Русия иска консулски достъп до Юлия Скрипал

Дъщерята на агента е дошла в съзнание в болницата
30 мар 2018 17:45, Елка Василева
63
Русия иска консулски достъп до Юлия Скрипал
Юлия Скрипал. Снимка: БТА

Руското посолство във Великобритания поиска да му бъде предоставен консулски достъп до пострадалата руска гражданка Юлия Скрипал, която, според съобщения на британските медии, е дошла в съзнание. Това съобщи на сайта си руската дипломатическа мисия, цитирана от ТАСС.

Още по темата

Днес телевизия "Скайнюз" съобщи, че рускинята, която пострада заедно с баща си - бившия двоен агент Сергей Скрипал, при отравяне с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри, вече може да приема храна и да пие. А според Би Би Си Юлия вече е в съзнание и може да говори.

От болницата в Солсбъри потвърдиха, че състоянието й "бързо се подобрява" и вече не е критично, а стабилно.

Състоянието на баща й остава "критично, но стабилно".

В искането си за консулски достъп посолството настоява да я посети в съответствие с консулската конвенция между СССР и Обединеното кралство от 1968 г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
Искат среща за да... преди 6 години
я обработят да мълчи! Нямаха и най-малкото съмнение, че няма да оцелее! Ако бяха замесени англичаните, дали щяха да допуснат Юлия Скрипал да оцелее? Това е косвено доказателство, че англичаните са невинни!
53
1
 
1
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
Ти си чел мнения не на истински германци, а на руснаци преселили се при първа възможност в Германия, като повечето от половината от тях са с фалшиви документи за наличие на немско потекло в рода им изкарани в "рая" наречен Русия! Германците нямат и най-малкото съмнение за връзка между Москва и случая "Скрипал"!!!
52
2
 
4
 
! Отговори
Въпрос; преди 6 години
Що я криете бе,мишоци от Острова??
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dano ne ja otrovat jenata
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"няма такива *** срещу Русия като тук." на запад хората са нормални и уравновесени, тук сме мишки с огромни комплекси, които избиваме по форуми, в дискотеки и във фейсбук пред снимки на "луксозни" коли.
49
1
 
4
 
! Отговори
158 преди 6 години
До пророка ОлегНе мисли, че на запад вярват. Онзи ден влезнах в един немски сайт и всички пишеха, че не вярват в английската версия. Меркел и медиите са едно, но немците мислят друго. Дори ми направи впечатление, че няма такива *** срещу Русия като тук. Явно не се продават толкова евтино.
48
0
 
5
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
Абе няма какво да коментираме - всичко е съшито с бели конци. Елементарно изпълнение, но тъй като западняците са малоумнници, всички вярват на тия дивотии. Нормален здравомислещ индивид никога няма да повярва, но западняците отдавна са излезли от нормалността- справка Жан Клод Юнкер пияницата.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз все още се чудя, как след като е била отровена с най - съвременното възможно бойно отровно веществ, е живяла повече от 30 минути. Вероятно са и дали антидота точно преди да я отровят. Дори и най - невинната версия на новичок убива за под 30 монути. Ако антидота е даден след 5 минути, то ще оцелее, но с големи поражения. Ако е след повече от 5 минути, няма да оцелее. Вероятно руснаците са и дали антидот заедно с отравянето... Или англичаните лъжат нещо.
46
0
 
1
 
! Отговори
Аха преди 6 години
За да я довършат ли ?
45
3
 
4
 
! Отговори
lord of the dance преди 6 години
То не било новичок, а казачок. Въздействието му е танцувално - жертвите изпадат в амок от скоци и пируети, а после праскат лека кома от изтощение, обаче изходът не е летален. Но все пак дайте да санкционираме Русия, другаре либерале!
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юлия Скрипал преди да се самоубие, извикала "Моля ви ***, не стреляйте!"
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в тия шпионски истории истината е толкова дълбоко скрита и оплетена,че е тъпо изобщо да реагираме на предизвикателството за което е използван случая,а и не ми се вярва русия да е изпаднала дотам,че да използва бойни отровни вещества за да извърши най обикновено убийство
42
0
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,ха, преди 6 години
До Анонимен37Такъв човек е личност и има доста по сложен и многопластов светоглед.Да бе, да, получавал двойни хонорари и от двете страни, това не е многопластов светоглед, а най обикновен подкуп и интересчийство!
41
3
 
12
 
! Отговори
Жалко за момичето, преди 6 години
сега ще я убият за да не лъсне истината за английските интриги и номера.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А любовникът и я чака в Москва.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЯВНО АНГЛИЙСКИЯТ НОВИЧОК НЕ Е МНОГО СИЛЕН. НЕЩО СА ОБЪРКАЛИ СЪОСТАВКИТЕ
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам странното усещане, че англичаните са искали да тестват новичок и да после да тестват антидота. Всичко води до това, че англичаните са отровили Скрипалови.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новичок е най - съвременното бойно отровно вещество. Според създателите му, няма ефективен антидот. При положение, че Скрипал са още живи, вероятно е използван ефективен антидот. Как англичаните са създали ефективен антидот? Как са го тествали, от къде са взели газ, с който да отровят тестовите субекти? Кои са били тестовите субекти, от къде са намерили англичаните доброволци, които да бъдат отровени? Твърде много въпроси, които злепоставят англичаните. И нито един не говори добро за тях...
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е прекарала няколко ЧАСА под въздействието на най - съвременното бойно отровно вещество и оцеля. Вероятно е от извънземен произход. Всеки нормален човек, отровен с нещо такова, ще приключи земния си път за по - малко от час. Англичаните си мислят, че хората пасат трева. Нека някой доктор се изкаже, но баща ми в армията е бил химик. От това, което ми е казвал, дори и от по - старите поколения БОВ няма спасение. От тоя новичок оцеляха ВСИЧКИ! Требе да е нещо като вода за уста.
35
2
 
24
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
юлия е руска гражданка те нямат право да спрат руснаците.ако не разрешават това означава че англосксонците със сащ са измислили всичко да сакционират русия.света вече се отриват очите ще разерем кои са терористи