Русия пита: Къде са домашните любимци на Скрипал?

Полицията мълчи, а те също би трябвало да са пострадали, заяви Захарова
107
Русия пита: Къде са домашните любимци на Скрипал?
В къщата на Скрипал е имало животни, които също би трябвало да са пострадали. Снимка: Reuters

Говорителката на руската дипломация Мария Захарова поиска от Великобритания да разкрие здравословното състояние на домашните животни на семейство Скрипал, предаде Франс прес.

Бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени на 4 март в английския град Солсбъри. Великобритания обвинява Русия за това нападение, а Кремъл отрича да е замесен.

Още по темата
Лондон експулсира руски дипломати и обяви замразяване на двустранните отношения. Двадесетина страни подкрепиха Великобритания и на свой ред експулсираха руски дипломати. Русия направи същото като ответна мярка и това доведе до най-голямата вълна от взаимни експулсирания на дипломати - общо около 300 - в историята на отношенията на Русия и западните страни, отбелязва АФП.

"Разполагаме с надеждни сведения, че семейство Скрипал са имали домашни животни. Къде са тези животни сега? Какво е състоянието им? Защо британската страна е премълчала този факт? Става дума за живи организми и ако в къщата е имало токсични вещества, тези живи организми трябва да са пострадали", заяви Захарова на седмичната си пресконференция.

"Това е в пряка връзка със случая, ако наистина става дума за химически отровни вещества и като се има предвид, че няколко версии за отравянето го свързват с къщата, където е живеело семейство Скрипал", добави тя.

Племенницата на Сергей Скрипал, цитирана от руската преса, заяви, че семейството е имало морски свинчета и котки.

Полицията установи, че Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били в първоначален контакт с отровното вещество в дома на бившия шпионин, след като откри най-висока концентрация от веществото на входната врата на къщата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Котарака на Скрипал праща много здраве на Лавров,а хамстера на Станишеви пита за нова къща на Хаваите.
91
0
 
4
 
! Отговори
КОЛКО ОЩЕ преди 6 години
ХАЙДЕ ДА ЗАЛАГАМЕ!КОЛКО още обвинения от рода ''МНОГО ВЕРОЯТНО'' ЩЕ сътворят ан48105гличаните?Стой та гледай!Ще броим и ше се смеем!
90
0
 
3
 
! Отговори
ПОРЕДНОТО ИЗПЪРДЯВАН преди 6 години
Kak може животинките да умрат от глад и жажда след като дома скрипал е бил обискиран мигновенно.Защо не са им дали антидота който уж са дали на ЮлияКазват че такъв антидот НЯМА СЛЕДОВАТЕЛНО ЖИВОТНИТЕ СА БИЛИ"ХУМАННО" УМЪРТВЕНИ ЗА ДА ЗАМАЖАТ СЛЕДИ И ДИКАЗАТЕЛСТВА!ТОВА Е ПОРЕДНОТО ИЗПЪРДЯВАНЕ НА МЕЙ!
89
1
 
2
 
! Отговори
До №92 преди 6 години
До АзБорис Джонсън е турски ***. Провери сам! Мен много ме е яд, че този *** носи името на великия български княз Борис-Покръстител! Това е чисто българско име, преминало и у други народи. Но Борис Бекер звучеше добре!
88
1
 
14
 
! Отговори
Ееее, бива ли така? преди 6 години
Сега службите трябва пак да правят 'новичок' и за котките - иначе не им се вързва последната версия. Ама ако се сезира дружеството за защита на живоните - може и да ги пощадят и да измислят следващата версия - да речем че в асансьора конценрацията била още по голяма...После ще се включат асансьорните техници и ще излезе че нямало асансьор, та следва нова версия, ама стига толкова че моята фантазия е по бедна от на Тереза и Борис
87
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Голям просБорис е с руски корени!
86
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
старата мома Тереза Мей-Как реши, че е стара мома?
85
2
 
10
 
! Отговори
КАК преди 6 години
КЪДЕ СА--НАШ ЦЕЦО СИФОНЯ ГИ Е РАЗПРЕДЕЛИЛ В 6 СИ АПАРТАМЕНТА И ГИ ОТГЛЕЖДА....
84
1
 
17
 
! Отговори
.... преди 6 години
НАглетата имат най-бързата медицинска помощ и ветеринарна медицина в света.За има няма 5 дена успяха да "произведат" антидот на БОВ-а,който по принцип е абсолютно летален и няма измислена противоотрова.Това е заради индийските и пакистански лекари в системата,които лекуват главно като първо гуглвът в Интернет.:)Лични впечатления.
83
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оценявам Брит. Служби и ЩАЗИ като най- ефикасните в ИСТОРИЯТА. Напр. американците повече са се страхували от ЩАЗИ отколкото от КГБ. Виж спомените на М. Волф. 1 Но ЩАЗИ е рекрутинана в БНР и не е старата ЩАЗИ 2. С това си деяние " стана "Сикрет" Сървиз на Н. Вел. За българите падението на"Инт. Сървиз" и КГБ/ФСБ/- опозорени от Б. Борисов в доклад за дейноста на турската и руската намеса в Б-я/-непобликуван, е предупруждение, няма "братя" и съюзници" !! Има - има не се пазиш да да те ИЗЯМ.
82
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарова прояви човещина към сънародниците си - пита какво е станало с домашните им животни !
81
16
 
5
 
! Отговори
Лижепуткин преди 6 години
То и тях искат да убият и те са предатели на СССРЕ !!! Котката е класов враг а кучето е предател !!!
80
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Секретарката на кремълската Бунга-бунга се заинтресувала, какво е станало с кравата и овцете на Скрипал, както и защо Мушкатото на прозореца им не е изсъхнало !
79
1
 
28
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Избягали са животинките и сега англичанчетата ги търсят за да отровят и тях. И още не са ги намерили явно.
78
2
 
9
 
! Отговори
!¡! преди 6 години
До 61 ???,Тъй,тъй,много грехове имат....чумата да ги тръшне тез стари моми!....Бягайте през девет планини в десета!.....Ахахах
77
1
 
7
 
! Отговори
Warning преди 6 години
В Великобритания нагли престъпници следят милиони чрез банкови карти и сателитни системи за следене в реално време..Има връзка с подготовка з а ограбване на милиони богати и по богати клиенти вкл с последвали убииства на ограбените след въвеждането на тн "Дигитализация".Широко рекламирана като уж икономия на хартии при банкови и имотни операции.Около следените дигитално сателитно се вижда ясен видим белезникав обем вкл около автомобилите им
76
1
 
16
 
! Отговори
Съмнение преди 6 години
Ами даа бе,ако го бяха отровили рашките и паяците в къщата щяха да измрат !Те като решат да трепят,трепят сичко живо..Пък англичаните,типично по западен маниер хуманно ще изведат домашния *** на Скрипаля...предварително,аххах!Все по -красиво става положението,поочтиии като с нашите затворници дето избягаха....Пак някой не си е свършил работата....
75
1
 
25
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Британската версия отива на пълен провал. Само външният им министър Борис Джонсън (този с прическа а ла Тръмп и воднисти сини очи) продължава да лъже без да му мигне окото.
74
26
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Оставете домашните любимци живи, скапани руски ***.!
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрипалите ще изчезнат като защитени и никой повече няма да ги види. Котките и свинете също ще бъдат защитени свидетели.