"Дипломат гейт": Европа чака едно, България – друго!

Новата Студената война е факт, отбелязват експерти
30 мар 2018 11:40, Петя Славова
56

Новата Студена война е факт и практически я наблюдаваме в момента. В това бяха категорични бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров и председателят на Центъра за изследване на отбраната и сигурността Ангел Найденов. Позицията на двамата е в контекста на разразилия се международен скандал с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания и последвалото масово експулсиране на руски дипломати.

Димо Гяуров се съгласи с твърдението, че премиерът Бойко Борисов е в капан, тъй като по думите му едни са очакванията към него в страната, а други в рамките на европейското семейство.

"Няма да ни се размине позиция, която в момента в Европа се оценява като гласувал "въздържал се", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR. Той добави, че е въпрос на желание на правителството да постави акцента върху проблема с партньорите в управляващата коалиция или върху това да не се дели от европейското семейство.

В отговор от Русия може да очакваме икономически мерки и това поставя правителството в много тежка ситуация, предупреди Димо Гяуров.

Още по темата

"Този ужасен инцидент е само конкретният повод. В отношенията между Русия и останалия свят има доста натрупано напрежение в последните години. Има натрупана нетърпимост спрямо Русия, която в момента експлодира", обясни той.

Бившият военен министър Ангел Найденов посочи в "България сутрин", че позицията на "Атака", която се обяви против мерки срещу Русия, създава алиби за правителството да не предприема повече действия от предприетите до този момент.

"България се солидализира с Великобритания. България каза "да" на призива на Великобритания за определени действия срещу Русия и съответно каза, че ние ще преценим мерките", отбеляза още Найденов.

Той е на мнение, че на днешния Съвет по национална сигурност би следвало да се разгледат предоставените доказателства и всички рискове от предприемането на едно или друго действие.

Реципрочността ще бъде приложена, въпросът е какво друго би могло да се очаква от Русия, обърна внимание Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Въпрос ?Нямаш си и представа какво пият британските прошляци защото това не го дават по ББС но там показват какво пият руските прошляци. Не всички прошляци в Британия са лордове и не всички руснаци са прошляци.
47
0
 
4
 
! Отговори
сланинова преди 6 години
ОТ ДЕТЕТО ДО СТАРИКА ВСИЧКИ СРЕЩУ БОЛШЕВИКА
46
1
 
3
 
! Отговори
Aman ot teroristi преди 6 години
Спомнете си как облъчиха Иван Славков - Батето по време на незаконно снимане със скрит а камера.Властите в София трябваше да арестуват веднага престъпниците ползвали това опасно оръжия. Бог да го прости боледува месеци наред след облъчването..НА фона на нагло набеждаваща кампания провеждана от опасни терoрости от BBC
45
1
 
4
 
! Отговори
аман от наркомани преди 6 години
Недейте спекулира с думата Европа.Става въпрос за наркотизирани подставени на власт в Западна Европа ..В Момента отклоняват вниманието на човечеството от страшно вредни оръжия разпространявани чрез наркомани на власт срещу земят а и слънцето .Визират облъчване с високо радиоактивни скенери вкл лед xenон halogen laser инсталирани на автомобили.Готвят увреждане на милиарди хора с нови нагло вредни оръжия инсталирани в лични карти.
44
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Абе напъват се западняците да изолират Русия, но как да изолираш страна която заема 1 седма от земното кълбо? Ха,ха ... Все едно да си изолираш белия дроб от другите органи напр.
43
3
 
3
 
! Отговори
Идиотизмът е нелечим преди 6 години
До Така е Леле мале - горкият запад -:)
42
3
 
5
 
! Отговори
Един от Българите преди 6 години
Правилно е постъпил Бойко той е Българин.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има натрупана нетърпимост спрямо Русия, която в момента експлодира",което е доста сериозна аргумент за възможна симулация на Великобритания не им е за първи път в историята това.Сам по себе си аргумента не доказва че великобритания го е направиля само че е възможен.
40
2
 
11
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Мутрата Бойко се оказа най-смелия ни политик за 25 г. преход! Жалко, но факт! А наследниците на великите европейски нации докога ще търпях да бъдат водени за носа от сбирукляк кравари-ционисти???
39
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напуснахме един соц блок и влязохме в друг соц блок. Къде е свободата и демокрацията дето ни обещаваха. Народа е също толкова беден като през соца. Вместо превилигеровани другари имаме милионери. Вместо бай Тошо дето се мазнене на Брежнев сега имаме Бойко дето се мазни на кого ли не. Ама сега можем да си ровим свободно в кофите за *** и никой копче не ни казва. Можем да си протестираме за каквото си искаме и никой не ни обръща внимание. Това ли били демокрацията и сводата на словото?
38
4
 
7
 
! Отговори
Въпрос ? преди 6 години
Къде пият препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси....
37
2
 
9
 
! Отговори
Американ преди 6 години
UK лъжат за да създават умишлено напрежение с цел да предизвикат паника и получат предимства в очевадно наникъде отиващия договор за напускането на ЕС.А българското марионетно правителсвто ако се повлече по ЕС и срещу настроенията в страната може и да си замине по живо, по здраво и да дойдат националистите на власт.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Не знам кой ти е "казал" тия глупости или просто си ги измисли, но резултатите от референдума са повече от 85% активност и над 90% за присъединяване. Население 2 млнАКО е имало натиск, то искам да ти кажа, че има много начини на протест - ниска активност, невалидни бюлетини и т.н.Друго - как си представяш, 2 млн на 27 000 км2 - колко войска ти е нужна, за да "принудиш" населението да гласува, ако не желае. Приеми - това е демокрация (народовластие), запада явно, че не може
35
4
 
22
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Реципрочния отговор на Русия е да изгони всички западни фирми. И тогава виж кво става.Запада ще умре от глад. Нали така? Така е ...
34
14
 
15
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 6 години
Борисов е *** като гъззка. Бърка бизнеса с политиката - трябваше да построи Южен поток и атомната централа, а сега да изгони руския посланик. Рендето обаче направи точно обратното с което обра всички възможни негативи. Акъл на сикаджия-пожарникар.
33
6
 
19
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Който своя армия не гледа, ще храни чужда! Всички приказки за братство , демокрация и любов са празни приказки! Населението на земята расте в геометрична прогресия а ресурсите ( храната) в аритметична, да не говориме за енергийните източници, които намаляват с пълна сила. Следващата война ако не е ядрена и унищожи човечеството, ще бъде за вода и за насъщния!
32
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЧКАЙ ВОВА, МАЧКАЙ БЕЗМИЛОСТНО.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Ти беше ли там?
30
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе аз не се сещам ссср да ни е заплашвал всяка седмица за нещо, че ако не го направим ще има санкциии? аз си мислех че вече сме в демократичния лагер!
29
5
 
9
 
! Отговори
без име преди 6 години
В дълбока дупка ще паднем , че ще ни трябват още 500 години да се измъкнем.Като лека мома се въртим наляво и надясно ,но няма да останем ненаказани.