Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Най-висока концентрация от отровата имало на входната врата
29 мар 2018 07:30, Анисия Иванова
130
Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, отровени с нервнопаралитично вещество във Великобритания, вероятно са били изложени на токсината на входната врата на дома им във Великобритания според британската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Британското правителство обвини Русия за атаката с бойно отровно вещество срещу бившия агент на руското Главно разузнавателно управление, издал имената на много руски агенти във Великобритания. Москва отрича обвиненията, довели до незапомнена дипломатическа криза между Русия и западния свят.

Специалистите са констатирали, че най-висока концентрация на нервнопаралитичното вещество до момента се регистрира на входната врата на дома на двамата в Солсбъри, в Югозападна Англия, се казва в съобщение на Скотланд Ярд - криминалния отдел на полицията.

"Затова смятаме, че баща и дъщеря Скрипал са имали първо съприкосновение с отровата именно там",писа в Туитър шефът на контратерористичния отдел на лондонското полицейско управление Дийн Хейдън.

Следи от веществото са били открити и на други места, изследвани от експертите през последния месец, но концентрацията там е била по-малка. Затова домът на двамата остава главен обект за работа на детективите, разследващи случая.

Скрипал и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние на улицата в Солсбъри на 4 март и оттогава са в реанимация, където британските лекари се борят за живота им. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
29
 
! Отговори
ПАСИТО преди 6 години
тая сутрин се пенявеше по БНТ1, по България Еър бяка пуснали КЛЕПТОМАНКАТА БОКОВА, която му е заместничка, а по НОВА англойската посланничка. Вчера ОНЯ с КРИВАТА ГЛАВА се кипреше по БТВ - ТВ само с една гледна точка. На СИДЕРОВ даже не са дали думата и той днес от 11 часа дава пРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ - ТОТАЛНА ПСИХОАТАКА. Даже изровиха от нафталина АГОВ, ЮЛИАН ВАСИЛЕВ и другите пенсионирани американски агенти
48
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е откъде идва тоз прословут газ. от ресторанта, там са изяли тенджера боб с няколко буркана люти чушки.
47
3
 
22
 
! Отговори
А КЪДЕ СА ОТРОВЕНИТЕ преди 6 години
Покажете ги. Да не се окаже , че такива НЯМА. А има само НАРЕЖДАНЕ от ВАШИНГТОН да бъде ударена РУСИЯ
46
1
 
7
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
До Анонимен 45 И аз съм се загрижил за Василевци , ама те са двама с един ник.Защо ли се спотайват?Единия е фашист , а другия комунист.Защо ли и двете думи завършват на ИСТ, дали не е едно и също?Кой ще ми каже?
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега очакваме да демонтират и входната врата...Не е правилно, трябва да демонтират цялата къща
44
2
 
23
 
! Отговори
НА СНИМКАТА преди 6 години
двете полицайки си стоят и нещо не им се отразява бойния газ. Според МНОГО ВЕРОЯТНО ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ бойният газ е пуснат в кабинета на ТЕРЕЗА МЕЙ и ПАРЛАМЕНТА. Там пораженията са видими...
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕШЕТЕ НАКРАЯ КЪДЕ СА ТРОВЕНИЯсно е, първо в колата, после на пейката, после на вратата - три пъти засега и още не умиргат! Корави руснаци! Дерзай Ми-6, още тровене му е майката!
42
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най-висока концентрация от отровата имало на входната врата"Е нали цяла пейка демонтираха като доказателство? Сега очакваме да демонтират и входната врата...
41
16
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ако имаха достатъчно власт нашите *** щяха подслонят всички изгонени руски агенти... - шушанчо не се радва на такава подкрепа, дори в родната му Русия, както на Позитано...
40
0
 
24
 
! Отговори
Ninja преди 6 години
Не вярвам на американци и руснаци ....но още по-малко вярвам на британци.....преди десетина години "намериха" оръжия за масово поразяване в Ирак и близкия изток не може от тогава да се вдигне на крака.... ;)
39
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, нали веществото е супер смъртоносно, даже някакви циркове със скафандри имаше, а те са се разхождали из полвината град и накрая решили да седнат на една пейка да се починат, но не починали. Английският театър е нещо като джаза - почват с играта и импровизациите, пък докъдето стигнат.
38
2
 
27
 
! Отговори
И ся кво преди 6 години
Всеки път когато се събудя и започна да чета новините в нета се сблъсквам с нова версия по случая. Не че нещо, ама ми се струва несериозно в това да обвиняваш някой преди да си наясно как и къде е станало. Накрая да не се окаже, че са яли отровни гъби.
37
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат богат опит. Все пак това е родината на "Много шум за нищо".
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните вече казват трето място, където били отровени. Утре да не чуем, че са били отровени на друго място.
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стария номер с олимпиадата от 1980 този път нещо се запецна.
34
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извратените алкохолици от острова съвсем се оплетоха. Това започва да ми прилича на едно друго разследване, в Нови Искър.
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайната цел е да се бойкотира световното по футбол и да се изолира Русия, затова така бързат.
32
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оттук нататък най-интересното ще бъде как ингилизите ще се измъкнат от този колосален гаф.Сега започнаха да твърдят, че това не е заради случая Скрипал, а отговор на агресивното поведение на Русия.
31
0
 
35
 
! Отговори
отново фалшиви новин преди 6 години
Оф, абе то не бяха версии, не бе чудо. В климатика на колата, в дрехите в куфара, в ресторанта, в парка, в на майка си.... Ся пък на входната врата. Направо чудо. Не знам как има още кой да им вярва на съчиненията.
30
18
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Алоооооу, Макаров... - недей да се мазниш на Борисов, ами стягай багажа...