Москва: Лондон да изтегли от Русия над 50 дипломати

Мисията по размер трябва да е като руската на Острова
Обновена: 31 мар 2018 14:05 | 31 мар 2018 13:36, Елка Василева
139
Москва: Лондон да изтегли от Русия над 50 дипломати
Снимка: архив, Reuters

Русия уведоми Великобритания, че тя трябва да върне в родината си над 50 британски дипломати в отговор на решението на Лондон да изгони 23-ма руски дипломати заради отравянето на ексагента Сергей Скрипал и дъщеря му в Обединеното кралство, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Още по темата

Москва вече отговори реципрочно на действията на Лондон, като изгони 23-ма британски дипломати, а освен това закри британското консулство в Санкт Петербург и прекрати дейността на Британския съвет в Руската федерация.

Вчера британският посланик в Москва Лори Бристоу бе отново повикан в руското външно министерство и му бе казано, че има един месец да съкрати дипломатическия персонал в Русия до размера на руската мисия в Обединеното кралство, отбелязва Ройтерс.

Днес говорителката на руското МВнР Мария Захарова, цитирана от ТАСС, уточни, че разликата между броя на руските и британските дипломати е над 50 души. "Ние настояхме за паритет. Британците имат 50 дипломати повече от нас", каза тя, от което следва, че Лондон трябва да върне у дома "малко над 50", добави тя.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
0
 
! Отговори
до 119 преди 6 години
До Анонимен, не плюй по немците че руските роби щяха сега да са племе не държава (Екатерина II Великая), родена София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст
117
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е освободила България, Сърбия и Гърция. Само тук антируските *** се подвизават безнаказано в Сърбия и Гърция получават вечен бан. Какви руски роби с немска династия поробила България на немската империя и довели я до национални катастрофи. И до 200 хиляди загинали по фронтовете за окупиралата ни Германия от 1880 до 1944 година.
116
15
 
2
 
! Отговори
предложение преди 6 години
Бойко не трябва да отзовава български дипломати.Просто трябва да замоли руската страна да съкрати консулския състав до нивото на българското представителство в Русия.
115
2
 
10
 
! Отговори
Лондон преди 6 години
От МОсква ожидали почистит от чужие диверсанти столица ..Перфектной шанс
114
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОБРЕ ДА ПРОВЕРЯВАТ АНГЛИЙСКИТЕ ДИПЛОМАТИ КАТО СИ ТРЪГВАТ, ЩОТО АНГЛИЧАНИТЕ КРАДАТ МНОГО.като гледам как крадат в нашите хотели всичко, което може да се открадне...
113
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринаПромит мозък , защо руснаците се сетиха да ни "освободят" след близо 500 г. робство ?!Видяха ,че османската империя е пред разпад и ние сами можем да извоюваме свободата си както го направиха много други народи , затова решиха да ни "освободят" те ,че да им станем роби !
112
4
 
18
 
! Отговори
Светлан преди 6 години
БРАВО НА РУСНАЦИТЕ ЧЕ ИЗГОНИХА АНГЛИЙСКИ ДИПЛОМАТИ РУСИЯ ДА ГОНИ И ОСТАНАЛИТЕ КОИТО ИЗГОНИХА РУСКИ ДИПЛОМАТИ
111
7
 
31
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Българин да се наричам първа радост е за мене, и Българин се наричам благодарение на Русия. Защото ако не бе тя , сега с фесофе щяхме да си ходим.
110
5
 
13
 
! Отговори
Българина преди 6 години
До 113 от твоите думи само едно се разбира, колко схлупен човек си. Как не те е срам поне малко за изказаните глупости и как не се замисляш малко. Да те питам, колко държави ЕС превзе с подтекста " европейски съюз " и колко от тези европейски държави се развиват и имат полза от него? Следващ въпрос колко пъти ЮСА нападна и изфъбрикува лъжи срещу държа , за да вземе и малкото което имат. А ти ми говори, заради хора като теб не сме на 3 морета и заради хора като теб сме били под турско робство.
109
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най добре е да си изтеглят фирмите и да приключват с бушмените
108
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм се объркал . Но ако четете статиитена този сайт и им вярватепросто нямате никакъвинтелектуален багаж .Всичко е лъжлива прозападнапропаганда .
107
3
 
4
 
! Отговори
До 116 преди 6 години
Кво пямпъш бе ?
106
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фобчетата трябва да се държатв увяхнало положение .
105
15
 
5
 
! Отговори
двама се карат . . . преди 6 години
Няма цако да заставаме Българи срещу Българи заради някакви си Англичани и Руснаци.Всеки си гледа интереса и ние също.Въпроса е че повече от година бяхме обект на откровено обидно поведение от страна на Русия. Че азбука намираха в Скопие, че Червената им армия беше спасила българските евреи, че публично унижение на нашия президент.И изведнъж Англичаните се сдърпаха с Руснаците.Ние знаем себе си, но е възможно е те да са имали подобни случки.Важното е да заемем правно обосновано решение.
104
2
 
5
 
! Отговори
Perfidious Albion преди 6 години
е англофобска пейоративна фраза, използвана в контекста на международните отношения и дипломацията, за да се позове на предполагаеми актове на дипломатически сблъсъци, дублиране, предателство и следователно изневяра (по отношение на възприеманите обещания или съюзи, образувани с други нации) от монарси или правителства на Великобритания (или Англия) в стремежа си към личен интерес. Та въпроса ми е защо тази фраза съществува от векове за англодипломацията? Явно няма да е без причина.
103
7
 
8
 
! Отговори
Паритета му е майкат преди 6 години
Много умно от страна на съветските братя. Трябва да има паритет, защото какъвто е потока от Лондон към Москва същият е потока и от Москва към Лондон. Щом съветските братя могат да се справят с издаването на руски визи за англичаните желаещи да посетят Великоусия то би трябвало и англичаните да се справят със същото количество хора да издадат същото количество визи на съветски граждани желаещи да посетят Великобритания.
102
4
 
9
 
! Отговори
Българина преди 6 години
До 109 ето защо с исказването си доказваш какъв си срамен и умърсен. Бъдещето на нашата държава е черно, благодарение на хоара като те. Та може и да си р.я.з.а.н кой знай. Един истински Българин никога няма да предаде свой приятел. Но извинявай, няма да слизам на твоето ниво, остани там и се срамувай
101
7
 
26
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Колко промити и безмозъчни Българи има в този свят. Глупави ли сте или се правите на умни с тези коментари. ЕС даде едно фълшиво обвинение и амерканската кръв във Вас се обади. Срам, държавата която ни освободи от турско робство има нужда от подкрепа , а Вие още вярвате на безпочвените лъжи на запада. СРАМ. СРАМ СРАМ.
100
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е четвъртата икономика в света .Отворете статистиките на МВФ и щеви стане ясно , как ви лъжат .
99
3
 
27
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Аз не помня да сме гонили английски дипломати когато убиха принцеса Даяна.Тогава как никой не се сети ,че сме действали в съюз с НАТО?А англичаните си я убиха посред бял ден бавно и мъчително.