Рускиня почина, лекари й прелели погрешка... формалин

Медиците в Уляновск го сбъркали с физиологичен разтвор
10 апр 2018 19:15, Анисия Иванова
48
Рускиня почина, лекари й прелели погрешка... формалин
Архив: Булфото

Руските власти разследват лекари, които случайно влели на жена смъртоносна доза формалдехид - течност, използвана за балсамиране на тела, вместо физиологичен разтвор след операция, съобщи Би Би Си, цитирана от БНР.

Главният лекар на отделението в болницата в Уляновск, където станала медицинската грешка, бе уволнен от губернатора на областта. Регионалният здравен министър съобщи, че екипът опитал да поправи грешката чрез вливане на 10 литра физиологичен разтвор, но това не помогнало.

28-годишната пациентка починала в интензивното, след като била преместена в болница в столицата Москва, намираща се на 876 км западно от град Уляновск.

Руски медии съобщиха, че медицинската грешна била направена на 15 март, когато на Екатерина Федяева бил влят формалин вместо физиологичен разтвор в корема. Тя починала на 5 април, въпреки че успяла да излезе от комата.

Грешката станала, докато тя се възстановявала от операция за отстраняване на киста на яйчниците.

Здравният министър на Уляновска област Рашид Абдулов заявил, че е "трябвало да бъдат предприети спешни действия, информацията да се докладва незабавно, а е било изгубено време".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато в Симитли студенти пиха антифриз,беше нормално.Когато в Якоруда няколко човека умряха от менте ракия,беше нормално.Когато в необятната руска 150 милионна страна някъде в някакво село се натровили с препарат за пране тогава всички руснаци стават алкохолици.Нима в малка България не умират хора от лекарски грешки? И какво общо има Ленин с всичко това?Защо не си гледате жалкото съществувание и да не берете грижа за милионите на Дерипаска и курсовете на Сбербанк.
22
5
 
20
 
! Отговори
до Учуден преди 6 години
Бъди сигурен, че точно в Русия се случват много и страшни неща, но всичко бива скрито покрито. Едно време и при нас беше точно същото. Преди новините бяха партиини глупости и писаници, а сега са основно криминални хроники. Преди обслужваха по съответния начин партията, а сега гадостите продават повече от нормалните неща.
21
16
 
8
 
! Отговори
Свинаря преди 6 години
Поредното доказателство, че в Русия стават само лоши неща. Ех,тези зверове руснаците! Как пък едно хубаво нещо не се случи с участието на руснаци? Или пък ние не научаваме само лоши неща за руснаците,знам ли
20
11
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Някой вярва ли на тези глупости?То не че в днес има нещо свястно де...
19
5
 
1
 
! Отговори
до 18, преди 6 години
Ми той точно това е написал. А и имам едно подозрение, че формалина е не по-малко стерилен от другите препарати. Едва ли ще те хване някоя болест от него. Шегувам се бре...
18
2
 
23
 
! Отговори
До "До Сократис преди 6 години
Колега, формалинът не е в операционната и това може би добре го знаете! Физиологичните разтвори са в съвсем различни опаковки и стерилни!Не подвеждайте, моля!Или...ако при вас ги съхранявате така ,то....много, много жалко
17
5
 
15
 
! Отговори
ТОВА ВЕЧЕ ГО ЗНАЕМ.. преди 6 години
само си помислете колко и какви страхотии от Великата руска страна въобще не научаваме!
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С боярищник такива грешки са изключени.
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не беше ли роден в Уляновск комунистическия гений в действителност клиничен *** товарищ чЛенин? Все пак добре че лекуващият екип не е сбъркал бояришника с формалдехид че тогава жертвите щяха да са доста повече.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си мноооооо пиян, за да объркаш формалин с нещо друго. Не знам дали някой е виждал как изглежда и по-скоро как смърди въпросното вещество. А и много странно, как са го сложили в същите банки, като солената вода.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно целият екип е бил на бояришник. Пропаднала нация, като главен виновник е управляващата ги олигархокомченге върхушка.
12
2
 
17
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Лошо.Ситуацията със здравеопазването в русия е по-зле и от България.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В родното място на Владимир Илич Ленин Уляновск ще бъде открит тематичен парк, писа в. "Индипендът". "Ленинленд" ще бъде посветен на отминалата епоха на Съветския съюз. Зад идеята за изграждането на парка стои губернаторът Сергей Морозов, искащ да превърне Уляновск в туристическа атракция, посветена на Ленин. 2006 година.
10
9
 
6
 
! Отговори
К преди 6 години
Русия е голяма някой плъзне там и бг вече пише
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Илич не беше ли от Уляновск? Има някаква прокоба този град.....върви им на балсамиране.
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СократисВъв всяка операционна има формалин, в него се поставят препаратите, които се изпращат за изследване в патоанатомията.
7
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Уляновск какво друго да преливат?Акъла им все в балсамираната сифилистична мумия!И балсамират ли, балсамират наред.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече е уволнен. Но не стана ясно приключен ли е казуса?
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британски агент е сменил банките. Очевидно е и няма нужда от доказателства.
4
2
 
13
 
! Отговори
Мирослав Димитров преди 6 години
Тъжна новина.В страни от нея искам да обърна внимание на правописните грешки. Колкото и да бързате... новинарски обществен сайт. Не е добре.