Русия иска консулски достъп до Юлия Скрипал

Дъщерята на агента е дошла в съзнание в болницата
30 мар 2018 17:45, Елка Василева
63
Русия иска консулски достъп до Юлия Скрипал
Юлия Скрипал. Снимка: БТА

Руското посолство във Великобритания поиска да му бъде предоставен консулски достъп до пострадалата руска гражданка Юлия Скрипал, която, според съобщения на британските медии, е дошла в съзнание. Това съобщи на сайта си руската дипломатическа мисия, цитирана от ТАСС.

Още по темата

Днес телевизия "Скайнюз" съобщи, че рускинята, която пострада заедно с баща си - бившия двоен агент Сергей Скрипал, при отравяне с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри, вече може да приема храна и да пие. А според Би Би Си Юлия вече е в съзнание и може да говори.

От болницата в Солсбъри потвърдиха, че състоянието й "бързо се подобрява" и вече не е критично, а стабилно.

Състоянието на баща й остава "критично, но стабилно".

В искането си за консулски достъп посолството настоява да я посети в съответствие с консулската конвенция между СССР и Обединеното кралство от 1968 г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
Дизайнерска отрова преди 6 години
Дизайнерска отрова - върви с антидот. Много умен ход на руснаците. Успяха да си изчистят името.Стига АНТАНТАТА да не думнат свидетелката де...
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голямо объркване цари в тиквите на правоверните и праволинейни: някой бил двоен агент, предател бил и дрън-дрън!Такъв човек е личност и има доста по сложен и многопластов светоглед. След като разбере ограничеността на властта, най-добре и вълнуващо е да играе предизикателно, да проваля коварството, както на едните, така и на другите! В момента световната кавга е една гротеска
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес в Москва беше даден старт на процедурата по масовото изгонване на дипломати от 23 страни. Посланиците бяха привикани в МИД РФ и колите им образуваха задръстване пред министерството на Лавров.
31
1
 
13
 
! Отговори
ИЗНЕНАДААА преди 6 години
Някой не е знаел, че има антидот за НОВИЧОКА. Русия не са го споделили с никой и сега си изиграха коза, за да стане момичето и да каже истината.Дали ще я оставят обаче от САЩ и ЮКЕЙ? Това е въпроса. .. Може да се влоши пак БРЪЖЕ-БРЪЖЕ и да я върнат у гроба
30
18
 
5
 
! Отговори
руски терористи преди 6 години
Русия ще убие свидетеля!!!!!
29
3
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 27"Русия иска консулски достъп до Юлия Скрипал .......за да си довърши работата."АМА ЧЕ ИМА ХОРА КОИТО СА С ИЗВРАТЕНО СЪЗНАНИЕ ИМА АМА ЧАК ПЪК ТОЛКОВА.ЕКСПЕРТИИ момичето ще седи затворено в пластмасов балон с филтриран въздух още поне 3 месеца преди да са сигурни че имунната система ще действа след подобно преживяване. Дипломатът ще я види през стъкло и максимум ще може да поговори с нея по интерком.МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ
28
12
 
3
 
! Отговори
Кгб преди 6 години
Трябва да си довършим работата !
27
7
 
10
 
! Отговори
BG преди 6 години
До До 2Отдавна е известно, че мисленето не е силна страна на *** като вас...А на ШУШЛЯЦИТЕ като вас ?????
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двоен агент-гнусен предател.Беломунявите островитяни са искали да го тровят, но са некадърници и не са успели.Ако бяха Руснаците,щяха да изпипат нещата.И на децата е ясно.
25
2
 
8
 
! Отговори
Слънчарски преди 6 години
Само не знам какво ще разбере някой от нея, като я разпитат? Вероятно не знае въобще нищо за баща си и кой и защо би го отровил. Просто е била на грешното място.
24
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия иска консулски достъп до Юлия Скрипал .......за да си довърши работата.
23
0
 
20
 
! Отговори
Ника преди 6 години
Въпросът не е -фил/-фоб.Или сме за истината,или сме за лъжата.Който е виновен/ако въобще се разбере/ ,да си носи последствията.
22
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЯБВА ДА СЕ ПОГРИЖАТ ЗА ЖЕНАТА, СЛЕД КАТО АНГЛИЙСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ Я ОТРОВИХА.
21
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите отдавна не вярват на "вервайте ми". Никакви доказателства няма за двамата пострадали, само се повтаря, че Русия е виновна, което е повече от съмнително, а и ние не сме ***! Колкото и да не ни харесва Путин или Русия все пак...малко уважение към четящите хора трябва да има!
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сиреч, нищо им няма и на двамата симуланти
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой, явно, го е "отнесъл" дебелия руски и сега плюе по коментарите!
18
5
 
36
 
! Отговори
Бънди преди 6 години
До 20Ами айде кажи за доказателствата де. Само повтаряте като папагали, че Русия е отровила двама дущи. Русия зададе много въпроси, но не получиха отговор. И после се чудите защо хората не вярват.
17
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родните рубладжии от кварталната кръчма..да не си мислите, че английските служби ще дойдат и ще ви покажат нагледно доказателствата...точно на вас?? Че да може точно вие да решите..дали са достатъчни или не?Службите мн добре си знаят кое как е...и тази информация няма да стигне до вас.Нагли ***.
16
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки и смешни са всички братвежи и опити на русофляците да рязсъждават по темата.Анхличаните лъжели..не допускали..били руски граждани и т.н.Много сте нагли...уникално нагли като своя ифол джуджето.Иначе..ако ви питаме...този си го е заслужил..защото е предал родину, нали??
15
8
 
31
 
! Отговори
Спомен от казармата преди 6 години
Най-кофти се гонеше по устав. Хайде сега да го видим англетата. Руска гражданка е нападната на английска територия. Консулът има право и задължения да я посети , а домакините са ДЛЪЖНИ да му дадат достъп.МЕЖДУ НАРОДНО ПРАВО