Шефката на мола в Кемерово: Не се чувствам виновна!

Надежда Судденок не знаела за неизправната противопожарна система
29 мар 2018 14:15, Елка Василева
36
Шефката на мола в Кемерово: Не се чувствам виновна!
Надежда Судденок. Снимка: Reuters

Управителят на изгорелия търговски център в Кемерово Надежда Судденок, която е заподозряна по селото за пожара, не се смята за виновна.

"Не чувствам вина. Работех, създавах база, обучавах служителите качествено и последователно да провеждат всички операции, да следят оборудването. Не желая да бъда виновна за нещо, което не съм направила", каза Судденок пред журналисти преди съдебното заседание.

Още по темата

Тя заяви също така, че не е знаела за неизправност на противопожарната сигнализация.

"На проверките, на които съм присъствала, неизправности нямаше", каза Судденок, цитирана от Интерфакс.

Съдът постанови Надежда Судденок, на която вече са повдигнати обвинения за пожара, да бъде задържана за два месеца.

Петима души са задържани по делото за пожара в търговския център, станал на 25 март. В огъня загинаха 64 души, от които над 40 деца.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
Еврейска пасха, приятели и съседи. Това е обяснението. Слугите на сатаната (с малка буква) - в ход.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жената казва, че вратите НИКОГА не са се заключвали. Това единствено случайно заключване в момента на пожара - как така толкова пък случайно да стане?!?!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да стане пожар, да се изключи противопожарната инсталация, че и хора да са заключени на обществено място, това ако не е умишлен тероризъм какво да е? В Русия има смъртно наказание, така че извършителите не ги чака нищо хубаво, както бяха прочестени терорягите в Чечения.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако пожарът е умишлен, с цел дестабилизация, за какво да е виновна женицата. Да се търсят извършителите. Съобщеха че някакъв тийн един път се е опитал за направи пожара, изял е пердаха и после е повторил упражнението успешно. Да се хване виновникът. Такива огромни пожари не тръгват току така.
30
1
 
2
 
! Отговори
29 преди 8 месеца
На страната на гражданите съм и не обичам управляващите, независимо коя страна представляват. Всичките са маскари. И въобще считам за безумие да се делят на русо и американо фили и фоби. Народът е едно, управляващата *** - е друго. Троловете, дето дежурно нацъкаха минусите нямате акъл да разберете, че работите за Злото.
В случая, Царят направи мн.лошо впечатление с поведението си след трагедията и си вкара автогол. Ясно, че е ***, но май се и умори вече да се преструва и свали маската.
29
3
 
1
 
! Отговори
До платения трол преди 8 месеца
,защитаващ Гнома: Безмислена кауза - не знам защо ти плащат. Диктатора, ако е несменяем - няма нужда от проститут.ки като теб да го защитават; ако пък има шанс да го катурнат, то пак няма да го спасите, щом даже дълбоко промитите му сънародници го разкриха. Явно все пак понапълни гащите щом си дигна височайшия задник и отиде в дълбокия прованс да бърше. И не, не съм американофил и съм по-съпричастен към съдбата на невинните руснаци повече, от колкото ти някога ще бъдеш. Аз го правя без пари.
28
7
 
1
 
! Отговори
Венсеремос преди 8 месеца
Егати логиката ...паметта на децата да бъде "отмъстена" ! Ми да гръмнат Путин - ще отмъстят накуп за всяко гадно нещо станало в Русия
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много се надявам полицията и службите да разберат какво се е случило. Защото просто е чудовищно. И да отмъстят на когото трябва. Защото според мен не е инцидент. А ако наистина е, тогава да осъдят всички виновници по веригата.Паметта на децата трябва да бъде отмъстена.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И ок, изключил я е защото е помислил, че е фалшива тревога. Но когато хората са тичали по ескалаторите и е било очевидно, че има пожар, тя все още не е работела! Какво е пречело на същия т.ъпак (или на друг да я пусне)? Показваха по РТ някакви служители в мола помагали на децата. Е добре де, това е ОГРОМЕН мол, пълен с хора - било е неделя, все пак. Къде са разказите на всички тези хора?Минувачи от улицата са спасявали деца.но не и охраната на мола?Даже казаха,че някой им беше пречел да влизат.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На мен също ми изглежда странна тази трагедия. Пожарът и неработещата противопожарна инсталация - ок - човешка грешка, небрежност,корупция. Обаче заключените врати, това че НИКОЙ не ги е отключил и не е организирал евакуацията. Огънят се разпространява бързо но не моментално. Тия киносалони не може да са били пълни само с деца - имало е и някой друг родител, имало е техник който пуска филма, имало е служители проверяващи билетите. Къде са били всички те? Защо охранителят е изключил алармата?
24
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 месеца
Този палеж и оставянето на хората и децата да изгорят живи, не ви ли напомня изгорелите в Профсъюзния дом на Одеса? Много голяма прилика, не ще да е случайна. И как Навални веднага оглави митингите. Доста организация на палежа е паднала...
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Майката на Путин била еврейка.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Някой
"Пресъора" на краля трудно ще се разклати, въпреки воевете на лъжците, докарали жертвите до няколкостотин. Някой искаше майдан. Едно украинско kопеуенце съзря шанса си, както навремето наш Евгений Михайлов, и пусна лъжата, подета русскими
ублюдками. Не се получи! На лъжата краката са къси! На мястото на В.В.П. щях досега да съм им пукнал гъzовете! Всички виновни ще си го получат! И тази от снимката!
Всички!
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мумията избяга...няма виновни !
20
12
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
Имах си аз да се чустваш виновна. Абсолютен *** точно като нашите такива тука. Червен *** и срам, да бе да.
19
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 8 месеца
УПРАВИТЕЛКАТА НЕ Е ПЛАТИЛА ЗА ФАЛШИВИТЕ ДОКУМЕНТИ И РАЗРЕШИТЕЛНИ !!! КЪДЕ Е СОБСТВЕНИКА ИЛИ СОБСТВЕНИЦИТЕ ПЛАТИЛИ ЗА ...??? ПРИ ЗАТВОРЕНИ ИЗХОДИ ОХРАНИТЕЛИТЕ ВЕДНАГА НА "КАЙМА " /МОЖЕ И МАЙКИТЕ ИМ / !!! ТОЙ ПАЗИ ХОРАТА , А НЕ СОБСТВЕНИКА -ГАД !!! РАБОТИЛ СЪМ ГО !!!
18
11
 
14
 
! Отговори
Мозъци??? преди 8 месеца
До 13 Да тези от ЦРУ са дошли и са заключили киносалона,а тези от ид не са разрешавали на децата да излязатИ са го направили в Кемерово-,,известен световен мегаполис..Вие мислите ли с главите си бе Това си е било практика,руска практика и безхаберие.
17
19
 
9
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
3. Много ясно, че ще си измият ръцете с някой низшестоящ, то се очакваше. Не, например, собственичката на Мола. Ама как, тя е от "нашите"! Ако цифрата достигнеше над 100 - пада главата и на губернатора. При действителната цифра - над 300 - ставаше международен скандал и пресъора на Царя почваше да се клати. Затова занижиха на 64.
16
19
 
6
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
1.Предвид, пожарникарите умишлено са се забавили, а после са хукнали към огъня, вместо към децата, предвид мястото на старта на палежа, не само, че намирисва на умишлено, ами си е точно така! След 2 дни почва юдейската Пасха, която изисква детски жертви от гоите. Потърсете информация за по-стари случаи в Русия.
2. Путин няма съвест да погледне хората в очите, не се срещна с никой, не даде народа да му зададе въпроси. По мое мнение отиде само, за да предотврати бунт. Където е той, там са и Омон.
15
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Провокация друг път. Това ли можахте да измислите?! Или от пасольство го спуснаха?

Това е чисто и просто немарливост и пълно неспазване на нормите, които изискват да ги има когато се събират много хора на едно подобно място.

А дали жертвите са действително 63 или повече - едва ли някога ще научим.