Русия може да замени експулсираните от САЩ дипломати

Вашингтон също може да депозира нови искания за акредитация
Обновена: 31 мар 2018 14:06 | 31 мар 2018 12:56, Елка Василева
33
Русия може да замени експулсираните от САЩ дипломати
Снимка: архив, Reuters

Русия ще може да депозира нови искания за акредитация, за да замени своите дипломати, които САЩ сметнаха за шпиони и експулсираха като ответна мярка за отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му на територията на Великобритания, предаде Франс прес, цитирайки служител на Държавния департамент.

Още по темата

Тази седмица САЩ обявиха ескпулсирането на 48 дипломати от руското посолство във Вашингтон и на 12 други от руското представителство в ООН. Освен това те обявиха затварянето на руското консулство в Сиатъл. Мерките бяха предприети като част от съвместни действия на западните съюзници, припомня АФП.

"САЩ експулсираха 48 служители на руското разузнаване, но не е казано, че Русия трябва да намали персонала на двустранното си представителство", обясни вчера представител на Държавния департамент.

Той уточни, че всички нови молби за акредитация ще бъдат разгледани поотделно.

Москва отрича, че експулсираните дипломати са шпиони. В отговор Русия експулсира 60 дипломати на САЩ и обяви затварянето на американското консулство в Санкт Петербург, но също не поиска съкращаването на броя на американските дипломати. Вашингтон също ще може да депозира нови искания за акредитация.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: САЩРусиядипломати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента западна Европа ще започне да прави тихи отстъпки на Русия за да компенсира гадостта, която им причиниха. Например, Канада отказа визи и оръжие за украинците. Тръмп говори за оттегляне от Сирия. Германия одобри тотално северен поток 2. Шведите преразглеждат делото срещу Газпром. Близкия изток блокира Катар - кралското семейство там представлява британска газова фирма. Уплашиха се, разбирам ги. Руснаците се почувстваха силно заплашени и започнаха подготовка за голяма война. И са прави.
8
0
 
13
 
! Отговори
Гн Миташки преди 6 години
До 6Има ама на каква цена
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не харесва идеята да бъде изолирана, но ти трябва да си в ужас от нея. Защо? Ами защото 80% от бюджета ти идва от Русия. В момента, в който ти врътнат кранчето, ще останеш с не повече от 5% от него. Защо? Амои ако помислиш, ще разбереш. Хубаво е да се мисли. Ама май не ти се отдава тая работа. Остави я на другите, че ще я оцапаш здраво ;)
6
0
 
24
 
! Отговори
ха преди 6 години
хайде сега на си ти куклите дай си ми парцалките тия хора съвсем се оплескаха
5
36
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
И каква е файдата? Танто за танто. Блокиране на Русия от всъкъде , скъсване на нсякакви икономически връзки , пиле да на превръке и Русия ще клекни за една седмица. Само не ми говорете че щели да спрат газта за Европа. Газ има не само Русия.
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ги сменяли, не ги гонели. Веднага трябва промяна в евроатлантическите ценности. Излъганите евроатлантичета сега трябва да са като полети със студен душ. Големите пак им набиха шутовете като на непослушни слуги.
3
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ И РУСИЯ СА ЗАЕДНО!!! :DТРЪМП И ПРЕСТЪПНИЯ СИНДИКАТ НА ПРОСИЯ СА ДРУГАРЧЕТА :)
2
41
 
10
 
! Отговори
Рукавишников преди 6 години
Русия винаги отрича - нали така беше и с Чернобил, и с Катин, и с много други техни иддиотски изпълнения.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опаа, разбраха се, а аз се бях притеснил.