Москва: Лондон да изтегли от Русия над 50 дипломати

Мисията по размер трябва да е като руската на Острова
Обновена: 31 мар 2018 14:05 | 31 мар 2018 13:36, Елка Василева
139
Москва: Лондон да изтегли от Русия над 50 дипломати
Снимка: архив, Reuters

Русия уведоми Великобритания, че тя трябва да върне в родината си над 50 британски дипломати в отговор на решението на Лондон да изгони 23-ма руски дипломати заради отравянето на ексагента Сергей Скрипал и дъщеря му в Обединеното кралство, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

Москва вече отговори реципрочно на действията на Лондон, като изгони 23-ма британски дипломати, а освен това закри британското консулство в Санкт Петербург и прекрати дейността на Британския съвет в Руската федерация.

Вчера британският посланик в Москва Лори Бристоу бе отново повикан в руското външно министерство и му бе казано, че има един месец да съкрати дипломатическия персонал в Русия до размера на руската мисия в Обединеното кралство, отбелязва Ройтерс.

Днес говорителката на руското МВнР Мария Захарова, цитирана от ТАСС, уточни, че разликата между броя на руските и британските дипломати е над 50 души. "Ние настояхме за паритет. Британците имат 50 дипломати повече от нас", каза тя, от което следва, че Лондон трябва да върне у дома "малко над 50", добави тя.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над 50 дипломати повече от руските в Лондон, плюс ,,шпионската централа" Британски съвет ,уж занимаващ се с културни,образователни идр. дейности!Власта донякъде си е виновна след ,като е допуснала такова джендърско влияние в Русия!
37
26
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Западният свят го наказват като гонят руски дипломати, той продължава да се САМОНАКАЗВА гонейки западни дипломати. За разлика от рашките, западняците не ходят, да живеят и почиват в изобилная рАссся!
36
17
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Уважаеми тАваришчи, никоя празна пазарна ниша не е останала незапълнена. Ако Русия спре газта, това ще ускори развитието на възобновяемите енергийни източници! Нали санкциите на ЕС и САЩ подпомагали икономиката на Раша? По същия аналог!А що се отнася до гоненето на други дипломати, то Русия не усеща как правейки се на силна и велика, ще изпадне в глуха изолация, към която тя САМА се тика. За това Путин е велик, защото прави велики глупости!
35
2
 
15
 
! Отговори
82409 преди 6 години
До АнонименГлупси, помислизащо Лондон не гони руските богаташи, които са внесли парите си в британски банки. Меркел танцува на палци и брани Северен поток2 от санкциите, а Лондон настоява за продължаване на тръбата на северен потот2 до английски бярг.
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, сигурен съм че руските горива бързо ююще бъдат заменени, Но ще отнеме 7 - 8 години ;)))Отделен е въпроса, че не само хляба, а всичко ще скочи двойно и тройно заради цените. Украинците ги видяхме какво струват, купувайки газ и нефт от запада.Пак руски, но ребрандиран и скъп ;)))
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците без Европа ще се оправят. какво ще прави Европа без руснаците, никой не знае. Подсказка - стоките им стават неконкурентни на американските и азиатските поради висока цена на суровините и енергията. Промишлеността загива, безработица, дългове и т.н. Видя какво стана с бедна украйна като се опита да удари Русия. С Европа ще е десетки пъти по - зле, че има много да губи.
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДано стане което казваш и руските горива изчезнат!!! Вярвай ми, бързо ще бъдете заменени!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Себестойността на риския газ и петрол не можеш да си представиш колко е ниска. Когато рубл;ата беше висока беше около 2 долара за барел + 2.50 за транспорта. Сега е по - ниска ;)))А как искам наистина да останете без руски бенцин. Ще купувате пак руски, но с руумъска надценка. Понеже в района на България ДРУГ НЯМА ;))) Или като украинцитъе, за да не купувате от русия ще давате по 5 лева отгоре на литър, за да може румънците(примерно) да ребрандират руския бензин като румънски ;)))
30
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСмятат, планират или ще ? Русия се надяна на китайския ***,подарява на себестойност. Сибир ще е китайски.Сега ще бъде изритана от Европа та не е на добре работата за нея.
29
24
 
3
 
! Отговори
u4en преди 6 години
ТОТАЛЕН дипломатически НОКАУТ !!! Втора седмица Жужи не помръдва ! Раша не са очаквали че така ще отговори цивилизованият свят - СТИГА ВЕЧЕ със азиатско - средновековни номера ! Но сега става интересно - ПОЧВАТ САНКЦИЙ ..вкл. блокиране на сметки ! От това Жужи го е най страх ! Олигарсите искат да си харчат парите на Запад . а не да им налагат санкций !
28
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСрането в комунален *** с още хора вътре и пред вратата в Русия остава трайно изкривяване на психиката.
27
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън Руското некачествено гориво от България! Вън Руската газ! Руските туристи развалят сезоните на европейските! Пазарът ще се заеме от Esso, Total, Shell ! Русия ще загуби поредния си добър клиент!
26
6
 
0
 
! Отговори
Arodi преди 6 години
zapochna chukaneto na christianskite iaica ...na koi iaiceto e borec?!
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петрол може и да има навсякъде, но няма как да го обработваш. Дори и да конфискуваш нефтохима, той е направен да работи с руски петрол ;))). Газ можеш да имаш само от Русия, понеже ДРУГ НЯМА. А няма и да има, свен ако турчетата не отворят босфора за газовози. А те няма да го направят, защото не се казват Бойко и са родолюбци, а не продажници.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В света може и да има свръхпроизводство, но ти нямаш нито къде да си произвеждаш, нито откъде да си внасяш, нито къде да си складираш, нито инфраструктура да го транспортираш. И затова цената за теббе може да е не 10, а 20 лева на литър ;)))България е НИЩОЖЕН пазар за руснаците. В момента смятат да пускат газопровод до Южна Корея и да увеличат доставките на ГОТОВИ ПЕТРОЛОПРОДУКТИ пак за там. Те са 300 Пъти по - голям пазар от България ;))) помисли, преди да пишеш глупости ;)))
23
1
 
24
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Разбирам, че руснаците вече са дали пътя на 23 велики британци, защото и онези са прогонили 23 бройки. И въпреки това ингилизите имат с 50 официални шпиони по-вече в Русия, отколкото руснаците на Острова !? На това какво му се казва? Все си мислех, че е обратното и за това Кралството се пеняви. И си казвах - имат право господата от "Гордия Албион"! Пък то....... Лошо нещо, когато друг ти нарежда, какво да правиш. Правиш го и не мислиш..........., че ще патиш.
22
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда Новичок'а подгони яко Путин - изчезна безследно !Няма селфи, няма анимации !Залинялата за ласка русовилия е оставена да предъвква сухарите на завеждащата кремълската Бунга-бунга !
21
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля ви се . Ставате смешни. Петрол има на всякъде. Всеки арабин може да ни носи. Газ има също на всякъде . Азерите, ще ни убият от газ. Като почнат да ми говорят тука неквии се едно свършва света :))
20
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпотата на руския ***, най голяма тъпота!
19
5
 
18
 
! Отговори
Край преди 6 години
Аз предлагам да изгоним руските туристи от България. Нема само да ни лежат на плажовете и да ни къркат пиенето и да ни ядат шопската салата. И да изгоним Лукойл - горивото ще ни го внася Шел че е по евтино. И да не е -още по добре. Така и ние ще имаме заслуги да се победи Путин.