Русия може да замени експулсираните от САЩ дипломати

Вашингтон също може да депозира нови искания за акредитация
Обновена: 31 мар 2018 14:06 | 31 мар 2018 12:56, Елка Василева
33
Русия може да замени експулсираните от САЩ дипломати
Снимка: архив, Reuters

Русия ще може да депозира нови искания за акредитация, за да замени своите дипломати, които САЩ сметнаха за шпиони и експулсираха като ответна мярка за отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му на територията на Великобритания, предаде Франс прес, цитирайки служител на Държавния департамент.

Още по темата

Тази седмица САЩ обявиха ескпулсирането на 48 дипломати от руското посолство във Вашингтон и на 12 други от руското представителство в ООН. Освен това те обявиха затварянето на руското консулство в Сиатъл. Мерките бяха предприети като част от съвместни действия на западните съюзници, припомня АФП.

"САЩ експулсираха 48 служители на руското разузнаване, но не е казано, че Русия трябва да намали персонала на двустранното си представителство", обясни вчера представител на Държавния департамент.

Той уточни, че всички нови молби за акредитация ще бъдат разгледани поотделно.

Москва отрича, че експулсираните дипломати са шпиони. В отговор Русия експулсира 60 дипломати на САЩ и обяви затварянето на американското консулство в Санкт Петербург, но също не поиска съкращаването на броя на американските дипломати. Вашингтон също ще може да депозира нови искания за акредитация.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: САЩРусиядипломати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Стефанов 28 Според теб Русия си прибира своите територии, а света мълчи и гледа. А не ти ли минавам през ум че и Ердоган може да реши да си прибира териториите. Пак ли ще ръкопляскаш?
28
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 15 Ааа, не си прав.Самия Лавров каза че целия свят мрази Русия.Аз на теб ли да вярвам или на Лавров?
27
0
 
1
 
! Отговори
Whitestar преди 6 години
Принципът за невинност до доказване изглежда нсрушен. А не е ли възможно това да е терористичен акт? Странна, обаче е реакцията за изгонване на дипломати, дори от Люксембург и Малта, които нямат нито суровинна обезпеченост, нито армии. Всеки знае, че няма вечни приятелства, а има такива интереси! Какви ли ще са последствията за Северни потоци 1 и 2?! Русия, която винаги е била част от историята на Европа днес е изолирана без доказателства за намеса. А първенството, то ли ще е развръзката?! Все в
26
1
 
4
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До Анонимен 13 "Русия не анексира чужди територии. Тя си прибира своите. И има още много да прибира..." - Стига имперски амбиции. Ако така разсъждаваш, светът ще изпадне във война. От старите империи (Британска, Австроунгарска, Френска, Испанска, Османска, и още - Римска, Византийска, Поднебесната империя и т.н.) може да има претенции и лакомия за повече, отколкото има на земното кълбо. И кво праим, а? Колега, светът е друг, стика си разсъждавал със категории от 19 век.
25
0
 
7
 
! Отговори
Титова войска крайне преди 6 години
Сега е моментът да се подмени съставът на... нали разбирате,а?
24
4
 
16
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 6 години
БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ ДОЛУ АМЕРИКА И НЕГО!!!
23
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да пази Америка.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16: Целият свят говори английски.Говори, защото една империя се хвалеше че е толкова голяма, че над нея слънцето никога не залязва. Но да не забравяме, че и преди 2000г е имало един друг език, дето се е казвал " лингва романа".
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще ги проверяват, с детектор на лъжата ли? Щото те истинските шпиони и детекторът не ги хваща, нали затова са шпиони.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продавам лада "Самара " -запазена.
19
1
 
15
 
! Отговори
Изглежда преди 6 години
запада има повече нужда от Русия отколкото Русия има от запада? Това или нещо се уплашиха а? От какво ли? Нали Русия беше слаба с анимационни ракети и там подобни? Сега остава джендърите да се завъртят на 180 и да претендират че обичат Русия, както обикновенно става с хамелионите каквито са те.
18
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,бе *** англосаксонски. Айде разваляме договора с Лукойл,и даваме Нефтохим-Бургас,на САЩ или Арабите,да видите,че ще се вдигне цената три пъти най-малко,дори и на Норвежци.
17
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тия англолизачи,алоу допреди ВСВ , Немския е бил, световния език навсякъде. Избират английски,заради санкции срещу Германия.Имало газ и от други места,не е само руския,добре. Цената на руския газ е 1 лев, Американския втечнен ,ще е 4 , Азербейджанския 3 лева. Като Украйна копуват от САЩ, втечнен газ на 4-на цена,студуват само и само да не копуват руски газ. Всъщност,те прекопуват руски газ,но минал за по-напряко през САЩ. Айде да изгоним руснаците от Нефтохима,и да го дадем на САЩ или арабите
16
2
 
27
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Гн Миташки: Димитър Миташки от Враца? Да, газ може да има и на Луната, въпроса е на каква цена може да се достави оттам. Какво да се прави, като за Германия газта от Русия е най-евтина. Да започнат да си доставят по-скъпа само за да угодят на британците? Не ми се вярва.
15
2
 
24
 
! Отговори
мдааа преди 6 години
И какво - Германия , САЩ започваха да дават " назад" , а България трябва да се набутва
14
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
целият свят говори английски няма по-умни и кадърни хора , а вие *** *** една пералня не можете да направите
13
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните са най-м.р.а.з.е.н.и.т.е в целия свят
12
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялото обвинение на англичаните беше скалъпено. Сега, след като Скрипалката дойде в съзнание е ясно, че цялата работа е много измислена. Няма оцелял от бойно отровно вещество, приложено за да го убие персонално. А от това първо оцеляха 50 заразени(единия полицай), а после и щерката. Хари потър е по - реалистичен от тая британо - руска афера. Много се изложи Тереза с тея глупости. Сега ще си плаща.
11
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не анексира чужди територии. Тя си прибира своите. И има още много да прибира...
10
25
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 8 И ние не харасваме идеята да произвежда оръжие като безумни , да напада други държави ,да анексиро чужди територии ,да нарушава международни спогодби , ама те на.Правят го.За това бой по кратуната докато разберат че не са сами на този свят.Има и друг свят , демокрация , дето работят и тласкат човечеството напред.