Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Най-висока концентрация от отровата имало на входната врата
29 мар 2018 07:30, Анисия Иванова
130
Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, отровени с нервнопаралитично вещество във Великобритания, вероятно са били изложени на токсината на входната врата на дома им във Великобритания според британската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Британското правителство обвини Русия за атаката с бойно отровно вещество срещу бившия агент на руското Главно разузнавателно управление, издал имената на много руски агенти във Великобритания. Москва отрича обвиненията, довели до незапомнена дипломатическа криза между Русия и западния свят.

Специалистите са констатирали, че най-висока концентрация на нервнопаралитичното вещество до момента се регистрира на входната врата на дома на двамата в Солсбъри, в Югозападна Англия, се казва в съобщение на Скотланд Ярд - криминалния отдел на полицията.

"Затова смятаме, че баща и дъщеря Скрипал са имали първо съприкосновение с отровата именно там",писа в Туитър шефът на контратерористичния отдел на лондонското полицейско управление Дийн Хейдън.

Следи от веществото са били открити и на други места, изследвани от експертите през последния месец, но концентрацията там е била по-малка. Затова домът на двамата остава главен обект за работа на детективите, разследващи случая.

Скрипал и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние на улицата в Солсбъри на 4 март и оттогава са в реанимация, където британските лекари се борят за живота им. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
34
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
ВСИЧКО Е ЯСНО. ПЪРВОНАЧАЛНО ЗА ДА УПЛАШАТ НАРОДА КАЗАХА ЧЕ Е ОТРОВЕН В РЕСТОРАНТА. НО ТОГАВА СЪЩИЯ ТОЗИ НАРОД РЕВНА ЧЕ 'вездесъщите" ТАЙНИ СЛУЖБИ КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА СИГУРНОСТА ( И ПОЛУЧАВАТ МИЛИАРДЕН БЮДЖЕТ) НЕ СА ГИ ОПАЗИЛИ И ОПАСТНОЗТА ДЕБНЕ ДОРИ ПО РЕСТОРАНТИТЕ.ОТ МНОГО НАПЪНИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАБРАВИ ЧЕ ИМА И УМНИ АНГЛИЧАНИ КОИТО ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ.АМИ СЕГА?ДАЙ ДА СМЕНИМ МЯСТОТО НА ОТРАВЯНЕ ТА БЕЛКИМ НЕ НИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ. БОЖЕ ПАЗИ СВЕТА ОТ ТАКИВА ''умници"!
68
2
 
34
 
! Отговори
обяснявам преди 6 години
Лелките(полицайките) пред дома не са знаели, че отровата е там, затова и не са пострадали!Пейката беше обвинена, че е пръскала Новичок, затова ония бяха като на Марс.Новичока действа мигновено, но този е бил с недобро качество, затова е забавил действието си. А качеството му е такова, защото само Русия може да го произведе, а това е английска имитация и затова не много добро.
67
1
 
19
 
! Отговори
до "осведомен&q преди 6 години
Не, не си наясно. В автосервиза е. И не е Путин, а Медведев. Ей така. За разнообразие.
66
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха...Тия вече така се оплетоха в лъжите си,че не помнят какви са ги бръщолевили предишния ден.Имало неопровержими доказателства.Ама къде и за какво.Първо беше станало на пейката,после в ресторанта,после пък отровата била в портмонето,сега пък пред дома им.Пълен смях.Тия ингилизи поне да бяха попрочели по някой криминален роман преди това.Имат страхотни автори в тази категория-Артър Конан Дойл,Агата Кристи.
65
0
 
29
 
! Отговори
Осведомен преди 6 години
Очаквайте нови разкрития по случая. Отровени са в банята. От тук вече няма измъкване за Путин. На всички е известно, че само КГБ трови в банята. Няма кой друг да е.
64
1
 
17
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До СТРАНДЖАТА и други умници дето бъкел не знаят от РАЗУЗНАВАНЕРазузнаването търси 1. Обща и статистическа информация - Получава се от ОФИЦИАЛНИ ИЗТОЧНИЦИ, Геофизически собствени или платени Сателити Обща финансова информация публикувана на сайтовете на големите фирми За всичко това не ти трябват ДИПЛОМАТИ2. Военна информация - Висш военен (полковник и нагоре) ако го видят на 50м от чужд дипломат дирекно се дава на ВКР за разработка - ГРУ(ЦРУ) не действа през дипломати3. Промишлен шпионаж
63
16
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонимен 75Потрай малко БСП пускат телевизия... -
62
26
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Руското посолство сигурно разполага с повече стаи от съседния Парк хотел Москва... - знае ли някой бройката на руските агенти натъпкани в него и защо са им толкова много в малка България, че то Народното Събрание е три пъти по-малко... - а пък и какви огради имат почти като затвор...
61
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кво става с тия наши независими и свободни телевизии бе.Пуснеш едната-смърди на Паси.Пуснеш другата-омирисва те Цветанов или Поптодорова клептоманката.Пуснеш третата-там направо вони,та се нетрае.И като погледнеш разбираш защо.На сладка раздумка се събрали мазната лоена пълна с л-*** торба Ал.Йорданов и гнусната чифутинкъ Коен.
60
1
 
32
 
! Отговори
Задръсте преди 6 години
Ако са нападнати на вратата, как са стигнали до пейката? Преди това, ако не се лъжа са били в ресторант. И как е пострадал полицая? Няма начин да не Ви повярваме. "Новичок" действа от 30сек., до 2минути???!!! И най-важното, двамата са още живи.
59
0
 
35
 
! Отговори
Чичо Тони преди 6 години
На снимката при пейката имаше двама със скафандри като за Марс, а пред вратата на къщата където била най-голяма концентрацията на отровния газ се кипрят две лелки в униформи като да са на пикник??? Както беше във вица: "Не аз спечелих кола от лотарията а брат ми и не я спечели а тя го блъсна".
58
1
 
27
 
! Отговори
така ли? преди 6 години
На това се вика - оплитане като патета в кълчища!Сега Русия коя версия да им потвърди?Как да си признае с какво и как го е отровила, когато самите МИ- та дадоха поне три версии.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите " умни и красиви " управляващи каква ли позиция ще заемат?!
56
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
М-да, ние ядем доматите с колците и си вадим картофите с бомби.
55
1
 
38
 
! Отговори
УК ПОСЛАННИЧКАТА преди 6 години
даже не благоволи да отговори на въпроса КАК да ви вярваме, като преди САЩ и АНГЛИЯ нападнаха ИРАК заради фалшиви обвинения и после ТОНИ БЛЕЪР се извяняваше, а ИРАК вече не е държава. Каза : Това не искам да коментирам. МНОГО НЕДИПЛОМАТИЧНО
54
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСТЕРИЦИ! Климактериума не прощава дори на цели държави! Не знаех че е заразен!
53
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Международното праео не важи ли за Англия и САЩ??? С лъжи и инсинуации предизвикват войни и конфликти само.
52
1
 
28
 
! Отговори
ТРЕВОГА ТРОЛОВЕ! преди 6 години
Шорощии, на барикадата! Нещата се запецват, провокацията е пред провал!
51
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез английски следователи са като светкавици! За няма и две седмици, откриха руския шпион - той се оказа ВРАТАТА!
50
1
 
15
 
! Отговори
до 67 преди 6 години
Сорошче,как ние,русофилчетата да спим,като сме в компанията на жена ти.Тя горката не ни дава и за секунда да дремнен.Толкова и е кеф.