Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Най-висока концентрация от отровата имало на входната врата
29 мар 2018 07:30, Анисия Иванова
130
Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, отровени с нервнопаралитично вещество във Великобритания, вероятно са били изложени на токсината на входната врата на дома им във Великобритания според британската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Британското правителство обвини Русия за атаката с бойно отровно вещество срещу бившия агент на руското Главно разузнавателно управление, издал имената на много руски агенти във Великобритания. Москва отрича обвиненията, довели до незапомнена дипломатическа криза между Русия и западния свят.

Специалистите са констатирали, че най-висока концентрация на нервнопаралитичното вещество до момента се регистрира на входната врата на дома на двамата в Солсбъри, в Югозападна Англия, се казва в съобщение на Скотланд Ярд - криминалния отдел на полицията.

"Затова смятаме, че баща и дъщеря Скрипал са имали първо съприкосновение с отровата именно там",писа в Туитър шефът на контратерористичния отдел на лондонското полицейско управление Дийн Хейдън.

Следи от веществото са били открити и на други места, изследвани от експертите през последния месец, но концентрацията там е била по-малка. Затова домът на двамата остава главен обект за работа на детективите, разследващи случая.

Скрипал и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние на улицата в Солсбъри на 4 март и оттогава са в реанимация, където британските лекари се борят за живота им. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ни вземат за пълни *** като своите поданици на острова и в крава ника.
28
15
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До СТРАНДЖАТАИстината не би трябвало да дразни... - а да просвещава и образова...
27
14
 
1
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 6 години
Говорить Москва !
26
0
 
18
 
! Отговори
гого преди 6 години
странджая погледни темата, за краставицата е на друго място
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И к`во стана сега с пейката? Май напразно я арестуваха?
24
30
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Има ли някой, освен ***, който да повярва на Русия, че водената война в Украйна е с участието на запасняци опълченци, а не на специалисти от редовната руската армия по зенитно - ракетните оръжия...
23
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тотална медийна атака тази сутрин, а доказателства йок. Нова една що годе симпатична кака ръси клишета разпратени от ЮК до писланниците и. Бтв Сашо Дебелия демократ и една псевдо еврейка Коен ще се счупят да клеймят Русия и те с едни доказателства от една скрита от света папка, но те били сигурни.
22
0
 
36
 
! Отговори
Агата Кристи преди 6 години
Мей, съчиненията ви с елементи на фантазия се оценяват с възможно най - ниската оценка. Нула, клоняща към безкрайност!
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак британските служби да проверят какви са били гъбите, дето са яли Скрипалови в ресторанта.
20
33
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Всички знаем, че Русия е в ролята на "Лъжливото овчарче"... - как искаш да ти вярват, когато цялата ти политика е изтъкана от лъжи, манипулации и пропаганда... - тази незавидна репутация на Кремъл предполага, че понякога може да отнесат шамарите, дори да са невинни, но в тоя случай вината е твърдо тяхна и ще си понесат последствията...
19
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как става тази работа? Нали "новичок" беше бързоотравяш, летлив, двукомпонентен газ?Е кой го смеси и го намаза по вратата, как не се е изпарил, как са се отровили на излизане, пък са ходили с кола на разходка, после паркират и се разхождат, после са в пицария, после припадат на пейка, а от тях се трови полицай?По голяма глупост от това не бях чувал!
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нервнопаралитичните са бързодеистващи. Няколко минути са достатъчни. За тях е характерно, че са устойчиви. Могат да бъдат открити до няколко дни след заразяването( зависи от температурата и влажността). Поразеният почти няма шанс да оцелее.
17
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей лично е отговорна за отравянето на мира и спокойствието в Европа!
16
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е добре де, нали и някакъв полицай се беше отровил там в кръчмата, сега излезе че там отрова е нямало....как да вярва човек
15
11
 
10
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
Няма никакво отравяне. Скрипал и дъщеря му са пострадали от уроки, клетви на руснаците.Нали така?
14
38
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 8 Версиите са многоно, няма никакво съмнение че опита за убииство идва от Русия.Дано се стигне до извършителя.Изключителна мерзавщина.
13
3
 
36
 
! Отговори
ТЕРЕЗКА преди 6 години
Е ПРЕКАЛИЛА С НАРКОТИКА И ВОДКАТА....ТИЯ ВСЕКИХ ДЕН РАЗЛИЧНИ НЕЩА ГОВОРЯТ----ОТ ТОВА БОВ СЕ УМИРА--ВЕДНАГА..А ТЕЗИ ОЩЕ СА ЖИВИ...ХАХАХАХАХИ КАК ТАКА ИЗ ЦЯЛА АНГЛИЯ Е РАЗНАСЯНА ОТРОВАТА.....ОЩЕ КАКВО ЛИ ЩЕ ЛЪЖАТ ЕНГЛИШИТЕ....РУСИЯ НЕ Е ИРАК *** ТЕРЕЗКЕ...
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Версия 1001, приказки от 1001 нощи....Утре ли ще бъде представена версия 1002 или още днес ще я съчинят англичамите??!!!!! Пейката отказа да даде показания, сега да разпитат къщата и двора. :)))
11
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Скрипал май си е носел отровата някъде по джобовете.Ако наистина е най-много по вратата, сигурно е изчаквал там дъщеря си да слезе, за да ходят на ресторант, после седяли на пейка и не знам ккаво си... Отровата си е била в него. Ако въобще има отровени Скрипал и дъщеря, а не са се съгласили да участват в това шоу и сега службите ги крият някъде...
10
4
 
34
 
! Отговори
Фактите говорат преди 6 години
На 11 сеп.САЩ взривяват кулите близнаци избивайки стотици невинни свои граждани.Започва война с тероризма.Ирак,Либия,Сирия,започва арабската пролет довела до хиляди жертви и разрушения.Милиони бежанци налазват Европа.ЕС се ислямизира.Атентати от терористи и нови невинни жертви.След неуспешната оронжава революция,САЩ правят втори опит организирайки фашистки преврат в Украйна.Следва гражданска война и анексиране на Крим от Русия.Сега се готви военен конфликт в Европа.