Къде сме ние в случая "Скрипал": Баланс и комуникация

Красимир Каракачанов: решенито на правителството е правилно!
2 апр 2018 09:15,
46
Къде сме ние в случая "Скрипал": Баланс и комуникация
Снимка: Архив, Булфото

Tрябва да водим балансирана политика и да имаме открити канали за комуникация с Русия, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод решенито на страната ни да не гони руски дупломати.

"Решението на правителството да не се бърза по случая "Скрипал" и да не се гонят дипломати е правилно. Трябва да водим балансирана политика и както каза премиерът - да имаме открити канали за комуникации с Русия. Кризи е имало, има и ще има и в бъдеще. Диалогът обаче трябва да продължи, иначе отиваме в друга ситуация, която няма да е изгодна за българските граждани", заяви Красимир Каракачанов пред "Нова тв".

По думите му доказателствата, които в момента се представят за ролята на Русия в отравянето на Сергей Скрипал, не са категорично доказани.

Още по темата

Ако има безспорни доказателства за вината на Русия, естествено е, че България може да промени своята позиция, настоя вицепремиерът.

"И никой не може да ни се сърди, ако решим да екстрадираме руски дипломати при доказване вината на руската страна", допълни Каракачанов.

"Поведението на много български политици през последните 60-70 години е било такова. Натискат ни от Москва – клякам. Натискат ни от Брюксел да затваряме реактори на нашата централа – и ние клякаме. В съзнанието на хората се е изградил този стереотип – българските политици взимат решение под някакъв натиск. В конкретния случай решението беше взето на базата на докладите, които изнесоха службите за сигурност и фактите, с които разполагахме", обясни министърът на отбраната.

"Аз нямам информация някои от моите колеги да е бил притискан от Москва или от Брюксел да взима едно или друго решение. Никой не е притискал никого. Нито Обединени патриоти са натискали правителството, нито правителството е искало да взима друго решение", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен до 13 преди 6 години
Като ставава въпрос за гонене защо пропусна безродниците от ГЕРБ.Повече от 10 год.тъпчем на едно място и нито крачка напред.Няма икономика, няма здравеопазване, образование, армия, и нищо няма.Първия мандат Боко се оплакваше от предните управляващи, сега е вече трети а ние сме все така бедни и последни по всички показатели.Само по едно сме първи по корупция.
15
1
 
16
 
! Отговори
Ето как става преди 6 години
Единственият шанс да свалим руски самолет е той да се блъсне в пипоня на Цвъко. Той притежава собствена гравитация както всяко масивно тяло и е възможно уредите на самолета да откажат.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе се оправдава за навеждането.
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПетровТрябвало да свалим руски самолет?за начало си свали ушaнката
12
6
 
12
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Трябвало да свалим руски самолет? С какво ще го свалим, той мерцедеса на министъра на отбраната е от 1983 година, да не говорим за нова бойна техника. До това но докара американската демокрация - бедни, мръсни, зли.
11
7
 
13
 
! Отговори
Алоооу преди 6 години
половин Европа не се върза на дъртата вещица, половин Европа страни с армии, вие ли ще гоните дипломати бе голтаци, вие ромба от двора си не можете да изгоните, тръгнали да се зъбят плюхове жалки
10
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
СтратезииВ България има само едно ценно нещо от Гледна Точка на НАТО и Русия ИЗЧИСЛИТЕЛНИЯ ЦЕНТЪР НА НАТО ВЪВ ВАРНА.Прекалено сме далече за да ползват нашите(единствена база Граф Игнатиево) авиобази за удар по КримИнфраструктурата ни е такава че не можем да поддържаме НАТО флотилияАрмията ни е боеспособна само ако воюва срещу необразовани *** и то на тяхна територия ...ПВО е достигнала състояние на разпад поради излизане на техниката от строя поради надвишаване на всички мислими норми
9
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
А какво стана с обещаните 300 лв. минимална пенсия, благодарение на което обещание господинът влезе в парламента и стана министър?
8
14
 
5
 
! Отговори
Тоя мръсбник преди 6 години
И негоподобните му безродни мръcници тихомълком прокараха закон, който да позволява на руснаците да направят паравоенни организации в България. Всеки знае, че няма пари за армия, а законът за "доброволна наборна служба" е вратичката в закона точно за наемни войници каквито превзеха и Крим. Естествено, няма да гоним руски шпиони. Полезните *** патрЕоти тук искат германски пенсии и евразийския съюз, вън от отбранителения съюз НАТО и вън от ЕС, защото е масонска конспирация за геЮве.
7
13
 
10
 
! Отговори
Krom преди 6 години
А ти си срам за поста си и за армията. Решението ни върна обратно в първи клас. Нашите съюзници разбраха, че никога не сме били нищо друго освен руски ***. И няма да го забравят, Господин Министър. А ти доказа, че си на държавната софра. и Ще лаеш каквото ти заповядат. Точно на "военния" министър много отива такава позиция. Въобще, вие двамата с оня *** Сидеров сте такива руски мекерета, та зъбите ви се клатят. Пишман националисти - най лошата порода.
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрън-дрън.Сега като се стигне до провокации с нарушаване на въздушното пространство, България като най-мека ще е първа в списъка. И ще трябва да свалим руски самолет.А русофилите, дето толкова се радват сега, просто се чудя какво ще кажат тогава.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. А с казармата какво стана шкембе?
4
4
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Пак ще ни мандахерцат и от и зток и от запад.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В допълнение на първия коментар ..По същата логика както искаха да натопят Асад (не че е цвете ) и някой от враждуващите страни в Сирия искаха да подкукоросат САЩ или НАТО да почне да го бомбандира ..това правят и британците ..Търсят подкрепа
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Поведението на много български политици през последните 60-70 години е било такова. Натискат ни от Москва клякам. ...Че какво се е променило? И сега клекнахте.
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато имаше химическа атака в Сирия ,шефа на ЦРУ лично беше уверил Обама ,че съставките на зарина който е използван е различен от зарина на режима ..затова и Обама не поръча въздушен удър.Сега някви *** без никакви доказателства ,без нищо ..хвърлят обвинения и всички трябва да сме солидарни ..В действителност ,британците са единствените печеливши ..Кабинета е слаб ,брекзит е на никъде ..и ОП сега всички на тяхна страна