Путин и Ердоган говориха час и половина. Какво си казаха?

Руският президент доволен от търговския обмен между двете страни
Обновена: 3 апр 2018 22:01 | 3 апр 2018 22:00, Красимир Ангелов
198
Путин и Ердоган говориха час и половина. Какво си казаха?
Снимка: БТА

Президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип Ердоган разговаряха час и половина преди началото на седмото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище в Анкара, предаде ТАСС.

Путин отбеляза, че преди заседанието са били осъществени многобройни контакти на различни нива, при които открито и конструктивно са били обсъдени двустранни и международни въпроси и решени възникнали проблеми.

Още по темата
На заседанието на Съвета за сътрудничество Путин изрази задоволство, че през 2017 г. търговският обмен между двете страни се е увеличил с 40 процента и е достигнал 22 милиарда долара, а взаимните инвестиции се доближават до 10 милиарда долара от всяка от страните.

"Съветът за сътрудничество има важна задача - да осигури координация на руско-турското партньорство в най-различни области на принципите на взаимно уважение, равноправие и отчитане на интересите на другата страна", посочи руският президент.

Путин каза още, че сред приоритетите на сътрудничеството е доставката на руски зенитно-ракетни системи С-400 Триумф в Турция, а на предстоящата среща на междуправителствена комисия ще бъдат обсъдени перспективите за по-нататъшно снабдяване на Турция със съвременна руска военна продукция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алековият герой едно време е носил мускалчета с гюлено масло в пазвите да прави алъш-вериш по Европата, а сегашният ганювец сякаш е сложил по една вкусната зелка под мишница и е тръгнал да ги продава. Веднага се познава ганювеца....по аромата.
85
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че турските гени са смесица от гените на народите в пределите на бившата Османска империя е факт.Дори султаните са предпочитали украинки, славянки, гъркини, венецианки. Да не говорим за иначе гениалния замисъл за еничърски войски, които всъщност не са от турски момци.Без злоба-Турция е част от историческото минало и съвременната икономика и култура на Европа, но германците ви върнага номера с еничърите, на нас -също.
84
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде, пак лоша новина от Турция!...То от Турция все лоши новини....за българацитее напоследък.
83
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооох, като казахте Едирне, прадядо ми ми е разказвал как през 1913 е гонил с една тояга "смели" българи чак до Чаталджа. Пък какво е правел с тях ....или с жените им, на които българите викат кози е нецензурно да ви кажа. Доста "братовчеди" имам сред българите. Като видите висок, русоляв, светлоок българин значи ми е братовчед. Квадратоплоскоглавците и кривокъсокраките са аспаруховите. Куберовите пък са кривозъбодзурлести плешаци.
82
0
 
31
 
! Отговори
Телеграфо нюс преди 6 години
Вечна дружба !
81
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се извинявам, но Бай *** е достоен български предприемач.Неговите съвременници са дарявали пари за университет.Съвременният герой е Андрешко-малко тесногръдо мекеренце, което не иска да си плати данъците и борчовете и върви в комплект с държавния бирник.
80
14
 
40
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
В равно поле, дори ниският хълм се привижда като висока планина!Най-голямата победа в цялата слвана история на великите бългейри е ... превземането на Одрин - една крепост, която се защищава от 70,000 запасняци и е предвидено да устои на 45 дневна отбрана.От друга страна е нападната от 450,000, включително и тиловаците, и издържа 6 месеца на обсада. Но след като няколко поделения на редовната турска армия се появяват на сцената, бългейрите се разбягват, ИЗОСТАВЯЙКИ РАНЕНИТЕ СЛЕД СЕБЕ СИ!!
79
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама нали все пак се пише както е в граматиката! А не "Анадун Муууууууу"?...Явно понятие си нямаш от езици. Като се пише както е по граматика да го беше написал на турски. Българският е фонетичен, каквото си написал се произнася. В турският не е така. Разбрах, ромче си, което владееш само говоримо турски.
78
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джавкате всички като кучета вързани за повод заметнат небрежно от стопанина ви върху клонка.
77
12
 
38
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
Нещастието на бългейрина е в това, че най-хубавите неща в живота му или са станали няколко покеления преди той да се пръкне на този свят, или ще станат след няколко поколения след като се гътне от алкохолно наравяне. Но никога не стават в днешно време. Затова или се хвали какви са били преди, или се хвалят какви ще са в бъдеще! Но едно не им бяга - винаги се хвалят!!"Булгааааааар булгаааааааар" - Героят от "До Чикаго и назад"
76
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Те така мислеха и за Одрин. Че е непревземаем. А ко стана тогава ? Голиат и той така си мислел за Давид." Пижо... И за Константинопол викаха, че е непревземаем...Ама знаеш ли кое е по важното... Не е въпроса само да превземеш, аи да го задържиш... В крайна сметка и у Едирне и у Истанбул се вее полумесец със звезда!
75
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мараба аскер!-Здравей войне!-достойно обръщение между двама войни.А ББ го галят ЕС шефовете по главицата.Кого галят поглвицата?!
74
10
 
35
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
До No commentХайде, и теб да те удостоя с вниманието си!Щаслив ли си сега, че ти обърнах внимание!Щом си щастлив, престани да грухиш и върви да си иббеш майката, както ви е древната традия бългейрска още от тракийски времена!Марш, и не ми се моткай повече под краката!!
73
3
 
36
 
! Отговори
Пижо преди 6 години
Те така мислеха и за Одрин. Че е непревземаем. А ко стана тогава ? Голиат и той така си мислел за Давид.
72
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то на всякъде има диалекти бе... Ти от дека си? Ама нали все пак се пише както е в граматиката! А не "Анадун Муууууууу"?
71
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Путин го изговаря грешно... Пише и се изговаря МЕРХАБА.......Аз много добре знам как се пише и изговаря. Казвам ти как го каза Путин.Освен това "Х" то в различните области на Турция се произнася къде по-меко, почти загатнато, както в Истанбул и в европейската част, така и твърдо, както е в по-източните райони. Кюрдите го произнасят твърдо и наблягат на него. Да не си кюрд, че толкова държиш на него? Не, че е лошо, само питам.
70
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сусаче вие не три морета, ами и три изкуствено направени гьолчета не може да превземете...:-):-):-) щял да ми бъде на три морета... Абе хлапе слез на земята...
69
7
 
37
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
Време е да го оставя колегата Су на мира, че момчето вече почна да пелтечи и го подкара ту през лука, ту през просото!Лека нощ, Су! И кажи на мама си да ти избърше сополите!
68
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези мъже на снимката са врагове по природа, но са велики мъже, защото всеки търси изгода за народа си.Те са заедно днес, утре пак ще воюват-такава е мъжката природа.Преклонените главички никой не ги брои за мъже, а за *** за доене, стригане и он-ождане в най- широк смисъл на тази дума
67
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво чакате бе Сюмюче:-):-):-)Айде вземете си трите морета...:-):-):-)