Рускиня почина, лекари й прелели погрешка... формалин

Медиците в Уляновск го сбъркали с физиологичен разтвор
10 апр 2018 19:15, Анисия Иванова
48
Рускиня почина, лекари й прелели погрешка... формалин
Архив: Булфото

Руските власти разследват лекари, които случайно влели на жена смъртоносна доза формалдехид - течност, използвана за балсамиране на тела, вместо физиологичен разтвор след операция, съобщи Би Би Си, цитирана от БНР.

Главният лекар на отделението в болницата в Уляновск, където станала медицинската грешка, бе уволнен от губернатора на областта. Регионалният здравен министър съобщи, че екипът опитал да поправи грешката чрез вливане на 10 литра физиологичен разтвор, но това не помогнало.

28-годишната пациентка починала в интензивното, след като била преместена в болница в столицата Москва, намираща се на 876 км западно от град Уляновск.

Руски медии съобщиха, че медицинската грешна била направена на 15 март, когато на Екатерина Федяева бил влят формалин вместо физиологичен разтвор в корема. Тя починала на 5 април, въпреки че успяла да излезе от комата.

Грешката станала, докато тя се възстановявала от операция за отстраняване на киста на яйчниците.

Здравният министър на Уляновска област Рашид Абдулов заявил, че е "трябвало да бъдат предприети спешни действия, информацията да се докладва незабавно, а е било изгубено време".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35, 37, 38, 39, 40, 41, 43Продължавайте, продължавайте да говорите глупости и да черните Русия. Един-двама сте, редувате се, изпълвате страниците с простотиите си, на които само малoyмен може да повярва. Нормалните хора разбират, че щом толкова много чернят някого с глупави характеристики, значи е обратното, и че се плашите от това, че Русия става все по-добре и по-силна. Правете го по-хитро бе, балъци. Ама на дрогиран акъл не става. Само помагате на Русия.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОПросия те изхранва теб. А родителите ти скришом ровят нощем из контейнерите за ***.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що медецински грешки само в русия ли стават? Я Скрипал как оживя.
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абре смешни сте, лекари никога не преливат системи а медицински сестри. Това е нивото на журналистиката.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами как няма да сбъркат като и двете течнисти започват с буквата Ф! Руска им работа, сигурно са били не много трезви, но така е в пиандурската ***!
38
3
 
7
 
! Отговори
Така е в Блядистан преди 6 години
Сигурно е отказала да си плати рушветчето, горката.
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези война не им трябва.
36
6
 
10
 
! Отговори
Днес.ру преди 6 години
До Анонимен,38Така си е ! Все едно живеем преди 89г и само новини от руската ***. Няма да се учудя ако пак в петък по БНТ дават само руски програми и филми.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До С"Др новини няма освен за русия какво става"я виж що *** са се изредили отдолу : путин , русия , путин , русия :))) ... 80% те си знаят :))) ... и идея си нямам за какво ни занимават с някаква треторазрядна пропадащата държава ... ама нейсе . не им обръщай внимание, най-обикновенни ЗКПЧТ-а , друго не могат да работят освен хигиенисти, ама и за това сигурно не стават :)))
34
0
 
3
 
! Отговори
T преди 6 години
До С"Др новини няма освен за русия какво става"не са го измислили в БГ това с повтарянето на една тема, някога в третия райх, а и преди това, но у нас е придобило полулярност с ръководител от третия райх: повтори една лъжа 1000 пъти и тя ще стане истина ... та така, у нас се настройва мнението на хората про положително към русия, постоянно с новини от русия :))) хубави, лоши няма значение. и фактите са налице, одобрение на ББ за дипломатите :))). а ние (демек БГ) от години не сме в СССР :)))
33
25
 
6
 
! Отговори
САМО ПУТИН!!! преди 6 години
ДОЛУ НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ САМО ПУТИН И РУСИЯ!
32
2
 
6
 
! Отговори
С преди 6 години
Др новини няма освен за русия какво става м др държави или там вас не пускат
31
9
 
19
 
! Отговори
ТЮУУУХХ..ЯЗЪК ,БЕ... преди 6 години
Ако и беха преляли малко самогонец или бояришник , щеше да си е жива и здрава жената Научно доказано е , че и със бръснарски одеколон става ...!!!!!!!!!!Толкова па , да немат поне капка от "Тройной"....тц,тц,цццццц
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До "До Сократис - Колега, формалинът не е в операционната и това може би добре го знаете!може да е така, но не пишат на колко са били тези в операционната!
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СвинаряСлучват се и хубави неща с тях бе.Миналото лято на***х една готина рускиня на морето..
28
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво сте се загрижили за Русия?Нали ние българите сме европейци.Нали сме горд член на НАТО и ЕС.Нали сме евроатлантически настроени,толерантни към триполовите,камиларите,правим си гей паради ,обичаме САЩ.Нали България е едно сигурно място за живеене,спокойно и под вещото ръководство на господинборисов вървим към просперитет.Най-бързо развиващата се икономика.По празниците стотици хиляди се юрват по почивки.МОЛовете пълни,заведенията пълни,улиците пълни с коли с по един човек..
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не сме загубили колегата тролващ тук под името"рускиня"? От доста време не се е появявал.....не, че ще липсва де.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво общо има Ленин с всичко това?...Как какво, и двамата са от Уляновск. Ти като изтъкнат руфосил не трябва да задаваш такива въпроси.
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да е приличала на Ленин и са решили да го балсамират отново.
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17,"само си помислете колко и какви страхотии от Великата руска страна въобще не научаваме!"Если бы Это не было Снято, Никто бы Этому не Поверил! - YouTubeА колко не заснети извращения има там няма да ви кажа!