Тръмп туитна: Русия, приготви се! Ракетите идват в Сирия – нови и "умни"

"Отношенията с Москва са по-лоши и от Студената война", призна той
Обновена: 11 апр 2018 21:03 | 11 апр 2018 16:24,
838
Тръмп туитна: Русия, приготви се! Ракетите идват в Сирия – нови и "умни"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Русия да се приготви за американските ракети в Сирия.

Американският държавен глава написа предупреждението си в Тwitter и даде да се разбере, че US-ракетите ще са ответна мярка на предполагаемата химическа атака срещу цивилни, извършена през уикенда.

Това предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

"Русия се заканва да свали всяка ракета, изстреляна срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще дойдат - хубави, нови и "умни"! Не бива да си партньор с изтребващо с газ животно, което убива хора и изпитва наслада от това", написа Тръмп, имайки предвид сирийския президент Башар Асад.

Отговорът на Кремъл не закъсня.

"Умните ракети" трябва да летят срещу терористи, а не срещу законно правителство, което от години се бори срещу международния тероризъм на своя територия ", каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

В профила си във Facebook тя добави, че ракетен удар по Сирия може да унищожи всички доказателства по случая с предполагаемата употреба на химически оръжия в Източна Гута.

Малко по-късно Тръмп призна, че отношенията между Москва и Вашингтон са по-лоши и от времето на Студената война.

Той попита Русия дали не иска САЩ да й помогнат за укрепване на икономиката и да се спре надпреварата във въоръжването.

"Нашите отношения с Русия сега са по-лоши от когато и да било, включително през Студената война. Няма причина за това. Русия има нужда да й помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването?", написа Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


838
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
567
14
 
3
 
! Отговори
Въпрос към русофили преди 6 години
Защо сега когато Доналд Кук е на 30-40 километра от руската база Хмеймим няма никакви руски изпълнения като в Черно море през 2014 година? Да не би руснаците да са наясно че щайгите им ще бъдат разковани за нула време?
566
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаа, Тръмп ритна Русия по ***.
565
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ са пътници
564
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислех си, че само нашите са *** ...
563
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бивш депутат от руския парламент Виктор Алкснис:Като обобщение може да се отбележи основното: военните възможности на Русия за нанасяне на удар по американските ескадрени миноносци, още повече по бързащите към Средиземно море самолетоносачна групировка на ВМС на САЩ, са категорично недостатъчни. Всичко, което остава за руските пилоти, моряци и ракетчици е с мълчание да наблюдават как САЩ ще нанасят удари по Сирия, да се прикриват от случайни ракети в собствените си военни бази
562
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи американците искаха да се оттеглят от Сирия и изведнъж оп.... химическа атака. И сега искат война на чужда територия, както обичат. Лошо е войната. Кой е по силен? Може би процъвтяващата американска икономика не е така цъфнала.
561
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бивш депутат от съветския и руския парламент Виктор Алкснис: Жалко ми е да виждам съграждани, които вярват в това и са искрено убедени, че имаме вълшебен изключвател, с който не само да изключим Доналд Кук, но и целите САЩ. Настоящите зубърчета с малката ракетка на борда на Су-24 искат просто да потопят американските самолетоносачи, все едно са хартиени корабчета, заяви генералът от морската авиация.
560
0
 
17
 
! Отговори
ьъй преди 6 години
боже ,боже!! какви са на власт в света!!нали като пусне ракетите и той ще е убиец като асад!!абсолютна безнаказаност някои хора по света са си осигурили!!
559
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Взгляд": Руската авиация е безсилна пред "Доналд Кук"
558
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Вангелиа ви казваше - тичайте за визи до Козяк! По моето скромно мнение, бягайте към Москва, по-сигурно е.
557
4
 
10
 
! Отговори
volcano преди 6 години
Йелоустоун ще прекрати съществуването на САЩ.
556
5
 
19
 
! Отговори
Specter преди 6 години
Преди няколко месеца Рижавия по същия начин заплаши и Прасчо .... който му отвърна с заразяващата си усмивка. Тоя рижак го надушиха всички, че обича да блафира и скоро ще бъде нагъзен!
555
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е че тези психопати работят заедно и всичко е координирано. Скоро подтисканата истина за плоската земя ще излезе от ъндърграунда и ще се разпространи като пожар. На всички ще стане ясно,че тези лъжливи масони сатанисти са и от двете страни. Путин, Тръмп и останалата банда крият тези информации от нас. Второто пришествие е съвсем скоро!
554
0
 
10
 
! Отговори
на снимката преди 6 години
На снимката: лудия с бомбата.
553
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На побъркания чичка явно му се умира или отново говори без да мисли? И кск си го представя това с ракетите не знам. Той ги изстрелва и руснаците ще стоят и ще чакат? Дано не става, ни при една размяна на ракети ще загуби САЩ. Тяхната държава е развита и инфраструктурата е в пъти по-добра от Русия. И милиярдера ще се жертва за да унищожи Русия? Руснака е беден, сравнение с американците не може да има. Бил съм и в двете страни. Американците не познават руснаците. Те ще изтърпят всичко, но САЩ не.
552
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 538Сирийската армия и руските въздушни удари през последните месеци прочистиха близо 2 хил *** пратени да инструктиратБаба Ванга ли ти го каза това бе ***?2000 може да са прочистени ама ***.Американците трепят вагнеровци като пилци.
551
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари! Каква стана тя... Към днешна дата 1 рубла = 2.5 СТОТИНКИ, и това Тръмп постигна само с един туйит!
550
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двата дни ултиматум изтекоха. Пръц.
549
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен американския рекет с рекетирането вече остава назад във времето. Само ще циркулират самолетоносачете им от Корея до Сирия, ала ракетка не смеят да изстрелят, защото каква по-лесна мишена от едно огромно корито, бавноподвижно насред морето. Скоро ще налазят някоя малка държавица като войните им след Виетнамския разгром - Гранада, Папуа и тн
548
7
 
5
 
! Отговори
Пустиняк до николаев преди 6 години
Чакаш ги умните ракети, ама на сигурно в панелката, докато пишеш глупости. Виж, ако от някой от солдатите от Частна военна компания Вагнер беше останало повече от купчина прах в Сирия, като решиха да нападат подкрепяна от американците коалиция, можеше и да разкаже. Но във всеки случай никой от тях нито ги е видял нито чул, преди да стане на прах, която Путин не се постара и да прибере в рассия за утешение на роднините.