Москва изпратила до Лондон и Париж въпроси за "Скрипал"

Русия се интересува какво общо има Франция с разследването
Обновена: 1 апр 2018 08:30 | 1 апр 2018 08:10, Красимир Ангелов
124
Москва изпратила до Лондон и Париж въпроси за "Скрипал"
Снимка: Reuters

Външното министерство на Русия огласи списъци с въпроси към Великобритания и Франция относно отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря, предаде ТАСС.

Въпросите - 14 към Лондон и 10 към Париж, се съсредоточават до френското участие в разследването на покушението с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри в началото на март. Великобритания обяви, че баща и дъщеря Скрипал са атакувани с вещество, разработено в бившия Съветски съюз, и посочи Русия като извършител на престъплението, което обвинение Русия отхвърля.

С въпросниците Москва иска обяснение на какво основание към разследването са били привлечени французи и пита доколко те са експерти по бойните отровни вещества. Освен това руската страна се интересува как така френските експерти са установили, че използваното вещество в Солсбъри е с руски произход и разполагат ли във Франция с образци от групата на "Новичок".

Подобни въпроси са отправени и към британската страна, вкл. Лондон уведомил ли е Организацията за забрана на химическите оръжия за включването на Париж към разследването и предадени ли са на организацията изводите на френските следователи. Русия пита какво общо има Франция със случилото се с двама руски граждани във Великобритания и по кои свои процесуални законодателни текстове британците канят чужда държава да участва във вътрешно британско разследване, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
7
 
1
 
! Отговори
Различни теми преди 6 години
На руснаците не вярвам. Те само лъжат за да се докажат , че са най-велики. Всъщност са обикновени измамници. В скалъпения кенефен скандал отнеха шампионската титлана нашия светпвен шампион Веселин Топалов . Първенството беше в Русия и руския претендент използваше компютър, като ходел да уринира много често. В Сочи на ЗО хванаха 35% от руснаците с допинг и те бяха спечелили много медали . Наложи се да върнат повечето, после канадските съдии им били виновни. Сега тровят шпионите си.
51
12
 
2
 
! Отговори
Измама преди 6 години
Западът е измамна структура. Хората не вярват. Затова всички тежко болни не се лекуват в Германия,Франция, Израел, Турция - те заминават на лечение в Русия. Там има ефикасни медикаменти - полоний, мелдоний и най-нови - направо нивичок. Всички млади и кадърни хора емигрират в Русия . Там имат поле за изява. Могат да направят кариера. Търсят се химици - специалисти по БОВ.
50
1
 
3
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Никой не смее да пипне московското писмо с въпросите. Сигурно е намазано с полоний , малко позабравен материал.
49
7
 
2
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 6 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
48
1
 
4
 
! Отговори
фон Майнщофен преди 6 години
До AndreshkoИ каква е тая химична формула на тоя Новичок?Какво е това новичок химично съединения или така се казва програмата за разработка на химическо оръжие.
47
4
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Този път руските*** не успяха да умъртвят дъщерята на Скрипал!2012 Г. - ЖЕНА МУ ПОЧИВА МИСТЕРИОЗНО2016 Г. - БРАТ МУ ЗАГИВА В КАТАСТРОФА, БЛИЗКИТЕ НЕ СА ВИЖДАЛИ ТРУПА.2017 Г. - СИНА МУ ПОЧИВА ОТ ...ЧЕРНОДРОБНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ.хттп://dnes.dir.bg/news/katastrofa-brat-rusia-putin-skripal-26977868Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2018/04/02/ozdraviavaneto-na-iuliia-skripal-novi-vyprosi-v-moskva.372469,3
46
4
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Английски М-5 или М-6 здраво са оплескали нещата и викат на помощ френски свои колеги и ако се разбере,че някой от горните две служби е уволнен,не се питайте защо. До момента единственото доказателство е,че газа се казва Новичок,но до момента не са изфабрикували никакви други доказателства или поне не е оповестено в публичното пространство.
45
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако руснаците са искали да гиотровят те нямаше да използватточно това вещество разработванов ссср . То е използвано за дамогат бързо да обвинят Русияи да излъжат широката публика .Привличат Франция защото сенатъкват на трудности с коитоне могат да се справят .
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
западът е измамна структура създадена да граби и тормози света.добре е че тази система е поти във фалит и си отива
43
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Русия пита още, защо на дъщерята на Скрипал е отказано да се срещне с консула на Русия? Как така екипът на спешна помощ, дошъл на мястото на инцидента след повикване на 112 е имал антидот за веществото Новичок?Има и други неудобни въпроси към Великобритания, на които те никога няма да отговорят по простата причина, че английските служби сами са организирали отравянето.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами поне да бяхте превели въпросите бе. Защо не ги пуснахте тука? Защото са твърде логични и последователни и показват кого подкрепиха нашите лалугери в парламента? Защото човек като ги чете и разбира кой от къде е лиу не ги пуснахте? Тоя автор малко се е поизложил тея дни. По - скоро много се е поизложил ;)))
41
25
 
8
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Моде.ратора тук определено е някакъв русофил, който никога не си е имал работа с руснаци. Само човек който се е сблъсквал очи в очи с руската арогантност и бруталност може да знае какво представляват тия същества, бил съм около тях и повярвайте ми, не са хубави хора.
40
0
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
А теб кой те обича бе,Ромео - я си виж Оценките...
39
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Вас от 108 коментара сте публикували 43, другите сте изтрили. Това и свободата на словото
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрипал и дъщеря му са купили новичок в Русия. Ддъщерята го е донесла в куфара си в Англия за да го продадат на някого. Възникват 3 въпроса :1.От кого са купили новичок в Русия - от престъпници или от агенти на Руските служби преструващи се на престъпници.2.На кого са се канели да го продадат - на престъпници или на агенти на Английските служби преструващи се на престъпници.3.къде с сега донесеното вещество и кани ли се някой да извърши терористична атака с него в Англия?Оттам и данданията
37
1
 
6
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 6 години
КАМ ГИ ВЪПРОСИТЕ
36
1
 
40
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Още чакаме да видим оръжията на Садам .....
35
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните откриха следи от новичок на толкова много места , включително в куфара на дъщерята. Натрапва се мисълта че двамата Скрипал са си го носили със себе си в неплътно затворен контейнер. Дъщерята го носи от Русия за да го продадат на терористи в Англия вероятно за да извършат терористично нападение. При предаването в парка са изпуснали малко от него и са се натровили. Или поръчителя ги е натровил за да не плаща. А може МИ6 да са се престорили на терористи за да организират провокацията
34
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България постави ултиматум на Китай, до 24 часа да предостави всичката информация за пиратката, която британски турист си гръмна в *** преди няколко години на Слънчев Бряг. Най-вероятно пиратката е китайска и София е възмутена от този подъл акт от китайска страна. София държи отговорен Пекин за този варварски акт и ще принуди китайския посланик публично да си го премести в другия крачол. Съюзниците ни също ще окажат натиск китайските посланици в техните страни да си го преместят....
33
4
 
48
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Мразя и ненавиждам английските *** защото ме объркват постоянно,точно когато си мисля, че мразя американците най-много ,англичаните правят нещо с което да ме накарат да се съмнявам в убежденията си! Факин бритиш хомосекшуълс!