"Дипломат гейт": Европа чака едно, България – друго!

Новата Студената война е факт, отбелязват експерти
30 мар 2018 11:40, Петя Славова
56

Новата Студена война е факт и практически я наблюдаваме в момента. В това бяха категорични бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров и председателят на Центъра за изследване на отбраната и сигурността Ангел Найденов. Позицията на двамата е в контекста на разразилия се международен скандал с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания и последвалото масово експулсиране на руски дипломати.

Димо Гяуров се съгласи с твърдението, че премиерът Бойко Борисов е в капан, тъй като по думите му едни са очакванията към него в страната, а други в рамките на европейското семейство.

"Няма да ни се размине позиция, която в момента в Европа се оценява като гласувал "въздържал се", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR. Той добави, че е въпрос на желание на правителството да постави акцента върху проблема с партньорите в управляващата коалиция или върху това да не се дели от европейското семейство.

В отговор от Русия може да очакваме икономически мерки и това поставя правителството в много тежка ситуация, предупреди Димо Гяуров.

Още по темата

"Този ужасен инцидент е само конкретният повод. В отношенията между Русия и останалия свят има доста натрупано напрежение в последните години. Има натрупана нетърпимост спрямо Русия, която в момента експлодира", обясни той.

Бившият военен министър Ангел Найденов посочи в "България сутрин", че позицията на "Атака", която се обяви против мерки срещу Русия, създава алиби за правителството да не предприема повече действия от предприетите до този момент.

"България се солидализира с Великобритания. България каза "да" на призива на Великобритания за определени действия срещу Русия и съответно каза, че ние ще преценим мерките", отбеляза още Найденов.

Той е на мнение, че на днешния Съвет по национална сигурност би следвало да се разгледат предоставените доказателства и всички рискове от предприемането на едно или друго действие.

Реципрочността ще бъде приложена, въпросът е какво друго би могло да се очаква от Русия, обърна внимание Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Специално Великобритания е била винаги срещу България през вековете. Сега няма нужда да се спекулира , че сме член на НАТО. Ами ако стане като с войната с Ирак какво ще правим тогава. Номерата на островитяните нямат край. Как ни накиснаха с покушението срещу папата .
27
9
 
45
 
! Отговори
Бучински преди 6 години
Време разделно е.България не е за продажба.Ако англичаните искат да хванат бика за рогата, техен проблем.Борисов защити интересите на България.
26
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24А за американски няма ? Кой свали законно избрания президент на Украйна ? Крим си е РУСКИ Както са Български :западните покрайнини, северна Добруджа , беломорска Тракия,и Македония ...-" Затова, през 1954 г., Кримската област е предадена на Украйна със следната формулировка: Като се има предвид общия характер на икономиката, териториалната близост и тесните икономически и културни връзки между Кримската област и Украинската ССР - WIKIPEDIA
25
8
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Отново натиск и насилие на ЕС върху нас. Абе тия "демократи" други методи не познават ли? Май не, още от колониално време са си такива, мислят се за първо качество, пък ние сме второ. Даже и второкачествена храна ни продават. А баш "демократизаторите" зад океана ни пратиха даже мухлясъла ГМО царевица... ха-ха-ха. Това е, демократична царевица.
24
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Kam 22Искаш доказателства ,че русия незаконно анексира Крим и целенасочено руши Украйна ли ? Ето ти доказателства -референдумът в Крим се състоя под зоркия натиск на руските военни които окупираха полуострова и пребиваха от бой татари ,българи и други жители ,които са против ! Руските военни без опознавателни знаци все още рушат Украйна ! Има клипове в ютуб с камионите и бронетранспортьорите им без номера ,войниците без отличителни знаци !А за руската мизерия гледай - Жизнь в России
23
3
 
17
 
! Отговори
Kam 22 преди 6 години
Защо мислиш така, дай някви доказателства зад думите си, иначе ставаш за смях, или викаш чакай да мина да се изтропам?
22
34
 
13
 
! Отговори
или с ЕС или с русия преди 6 години
Две възможности няма ! Но тези "експерти" бивши и настоящи комунистически руски агенти не споменават кой е виновен за ескалацията на проблема ! Явно се притесняват да признаят ,че цялата вина е в Русия ?! Аз лично искам да съм с демократите от западна Европа ,а не с диваците и агресорите от Сибир ! Не стига ,че са диваци и агресори ,ами за капак на всичко и бедни ! Всички държави ,които са под влиянието на сибирските диваци , мизеруват също като сибирските диваци !
21
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните даже НЕ ЗНАЯТ къде е извършено престъплението - само сменят предполагаемото място - накрая било пред дома му. Ами ако на техен агент не са сложили охрана, не са сложили камири около дома за охрана, значи те въобще не им пука за техните хора в другите държави, след като бъдат разкрити като шпиони. Кой ще иска да е английски шпионин по света след това безхаберие. Даже Русия да са го направили, това показва колко зле си пази Англия чуждите предатели.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото можем да измуфтим като оръжие подарък сега е момента да разиграваме циркове. Като ни нападне Турция да има с какво да се браним, ако преди това кюрдите не я разпаднат.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е студена война, а камуфлаж на топлите връзки Путин-Тръмп.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До от Русия- Абе верно социалните служби хич ги няма в тая държава. Пич спокойно, попаднал си в външния свят, навярно не са те пребройли след снощния театър който посетихте с останалите освидетелствани. Огледай се за нещо със знак като + и потърси помощ. Нама страшно, знам че си объркан. Ще се справиш!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До От Pусия-Ти си ***? Или за пари?
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На евроатлантиците им трябва враг, за да работят нормално и да има финансиране. И ние може да спечелим от кризата, като поискаме безплатни самолети последно поколение от Запада, уж да се пазим от Русия. И ракети земя, земя. А ние знаем откъде идва заплахата, и това не е Русия. Ще имаме добра защита, че Запада ни остави без оръжие и армия.
15
26
 
8
 
! Отговори
От Pусия- преди 6 години
само лоши неща,след държането( съгласувано) на +Кирил,днешните изявления на Путин за бойни самолети над Румъния,България "в помощ на Сърбия"?? Този човек ИСКА ВОЙНА!След случая"СкрипаЛ' и пожара в Кемерово( където са държали децата ЗАКЛЮЧЕНИ и не дават обяснения защо) следват пожари в София, Германия .. не Ви ли се струва ПОДОЗРИТЕЛНО? Безредици в Косово, Сърбия( както и Черна гора- но там ги хванаха!Крим,Сирия- за да изпраща "бежанци към Европа.. Животът на Путин е ПОДЧИНЕН в разбиване на ЕС и
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УчителяЕла на Ердоган, той ти помогне....
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
IMAME SUPERMODERNO ORAGIE OT KOETO MOSKVA MNOGO SE STRAHUVA.
12
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Gate /гейт/ - портал. От статията не става ясно за какъв дипломатически портал иде реч.
11
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Боко дръж докато излязат резултатите !Лесно се гонят ... *** срама ще е голям ако се осерем !Като излязат резултатите пак всички бързо ще млъкнат , като със самолета свален над Украйна!
10
5
 
42
 
! Отговори
КОЯ ЕВРОПА преди 6 години
КОЙ е дал право на ПИЯНИЦАТА ЮНКЕР, русофоба ТУСК и дъртофила МАКАРОН да говорят от името на 450 милиона.
9
7
 
29
 
! Отговори
ЕВРОПА КАКВО ЧАКА преди 6 години
РУСКИ РАКЕТИ. Ако толкова иска да си ги получи. НИЕ БЪЛГАРИТЕ чакаме нашите ОСВОБОДИТЕЛИ с ХЛЯБ и СОЛ