Тръмп туитна: Русия, приготви се! Ракетите идват в Сирия – нови и "умни"

"Отношенията с Москва са по-лоши и от Студената война", призна той
Обновена: 11 апр 2018 21:03 | 11 апр 2018 16:24,
838
Тръмп туитна: Русия, приготви се! Ракетите идват в Сирия – нови и "умни"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Русия да се приготви за американските ракети в Сирия.

Американският държавен глава написа предупреждението си в Тwitter и даде да се разбере, че US-ракетите ще са ответна мярка на предполагаемата химическа атака срещу цивилни, извършена през уикенда.

Това предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

"Русия се заканва да свали всяка ракета, изстреляна срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще дойдат - хубави, нови и "умни"! Не бива да си партньор с изтребващо с газ животно, което убива хора и изпитва наслада от това", написа Тръмп, имайки предвид сирийския президент Башар Асад.

Отговорът на Кремъл не закъсня.

"Умните ракети" трябва да летят срещу терористи, а не срещу законно правителство, което от години се бори срещу международния тероризъм на своя територия ", каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

В профила си във Facebook тя добави, че ракетен удар по Сирия може да унищожи всички доказателства по случая с предполагаемата употреба на химически оръжия в Източна Гута.

Малко по-късно Тръмп призна, че отношенията между Москва и Вашингтон са по-лоши и от времето на Студената война.

Той попита Русия дали не иска САЩ да й помогнат за укрепване на икономиката и да се спре надпреварата във въоръжването.

"Нашите отношения с Русия сега са по-лоши от когато и да било, включително през Студената война. Няма причина за това. Русия има нужда да й помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването?", написа Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


838
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
527
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръпашките ракети са блъф; от 59 улучиха 3 и то случайно
526
5
 
20
 
! Отговори
путю преди 6 години
Турция вече 40г е окупирала кипър, нещо санкции, бомби ?
525
6
 
26
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Много са алчни хАмериканците ....от войни живеят и искат да са господари на света .......лесно е да пуснат отровата в Сирия и да обвинят Русия както и да отровят Скрипал и пак да обвинят Русия ....аре не на мене тия !
524
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен терористите са платили на Тръмп да ги защитава .
523
4
 
9
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Както казваше Жириновски вдигайки наздравица с шампанско за победата на Тръмп. ''Тръмпнаш.............тръмп-па-па''
522
5
 
16
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
1. Химическата атака си е инсценировка на бунтовниците. На Сирийците им остава месец два до спечелването на войната и нямат никаква сметка да правят такива глупости.2. Никой не е казал че американците ще бомбят руснаците. Ако ще има ракети то ще са с цел да видят възможностите на С-400. 3. Руснаците може да си пробват С-400, но имат около 250 и едва ли ще си позволят да изстрелят много и да си оставят базата без защита.Но ако има бомби руското реноме ще замине.
521
7
 
18
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
сащ да си мисли за своята иикономика че е потънала в дългоае има три трилиона външен дълг.сега ако стреля своите умни и хубави ракети ще му станат четри трилиона дълг със русия шега не бива.и и захарова е права да си заличат следите че теса ги хвърлили хим атаки .англия се отказа за коалиция срещу сирия с сащ искат доказателства франция също иска доказателства със ядрена държава тека просто не се готви за воина тъкмо е сега момента русия ла си отмъсти за лъжите за скрипал и за санкциите
520
21
 
18
 
! Отговори
London Calling преди 6 години
Браво Мистър Президент. Крайно време е за възмездие над първобитните рубашки. Бой по пияните тикви !!!
519
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПартизанкатаРусия била по-добре иконимически от САЩ хахахаах т'ва някаква шега ли е, че не схванах
518
19
 
17
 
! Отговори
putin преди 6 години
God bless USA.
517
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остави нимическите оръжия във Виетнам, САЩ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е УНИЩОЖИЛ СВОИТЕ ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ!!!! А СЕ БОРИ УЖ СЕЩУ ТЯХ!!! Англичаните доказаха със случая скрипал, че разработват нови бойни отровни вещества. Франция и Германия НИКОГА НЕ СА СПИРАЛИ ДА МИСЛЯТ ЗА ТОВА. Голяма част от разговорите стават излишни... Тези които викат най - силно срещу химическите оръжия трябва да бъдат блъскани най - силно, понеже се опитват да разоръжат другите, дикато те се въоръжават.
516
15
 
29
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Долно племе са USA и UK , използват платените медий и журналисти и заблуждават 95% от целия свят че виж те помагат на чуждите народи , а всъшност точно обратното .Скълъпват си разни историйки и обикновенния човек по принцип им вярва .
515
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента на всички, които имат бази на НАТО на своя територия им треперят мартенките ;))) Англия се оттегля от конфликта, понеже много се оака напоследък пред Русия и знае, че ще я бичат яко рендетата. Франция се чувства прекалено близко и някак си няма начин да смени континента. Германия има способности, но нямакапацитет и интерес да устои. Кой? Саудитска арабия? Ами Китай обяви, че е с Русия... Индия ги уважават, Пакистан няма думата... Кой?
514
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я платените *** да се изкажат за химическите оръжия на САЩ по време на войната във Виетнам. Много ми е интересно какво е джендърското им мнение.На парада на себеподобните може да държат реч с идеите си - може пък някой да ги ощастливи!
513
0
 
19
 
! Отговори
До СатаНАТО преди 6 години
Да умреш от глад си е естествена смърт. Да умреш от студ и болести, предизвикани от мизерията в следствие на военните действия също. В крайна сметка, всеки умира. Вероятно няма нито 1 жертва на войната никъде по света. Поне според тенбе е така май ;)Във Виетнам, например, все още има малформации всред новородените вследствие оранжавия агент. Но малформациите при раждане са естествени, не мислиш ли?
512
19
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Двубоят САЩ - Русия е нещо подобно на Реал Мадрид - Бистришките тигри, но без Бойко Борисов...
511
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резила със Скрипал е като резила с Виетнам, резила с Ирак, резила с Фолклендските острови, резила с .......Да не се връщаме в историята.Може би резила с кацането на луната :)))))))))))))))))))))))
510
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля говедоидите да не се обиждат на призванието и произхода си
509
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да има. Целият този цирк сега със Сирия е да отклонят вниманието от резила със Скрипал. Но стават още по смешни.
508
5
 
26
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
Западния Свят се управлява от плитици с много ниско качество. Още по-лошо е, че новата война за сетен път ще се води в Европа. Колкото до ракетите, да гледат вмето към летищата на Сирия да не се върнат обратно към корабите от които са изстреляни...