Тръмп туитна: Русия, приготви се! Ракетите идват в Сирия – нови и "умни"

"Отношенията с Москва са по-лоши и от Студената война", призна той
Обновена: 11 апр 2018 21:03 | 11 апр 2018 16:24,
838
Тръмп туитна: Русия, приготви се! Ракетите идват в Сирия – нови и "умни"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Русия да се приготви за американските ракети в Сирия.

Американският държавен глава написа предупреждението си в Тwitter и даде да се разбере, че US-ракетите ще са ответна мярка на предполагаемата химическа атака срещу цивилни, извършена през уикенда.

Това предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

"Русия се заканва да свали всяка ракета, изстреляна срещу Сирия. Приготви се, Русия, защото те ще дойдат - хубави, нови и "умни"! Не бива да си партньор с изтребващо с газ животно, което убива хора и изпитва наслада от това", написа Тръмп, имайки предвид сирийския президент Башар Асад.

Отговорът на Кремъл не закъсня.

"Умните ракети" трябва да летят срещу терористи, а не срещу законно правителство, което от години се бори срещу международния тероризъм на своя територия ", каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

В профила си във Facebook тя добави, че ракетен удар по Сирия може да унищожи всички доказателства по случая с предполагаемата употреба на химически оръжия в Източна Гута.

Малко по-късно Тръмп призна, че отношенията между Москва и Вашингтон са по-лоши и от времето на Студената война.

Той попита Русия дали не иска САЩ да й помогнат за укрепване на икономиката и да се спре надпреварата във въоръжването.

"Нашите отношения с Русия сега са по-лоши от когато и да било, включително през Студената война. Няма причина за това. Русия има нужда да й помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването?", написа Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


838
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
587
0
 
2
 
! Отговори
Я сам си за наште! преди 6 години
547Анонименпреди 22 часа 5 21До Анонимен"НАТО троши кости , НАТО пази териториите си ! НАТО Е ГАРАНТ ЗА СИГУРНОСТ И НЕ СЛУЧАЙНО ВСИЧСИ СЪСЕДИ НА русия ИСКАТ В НАТО !" Да както направи в Сърбия, както ще направи и в България когато *** станат достатъчно. То и сега ако ги съберат на куп си отива поне 25% от територията. С настоящото темпо не ни остава много. Според мен сме на 5-6 петилетки. Виждам Родопи, кърджалийско и Сакар протекторат на ибрек***чиите.
586
0
 
5
 
! Отговори
А преди 6 години
ЗАСРАМЕТЕ СЕ МАЛКО, И,СЛЯМСКА ДЪРЖАВА ИЗБИ ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ,ЗАЩО НЕ КАЖАТ КАКВИ СА ЗАГИНАЛИТЕ ,АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ДО СЕГА СИРИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА,МИЛИОНИ ИЗБИТИ,ИЗБЯГАЛИ,НЯМАШЕ ДА ОСТАНЕ ЧОВЕК ВЪРХУ ЧОВЕКА,ЛОШОТО Е ТОВА ЧЕ ИСЛАМСКА ДЪРЖАВА Я НЯМА И НЯМА КОЙ ДА ПЛАТИ СМЕТКАТА НА ВЪОРЪЖЕНИЯТА,МУНИЦИИТЕ,НЯМА КЛАДЕНЦИ,НЯМА НЕФТ,ЗАПАДА И БАТКОВЦИТЕ СИ ОСТАНАХА С ПРЪСТ,КОЙ ЩЕ ПЛАЩА,ТОВА СА МИЛИАРДИ.ВЗЕХА СИ ОТ ИРАК,ОТ ЛИБИЯ,НО ТЕКА УДАРИХА НА КАМЪК.НАЙ ПОСЛЕ.
585
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес в 6часа Вашингтонско е туитнал,че не бил казвал ще удари можело да е скоро можело и да не е , егати резила.
584
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не са от ония умни ракети, които от толкова мозък през 1999 не успяха да различат Белград от Горна Баня.
583
0
 
10
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До #648. Русия може да си е изнесла целия боен флот,но подводниците дремят на пизиция с крилати ракети...
582
0
 
11
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Когато едни президенти не са порастнали,а са умствено още деца и искат да си играят на война,като обричат на смърт живота на милиони хора на планетата,а не само своя живот....
581
1
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Айде бе, кво стана Тръмпии.Нали щяхме да гледаме фойерверки от 24 до 48 часа .Нали така каза завчера.Времето изтича ,кво става.Умни ,нови ракета ала бала.Съвземи се малко!Аз в тебе вяра имам ама твоите Генерали са се пос.рали да не им се озове флотилията в средиземно море на дъното.Ама че Генерали,спират ми кефа.Тея 2 каси бира и 3 кочана с пуканки ко ще ги правя сега!!!
580
0
 
10
 
! Отговори
Svetlozar преди 6 години
Тоя определено е луд.
579
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е казал в Туитър, че никога не бил казвал кога ще атакува Сирия. Можело да е много скоро или пък да не е много скоро. Явно сега си правят дипломатически игри. Руските и американски компании ще си получат оръжейните доставки и парите срещу тях. Когато огладнеят пак ще има ескалация тип театър.
578
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко стана сглобихте ли ги тия ракети ,вече втори ден пристигат.
577
1
 
4
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
До Анонимен.русия умей да въюва като си изтеглиха военният потенциал мислите че са избягали вашият *** клоунът на света се отказа от хубавите и умени ракети да бомби сирия русия с радост чакаше да ги срещне и да им прати страшните руски ракети
576
1
 
6
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
г-н тръмпчо ( клоунът ) се отказа да хвърля умните хубавите бомби в сирия.това е не март 1999г. сърбия тогава русия беше много слаба.русия ще си отмъсти за скрипал и санкциите нато и ес паднаха им авторитета в целият свят сами си го направиха путини ви обеща политиката му огледалноне като западната лъжи и измами насилия убииства
575
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е пьлна пародия с тия заплахи вьв фб и туитьр...
574
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааахахахахаха, руските мишки се разбягаха!!! Руснците са изнесли целия си боен флот от Тартус/Сирия поради евентуално ракетно нападение от САЩ! Ясно се вижда, кой напълни памперсите! Мачкай животното, и руските бандити Дони!!!
573
1
 
5
 
! Отговори
До Ганчо преди 6 години
Нямат...но там,дето се намесят, все бежанци тръгват по света....?!
572
17
 
6
 
! Отговори
Майстор от класа преди 6 години
Сенсей Доналд САМО с един туит накара жирафа да избяга от Сирия, а 'смелите' проссияни да си изнасят тенекиите. Просия никога не е била по-жалка, каква война, яко смях с тия;)
571
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Въпрос към русофиАми да опитат руснаците. На Доналд Кук няма да успеят и да му одраскат боята, но Путин със сигурност ще се разпадне на протони и неутрони.
570
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В никакъв случай не залагай на руското оръжие. Всеки който е залагал на него е ял як бой. Щом и Индия разбра че с руско оръжие няма да стигне до никъде и си промени законите които бяха приели още при Ганди, да не купуват оръжие от САЩ и Израел, значи нещата с руското оръжие са много много зле.
569
4
 
14
 
! Отговори
До Въпрос към русофи преди 6 години
Помисли логично. Предупреждението вече беше направено веднъж, следваща стъпка е Доналд Кук да се превърне в атракция за водолази.
568
3
 
16
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Американците нямат спечелена война. И сега може да загубят. Май са забравили Виетнам.