Москва изпратила до Лондон и Париж въпроси за "Скрипал"

Русия се интересува какво общо има Франция с разследването
Обновена: 1 апр 2018 08:30 | 1 апр 2018 08:10, Красимир Ангелов
124
Москва изпратила до Лондон и Париж въпроси за "Скрипал"
Снимка: Reuters

Външното министерство на Русия огласи списъци с въпроси към Великобритания и Франция относно отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря, предаде ТАСС.

Въпросите - 14 към Лондон и 10 към Париж, се съсредоточават до френското участие в разследването на покушението с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри в началото на март. Великобритания обяви, че баща и дъщеря Скрипал са атакувани с вещество, разработено в бившия Съветски съюз, и посочи Русия като извършител на престъплението, което обвинение Русия отхвърля.

С въпросниците Москва иска обяснение на какво основание към разследването са били привлечени французи и пита доколко те са експерти по бойните отровни вещества. Освен това руската страна се интересува как така френските експерти са установили, че използваното вещество в Солсбъри е с руски произход и разполагат ли във Франция с образци от групата на "Новичок".

Подобни въпроси са отправени и към британската страна, вкл. Лондон уведомил ли е Организацията за забрана на химическите оръжия за включването на Париж към разследването и предадени ли са на организацията изводите на френските следователи. Русия пита какво общо има Франция със случилото се с двама руски граждани във Великобритания и по кои свои процесуални законодателни текстове британците канят чужда държава да участва във вътрешно британско разследване, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
16
 
! Отговори
МИРНО преди 6 години
Бойко тиквата е тука ( Сокол 9 )
11
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не трябва да подкрепя престъпленията на Кремъл заради русофилски сантименти !
10
34
 
12
 
! Отговори
наблюдаващ преди 6 години
Йезуитски въпроси. Искат да разберат къде са си оставили отпечатъците.Хитро, а? Все едно всички са наясно че обръча се стяга и на рашките ще им става все по-трудно да сеят смърт по света.Навремето застреляха Луканов, после Павлов и нищо не стана. Сега обаче общественото мнение става чуствително и рашките са под наблюдение.
9
21
 
2
 
! Отговори
Стоедин преди 6 години
Нека питат... но и да им се отговори, какво ще се промени? Ще опитат да разберат какво правят в последните години или да променят нещо в поведението си? Би било добре, но едва ли. По-добре да не им се отговаря, май изгубиха всякакъв кредит на доверие и партньорство вече.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До18 Стига с тази мантра бе !Като руска частичка го припяваш под всяко заглавие.
7
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки нормален човек с непромит мозък знае, че това си беше постановка на МИ-6.Да си спомним, че преди години те убиха дори принцеса Даяна, а какво остава за някакъв си руски шпионин.
6
46
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл не отрича участието си в злодейското престъпление, а се опитва да разводнява случая с тъnи въпроси взети от русофилските остроумни коментари !Това действа още по отблъскващо и за най-големия доброжелател на Русия.
5
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая Путин ще им изкара кирливите ризи.
4
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Москва.
3
6
 
53
 
! Отговори
ХА СЕГА преди 6 години
И КАК ТАК ФРАНСЕТАТА ИМАТ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ТОВА БОВ КОЕТО НЕ Е РАЗРАБОТВАНО ВЪВ ФРАНЦИЯ,КАК ТАКА ЕНГЛИШИТЕ ИМАТ АНТИДОТ ЗА БОВ КОЕТО НЕ Е РАЗРАБОТВАНО В АНГЛИЯ...И КАК ТАКА ТЕЗИ ДВАМЦАТА СА ЖИВИ СЛЕД КАТО ТОВА ВЕЩЕСТВНО ДЕЙСТВА МИГНОВЕНО...ХАХАХАХАХААИ КОЙ СЕ Е РАЗХОЖДАЛ ИЗ АНГЛИЯ СЪС СЪСТАВКИТЕ В ДЖОБА И ГЕ Е ПУСНАЛ В РЕСТОРАНТА,НА ПЕЙКАТА ,ВРАТАТА НА ЖИЛИЩЕТО И....ДУША В БАНЯТА......СМЯХ...ДЖЕЙМСА БОНДАТА СЕ ИЗЛОЖИ НЕЩО,МНОГО ЯКО....
2
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това ли е първоаприлска шега? Звучи като:"Моля другарко, те си играят двамата, вместо да си играят с мене!"
1
57
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пък съвсем неадекватни станаха! Защо англичаните поискали от французите помощ! Ами що пък не?