Путин и Тръмп приятели, подобряване на отношенията? Несъстоятелно!

Експерт: Такова нещо от горещите дни на Студената война не е имало
3 апр 2018 09:10, Елка Василева
47

5728 гледания   |  Още видео

Отношенията между САЩ и Русия никога не са били по-зле, отколкото са в момента. Така коментира напрежението между Русия и Запада председателят на Центъра за балкански и черноморски изследвания Алекс Алексиев в предаването "Светът е бизнес" на телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата
"Това, което се говореше досега – че едва ли не Путин и Тръмп са големи приятели и ще има голямо подобряване на отношенията – се оказва абсолютно несъстоятелно. Фактът, че дори говорим за влошаване, показва до каква степен това е една неприятна за много хора реалност", каза Алексиев.

Според него е напълно възможно да стане по-зле не само заради "Скрипал", а и заради това, че хората, които в момента идват на власт в САЩ, по-специално Майк Помпео в Държавния департамент и Джон Болтън в Националния съвет за сигурност, са много по-консервативни от хората, които са били там преди.

"60 експулсирани дипломати само от САЩ е много голяма цифра. Такова нещо от горещите дни на Студената война не сме наблюдавали. Така че това е много показателно", коментира Алексиев.

"Ако доказателствата, които съществуват, са достатъчно добри за Великобритания, Франция, Германия и САЩ, то те са достатъчно добри за мен. Смешно е да се говори, че това са измислени работи. Никой няма голям интерес от това да се влошат отношенията до такава степен, че трудно да се направи някакъв модус вивенди", каза експертът.

Алексиев смята, че несъмнено случилото се е дело на Кремъл.

"Въпросът е защо сега. Тук вече има различни обяснения. Някои казват, че Путин беше доста успешен с това да прави неща, които бяха недопустими, като например заграбване на територия за първи път след Втората световна война от Украйна. А Западът е недостатъчно решителен да се противопостави на такива авантюристични ходове", каза Алекс Алексиев.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
пенко преди 9 месеца
Човекът, с чистото българско име Алекс, продаваше българска военна техника ,за собственна изгода !!! Каква е разликана между него и : Мето Тупането ;днешния Цукалов-гърнев; Тони Плюнката /израснал до Антоний -Хра.чката/ ; Славов -бивш; и Журнагъста без ничия подкрепа; и други знайни и незнайни прода..... - " авионосци" !!!
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само наивник може да си мисли че Путин и Търмп не са приятели, те са суперприятели, обаче им е изгодно да дрънкат привидно оръжие. Путин спря своите в Украйна, Тръмп се изтегля от Сирия. Взаимно си гонят дипломатическия шпионаж, демек си съкращават опциите за враждебни действия. Изгонените дипломати са хора назначени при Клинтън и Елцин а на тяхно място тихомълком идват верните кадри. Затова изгониха толкова много. За нас остава да ни въвеждат в заблуди както се е заблудил Алексиев ил пуска опор
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Западноевропейците са протестирали срещу назначаването на този Помпео и се обосноваха в статия за притесненията си относно него и назначаването му.
38
5
 
4
 
! Отговори
ох преди 9 месеца
сатаНадрискан, спешно се прегледай при психиатър
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да живее русия, долу запада
36
10
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО преди 9 месеца
Противодействието на руския тероризъм е точно това, което прави Запада - редуциране на руските шпиони под дипломатическо прикритие до минимум.
Нататък трябва да се просължи с още изгонени шпиони и конфискация на руско имущество, запор на сметките на руски олигарси, закони, ограничаващи руснаци да придобиват собственост в ЕС и так далее.

Паралелно с това и засилване на военната инфраструктура в Източна Европа, за да им избием зъбите, когато му дойде времето.

Защото те и дотам ще стигнат.
35
9
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО преди 9 месеца
Путин нито е искал да трови някакъв незначителан агент, нито го е направил, за да спечели изборите
Изборите той може да ги спечели по всяко време, имайки подръка 100 млн. рузки дъбили, които го боготворят.

По този начин той троли Запада - върши едно след друго престъпления на тяхна територия, оставя някакви следи, но без сериозни доказателства, колкото да им (ни) опъва нервите.

Цялата тази игра, по същество държавен тероризъм, е разчетена да се получи именно този ефект, който се получава.
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До рускиня

Дебилен експерт може да каже какво са тези доказателства
————————-

Дебилна рускиня може научи български език?
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ТHE Патриот

Не е грантаджия, говори се, че е полковник от ЦРУ.
Затова и толкова свободно се изразява, защото има гръб!
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този, както и баща му са национални предатели! Не трябва да имат право да стъпват на родна земя, а не да участват в телевизионни предавания.
31
6
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 9 месеца
Тоя е същият национален предател като баща си !
30
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НПО и Алекс...
Беше съветник на Ф.Димитров в първите години на демокрацията.Довтаса уж от САЩ.Направи разни скандали един от който беше с Македония.Ф.Димитров разреши на разни секти отвън да нахлуят.Тогава беше модерно.Въобще тоз е един мошеник и мекере.
29
9
 
4
 
! Отговори
Психодиспансер преди 9 месеца
Забелязал съм, че тези които най- много говорят за грантове и сороисоиди, най- нямат нищо против да вземат руски долари и евро ...... И считат това за морално и правилно освен това.
28
5
 
5
 
! Отговори
Order out of chaos преди 9 месеца
Голям цирк правят САЩ и Русия! Гледам има и доста балами, които им се вързват на глупости те!
27
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако подобни " анализатори " и " специалисти " кажат, че Слънцето е лилаво или е съставено от вода, трябва ли да им вярваме?!?? :) :):).
Не, благодаря! Нямам нужда от ментори, мога да виждам, чувам, чета и мисля самостоятелно!!!
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Забелязвате ли колко много политици, агенции за социологически проучвания, медии, анализатори са се втурнали да ни казват как и какво да мислим по важните въпроси?!
Питам ги - къде е демокрацията тогава и защо не оставите хората да имат свое мнение и впечатления???
25
9
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 месеца
този не е никакъв експерт а чист американски грантаджия!
24
4
 
14
 
! Отговори
До Алекс Алексиев преди 9 месеца
Ако всички във форума викат че си *** това е достатъчно за мен да приема че си ***.
23
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Алекс - "експерта". Откъде ги вадите тия експерти бе ? Всичко вече му било ясно.
22
7
 
23
 
! Отговори
иван гешев преди 9 месеца
абе докога ще ни эаливате с тъпотията
на такива пишман аналиэатори като тоэи
и на децата им стана ясно че няма нищо
вярно в твърдението на Мей но,иэглежда
само на тоэи и.иот не му е светнало още.