Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ

Никакъв натиск няма да я отклони от пътя, който е избрала!
7 апр 2018 09:52, Елка Василева
214
Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Русия обеща твърд отговор на новите санкции на САЩ срещу руски бизнесмени, предприятия и висши представители, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Няма да оставим тази атака или която и да било нова антируска атака без твърд отговор", заяви в декларация руското външно министерство. "След като не постигна никакъв резултат с 50-те предишни серии от санкции, Вашингтон продължава да плаши с отказ на американски визи, заплашва руския бизнес със замразяване на активи и авоари, но забравя, че отнемането на чужда частна собственост и пари се нарича кражба", гласи декларацията.

Според Москва американските санкции вкарват Съединените щати в категорията страни, които са "врагове на пазарната икономика и на честната и свободна конкуренция, тъй като те използват административни методи, за да елиминират конкуренти на чуждите пазари".

Още по темата

"Никакъв натиск няма да отклони Русия от пътя, който е избрала. Той само ще покаже неспособността на САЩ да постигнат целите си и ще консолидира руското общество. Съветваме Вашингтон да се освободи възможно най-бързо от илюзията, че е може да се говори с нас, като се използва езика на санкциите", се казва в декларацията на руското външно министерство.

САЩ наложиха вчера санкции срещу 38 личности и предприятия, които се прибавят към 24-те санкционирани в средата на март в отговор на намесата в избори и на кибератаките, за които е обвинявана Русия.

Между хората, на които са наложени санкции, има олигарси, близки до Кремъл и техните предприятия, висши руски представители и руската компания за износ на оръжия Рособоронекспорт, напомня АФП.

Олигархът Олег Дерипаска каза, че решението на САЩ да му наложат санкции е "неоснователно, смехотворно и абсурдно" . "Събитията от тази сутрин са много неуместни, но не и неочаквани", се казва на декларация на Дерипаска, цитирана от Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
8
 
6
 
! Отговори
ДД преди 6 години
Тия да не плачат ами да отговорят с ТВЪРДА ръка на тези санкции, пълно ембарго към САЩ, никакви руски инвестици, никакъв експорт и връщане на всички руски авоари обратно в Русия...срив на борсите в САЩ и пълна руска хегемония!!!....ех мечти, мечти. Един указ на откачения краварски президент и в сибир почват да се ослушват като осраниии.
128
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време беше да натиснат най-близкото обкръжение на Жужето, те сами ще го премахнат. Много са хитри американците.Слава на Сащ !
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦРУ. Де да беше филм или компютърна игра лесно. Да се молим да не попадат в ръцете на някой откачалник че когато заплющят пушкалата ще ни е последна грижа кой е прав "монголците или краварите"
126
17
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Горката Русия.Сто години самота и мизерия.Социализъм , а ?
125
8
 
20
 
! Отговори
До Ангел преди 6 години
Абсолютно си прав. Само безмозъчно същество, каквито разбира се у нас колкото искаш, може да повярва на такава опашата лъжа, че Русия е отровила Скрипал. Предстои Световно първенство по футбол в Русия, предстои Брекзит и колко е изгодно изведнъж да гръмне нов скандал с "руско участие". Само че истината вече лъсна. Няма доказателства и точка.
124
27
 
5
 
! Отговори
ЦРУ...до 126 преди 6 години
До Анонимен 126 ...Този филм сме го гледали ! Ще стане същото като при ссср. Империята на злото Рейгън я РАЗПЕРДУШИНИ .....със помощи и подкрепа на Горбачов - нов план Маршал - се опита да ги вкара в цивилизованият свят ! Но явно от РАША нищо не става ...монголоидният им ген ги кара все да завладяват и рушат !
123
19
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Жужанка да си вземе да си обуе шушоните щото ми мирише на масово облагородяване! Ша бъде замечателная гледка...на капака на стар Московец!
122
21
 
4
 
! Отговори
опят двоица преди 6 години
Путин не изпълни задачата за която беше назначен. Той излъга очакванията и сега янките му налагат порицания.
121
23
 
12
 
! Отговори
сибирски смешници преди 6 години
На колкото и големи тарикати да се правят ,винаги рублата губи стойности спрямо долара и еврото ! Икономиката им е скапана до минимум !
120
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето се качи на най-високата мачта ,на потъващия кораб и заповяда,залпове във всички посоки.:)
119
14
 
9
 
! Отговори
айде, преди 6 години
пускайте желязната завеса! слЕД 50 г ще се окажете 50 г след маймуните, но това си е ваш проблем! Ние сега сме от правилната страна на завесата, за нас слънце ще има!
118
6
 
30
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Русия, би трябвало вече добре да е разбрала пред кого отвори вратата си и с кого започна флирт и потърси приятелство през 90-те години на миналия век. Агресорите и лицемерите днес ликуват от постигнатото и злорадо обмислят следващите си коварни стъпки. Само че всеки път, когато Западът е тръгвал на поход с намерението да унищожи Русия, сметките му са се оказвали грешни. Силите на Запада никога не са били достатъчни за това. Лицемерите не трябва да се съмняват, че и този път ще бъде така...
117
4
 
19
 
! Отговори
До Атакист преди 6 години
Ти наистина ли мислиш, че Русия не е ударила рамо на Ким? Америкашките им подпалиха задния двор Украйна, а Русия Северна Короя, око за око.
116
32
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
На санкции Путин няма как да отговори защото му е мек и дори на кокълче не му става!
115
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е момента да изолираме руснаците и да прекратим всякакви отношения с тях
114
7
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Путин да подари няколко С-400 и ТОПОЛА и КИНЖАЛ на Ким Чен, та да видим санкции ли ко каза? :)
113
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре бе умници даваме ли си сметка какво би станало със света ако планът на тотален икономически, политически натиск е успешен. Смъкваме Путин от власт разчленяваме Росия, а какво правим с хилядите пушката и в чии ръце биха попаднали един Господ знае. Така че, изповядваната от САЩ доктрина за Контролируем хаос много много бързо може да стане Неконтроруем хаос.
112
5
 
32
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Колко удобно.Скрипал е жив и здрав но безумния дипломатически панаир е вече сторен.Разбира се че зад "отравянето" на Скрипал стои мотив.В Криминалистиката има 3 вида мотиви.Финансов,Личен и най-рядко срещания но най-опасен Стратегически мотив или с други думи вредиш на някого за да набедиш 3-ти лица.Неудобни лица!Русия може да има само Личен мотив относно Скрипал ,нали той е предател.Но в днешно време държавите са достатъчно сдържани за да са подвластни на такива емоции.За мен истината е ясна!!!
111
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато от Москва публично отправят подобни коментари, се питам въобще ли не се усещат, колко са смешни отстрани? Та какъв точно твърд отговор срещу САЩ могат да предложат руснаците? Вече сами ли започнаха да си говорят в Москва?
110
24
 
12
 
! Отговори
Единен подход преди 6 години
САЩ, Великобритания, ЕС и Япония унижават Русия, че е нагла и бедна, а тя нас, че сме братя....