в лукс и задоволеност на гърба на ТРУДОВИЯ НАРОД - 90% БЕЗ ПРИНОС ЗА СТРАНАТА СИ !!! НЕ СА НУЖНИ ,НО СЕ РАЗМНОЖАВАТ ПО РОДНИНСКИ... И ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ *** ГЛАСУВАТ БЮДЖЕТ !!!!..стара песен :" Пият, пеят , пушат...дамаджати сушат...да живей,живей..дипломат труда"!!!!!
148
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
radvaite se na liliputa...sled vreme i odekolon nqma da ima otkade da piqt ushankite
147
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така.Бой по говеждите чуттури.
146
0
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
59-tisdelanounas tocka ru...a kakvo e sdelano U VAS...??To biva da si koziache..., no pone poproceti malko knizki..., ogramoti se...:))
145
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те вече са задминали Северна Корея ! - Ким навреме се осъзна че когато целият цивилизован свят е срещу теб единственият ти шанс е да вдигнеш бялото знаме.А руснаците сами се самоизолират и правят грешка след грешка и се заблуждават че могат да се борят с целия свят.
144
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесна новина. Това съкращава живота на терористична Русия с още 60 дни.
143
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така. Пълна изолация на азиатската коочина. Ще станат като Северна Корея.
142
4
 
11
 
! Отговори
Вече не влизам тук преди 6 години
Хихи, отдавна не чета днес бг, напълни се тролски л.....на. Време е администраторите да вземат мерки, това си е пропаганда за невежите.
141
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
140
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гоненето трябва да е придружено с шутове. Говедата не разбират от добро.
139
7
 
31
 
! Отговори
g преди 6 години
До АнонименСофия, пич, бинаги е била и ше си остане една мизерна въглещарска дупкаЗападните ни "приятели" ни накараха да обявим тази дупка за столица преди 140 години за да ни унижат Живков малко нещо я пооправи София, но след това "демокрацията" окончателно превърна София в пренаселена и миризлива дупка тип -3-тия свят
138
8
 
48
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Тереза Мей нещо преигра като направи от мухата слон,а другите държави и техните покровители,като разбраха,че с икономическа блокада не могат да направят нищо на Русия,решиха да направят и дипломатическа блокада. С икономическата блокада направиха така,че Русия да се стегне и някои стоки,които внасяше от вън сега да си ги произвежда сама или да внася от Турция,Китай и други държави,а не от западните марионетки. От всичко това най-много ще изгуби самата Англия...
137
7
 
50
 
! Отговори
Шуми преди 6 години
Специално пък в България америка и англия дипломати нямат. Те имат господари на робите, те са тук за да са сигурни че сме послушни. Защо мислите са военните бази на америка у нас, да ни пазят ли или да са сигурни че сме послушни. Нашето правителство не може, дори да иска да вземе независимо решение за Руските дипломати. Ние не вземаме такива решения от 30 години а сега пък хич. Надявам се че не съм прав.
136
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До към троловете 132Ако беше чел Шпенглер, щеше да изхвърлиш думата цивилизован от речника си.Но за високопарни дрънканици четене не трябва... Даже вреди.
135
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До наблюдаващотдалечНе знам къде живееш, пич. Но ако Петербург е ***, какво да кажем за София?
134
8
 
40
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
наскоро гледах клипчета от американци снимани из различни градове във ФАЩ такава мизрия и клоака няма и в Бангладеш,само бездомници,наркомани,палатки и навеси по улиците,мръсотия а някои от улиците им бяха по-зле и от наште даже :)Пълна и тотална мизерия честно казано незнам какво ми се хвалят с тоя изкуствен и нереален БВП !А от историята знаем как излизат ФАЩ от кризи.......!!!!
133
28
 
11
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 6 години
С каква скръб ще напуснат ***!