Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ

Никакъв натиск няма да я отклони от пътя, който е избрала!
7 апр 2018 09:52, Елка Василева
214
Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ срещу руски бизнесмени, предприятия и висши представители, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Няма да оставим тази атака или която и да било нова антируска атака без твърд отговор", заяви в декларация руското външно министерство. "След като не постигна никакъв резултат с 50-те предишни серии от санкции, Вашингтон продължава да плаши с отказ на американски визи, заплашва руския бизнес със замразяване на активи и авоари, но забравя, че отнемането на чужда частна собственост и пари се нарича кражба", гласи декларацията.

Според Москва американските санкции вкарват Съединените щати в категорията страни, които са "врагове на пазарната икономика и на честната и свободна конкуренция, тъй като те използват административни методи, за да елиминират конкуренти на чуждите пазари".

Още по темата

"Никакъв натиск няма да отклони Русия от пътя, който е избрала. Той само ще покаже неспособността на САЩ да постигнат целите си и ще консолидира руското общество. Съветваме Вашингтон да се освободи възможно най-бързо от илюзията, че е може да се говори с нас, като се използва езика на санкциите", се казва в декларацията на руското външно министерство.

САЩ наложиха вчера санкции срещу 38 личности и предприятия, които се прибавят към 24-те санкционирани в средата на март в отговор на намесата в избори и на кибератаките, за които е обвинявана Русия.

Между хората, на които са наложени санкции, има олигарси, близки до Кремъл и техните предприятия, висши руски представители и руската компания за износ на оръжия Рособоронекспорт, напомня АФП.

Олигархът Олег Дерипаска каза, че решението на САЩ да му наложат санкции е "неоснователно, смехотворно и абсурдно" . "Събитията от тази сутрин са много неуместни, но не и неочаквани", се казва на декларация на Дерипаска, цитирана от Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
Твърдият отговор преди 6 години
Ще спре интернета, защото са го измислили американците, и ще източи всички руски капиталовложения от САЩ, ако обаче дотогава не са ги блокирали.Може да изгони и чистачката от американското посолство.
148
1
 
0
 
! Отговори
мибо преди 6 години
оръжияизхвълени от въоражение от сащ преди 20 години сега са наи модерните русиа
147
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Западната ценностна система работи безупречно - види ли чужди милиони и милиарди - взима ги...
146
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много твърд отговор ще бъде Русия да метне един Сармат върху Воронеж. Това ще покаже на западняците че Русия не се шегува.
145
9
 
6
 
! Отговори
Лари преди 6 години
Не коментирам и не се подигравам на политическите и религиозни пристрастия на хората, но да вярваш, че руснаците имат полезен ход е смешно.Те нямат възможност за никакви икономически контрасанкции и единствено могат да задълбочат икономическата дупка в която се намират.Все пак, не американските милиардери си държат парите в руски банки.
144
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снкциите имат една цел Русия да им опъне по един салют от бомби за 45 минути .После ще се чудят къде им са били градовете в Америка .
143
9
 
5
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
До Поручик Ржевски Продължение на 161 Тези-богатите едва ли ще простят парите(милиардите)загубени,заради джуджето.Все пак те му плащаха,за да им позволи да забогатеят.Ти мислиш,че ще изкара 6г.-6 месеца са му много.Изчистете Мавзолея-Нямате никакво време да погребете новата свин. там.
142
6
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
До Поручик Ржевски Поручик-какво слушаш е важно пред партийното ти събрание.Твойте халюцинации не ни интересуват.Плюс това,ние във ВЕЛИКИТЕ САЩ-(това с големите букви е само за тебе)не се интересуваме от съдбата на русия.Ако на всяко нищожество обръщаме внимание,ще пропилееме ценно време.Яжте там петрол,каски,танкове и т.н.Моля учтиво,не се мерете с нас и ни оставете на мира.Днес ви клецнахме Олигарсите.Ние нямама ПРОБЛЕМ- ***ѝО ИМА.От тук натам всеки боже ден ще трепери.Няма да му простят ОЛИ
141
8
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Аз от 2014г слушам как Русия ще се разпадне до месеци....Санкци манкции, Обама блокира Путин в Фейса, спряха макдоналсите в Крим.. ужаси просто.Майдан щял да дойде ама 80% са зад Путин... Няма да е.Мъка мъка :))) Каква им е надеждата сега на горките проскубани мирикански ястреби?Какво казва сенатор МакКейн?Има ли някаква надежда?
140
3
 
1
 
! Отговори
ККК преди 6 години
До Поручик Ржевски 154 Отново глупости поручик.Първо,Трамп не води войни-ние не сме ***.Второ,понеже не сме ***,ние няма да коленичаме!!!Трето,ние не се молиме(като Вас).За сега само ги предубеждаваме-китайците(НЕ съм сигурен,поручик,че това ще ти стинге до мозъка).ТЕ не ни държат нас-НИЕ ГИ ДЪРЖИМЕ.От нас зависи те да оцелеят.Ако им врънеме цранчето след тях ВИЕ русняците ще пикаете кръв първо.МИСЛЕТЕ-ИМАРЕ МНОГО МАЛКО ВРЕМЕ.Приятел от САЩ.
139
5
 
7
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
САЩ започва търговска война с Китай. САЩ заплашваше ЕС с търговска война.САЩ налага санкции на РФ.Защо ми се струва, че САЩ са тръгнали по трънливия път да се борят с всички накуп?Китай не закъсня - веднага въведе петроюана.Като вземем и дълга от 20трилиона(беше), положението на мириканците става незавидно.Мисля, че ще има втора криза и в Сан Франциско ще свършат пейките където спят недоуспелите амириканци.
138
5
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
А Северна Корея я "наказват" и санкционират от 1950 година насам. А те си произвеждат коли, смартфони, таблети, ракети и т.н. Не са като мерцедес и айФон, ама си произвеждат нещо хората, еваларката.Пропагандата твърди, че гладуват. Но не съм сигурен колко % гладуват.Миналата седмица бях в Сан Франциско, там беше бъкано с клошари дето ровят по кофите за храна.Така че нещастни хора има навсякъде, а САЩ не могат да сринат малката С.К.
137
5
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Мдааа много смешно било как Русия щяла да налага санкции. Но през 2008 година една кирлива банка в САЩ фалира и предизвика световна финансова криза.Сега се случват далеч по-интересни неща. За пръв път след 1960 година започва да се купува петрол в валута различна от долар - юани. Това се случи на 27 март т.г. Според мен Русия също може да конфискува редица инвестиции на западни фирми. Повече няма да се мълчи, ще се отговаря за всяко действие.Путин знае как да отговори, няма проблем. Ще боли.
136
2
 
7
 
! Отговори
Санкциите преди 6 години
Тръмп поддържа руските санкции срещу американските компании. Вчера обяви , че американските компании трябва да изтеглят инвестициите си от повечето руски фирми. Имаме пълна поддръжка на руските санкции. Така руснаците няма да харчат мръсните хамерикански долари, ще си харчат свои собствени пари- ако ги имат.
135
12
 
6
 
! Отговори
С фашистка раССия преди 6 години
Трябва да се постъпи както с нацистка Германия- окупация и разделяне на зони.Справедливо ще бъде Сибир да бъде разделен между Китай, Япония и ЕС.Пък и руснаците ще живеят доста по- добре отколкото сега.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2018/04/07/zapadyt-sam-pogazi-cennostnata-si-sistema-sluchaiat-skripal.372967?utm_source=referral&utm_medium=articles&utm_campaign=internal_links#comment-newest
134
2
 
3
 
! Отговори
Вова П преди 6 години
само да напомниме, че олелията я направиха медиите, а тереза мей пита руския посланик кво търси руски военен продукт на английска територия(което беше излъчено на живо), *** калкулаторката предполагам че копипасти така че е горе доле като да спорим с радиоточката.
133
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
и я обеща твърд отговор на съседката, ама се оказа че ми е привършила виаграта и сега требва да се излагам
132
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма доказателства и точка.--------------Липсата на доказателства не означава липса на вина.
131
11
 
8
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА...РЕЗИЛ ! преди 6 години
СКРИПАЛ И ДЪЩЕРЯ МУ ...ОЖИВЯХА!МОСКВА ИСКА СПЕШНИ РАЗГОВОРИ С ЛОНДОН , ЗА ДА ИЗМИЕ УСРАНИЯ СИ ТЕРОРИСТИЧЕН ***!!!СРААААААААААМММ....!!!!!!!!!!!!!!!!!
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
започвайте да купувате алуминий от Дерипаска иначе ще изпитате контрасанкциите на "велика" русия.